Има ли значение- обзавеждането

• 5 901
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте искам да попитам, когато млада двойка създава семейство има ли значение цената на обзавеждането?! Може питането ми да звучи глупаво, но ако сте минали по този път мож да с поделите -  имам предвид закупуването на дребни неща за бита.

# 1
Има разбира се.Купуваш това за което имаш пари като подреждаш приоритетно кое е по-важно.Дефинирай питането си,че така не е много ясно кое те терзае.

# 2
  • варна
За мене обзавеждането е от голямо значение! Но, и аз много не разбирам какъв точно е въпросът Thinking

# 3
Питането е в предвид това, че не всеки разполага с мноог излишни средства в днешно време и неможе да си позволи супер-луксозни неща за дома, в смисъл на по -достъпни цени може например не много скъпи сервизи, чаши и т.н

# 4
На пазара има толкова красиви, семпли и евтини неща, че не виждам никаква драма.
Водя се не по цената, а единствено от външния вид, разбира се чета и отзиви от продукта, има такива, които не стават и за едно ползване.

Питането е в предвид това, че не всеки разполага с мноог излишни средства в днешно време и неможе да си позволи супер-луксозни неща за дома, в смисъл на по -достъпни цени може например не много скъпи сервизи, чаши и т.н

В този случай не виждам въобще какво има да се мисли, щом не може да си ги позволи, не ги купува.

# 5
  • София
Аз под обзавеждане разбрах мебелите главно. Аз държах на хубав и голям диван за хола, както и гардероб за спалнята. Те са ни най-скъпата мебелировка.
Според мен е по-важна фантазията при обзавеждането, не толкова парите. А и има достатъчно хубави неща и на по-ниски цени. Важно е да си подредиш нещата по приоритет.

# 6
В Икеа има доста бюджетно-ефективни предложения с приличен дизайн  Peace
Степенувайте нуждите си и спрямо тях разпределете финансите - мислете първо за спалня с удобен матрак - все пак там човек прекарва 1/3 от денонощието, за удобен гардероб, диван за дневната и функционална кухня. Останалите неща се допълват постепенно

# 7
Гледаме да ги степенуваме за говоря за по-дребни неща на ежезневния ни бит - столове, поставки за тоалетни принадлежности  т.н. -мисля, че е по-добре да са нови, макар и не много скъпи.

# 8
Ще прочетеш различни мнения. Според мен е въпрос на нагласа и лични приоритети.

Когато аз и моите приятели започнахме да "свиваме гнезда", станах свидетел на различни подходи. Някои двойки се обзаведоха с вещи, за които имаха възможности, и които можеха да си позволят, включително и с такива, взети от приятели, роднини и т.н. (Тогава нямаше "Продавалник"); в последствие с подобряване на жизнения стандарт, някои се преобзаведоха, ремонтираха, смениха жилища и т.н и т.н.
Имам и познати, които на принципа "временното е най-постоянно" буквално спяха на земята и консумираха в пластмасови прибори, докато се спестиха и не си купиха точно това, което искат - скъпи и стилни вещи, по техен вкус. Говоря обаче за време преди 15-20 години, когато времената бяха доста по-различни.
Сега, когато децата на мои приятели и познати се "задомяват" ми прави впечатление, че повечето правят някакви комбинации от сорта "от едните родители - жилището, от другите - основното обзавеждане", а "младите" теглят някакви кредити за екстри (телевизори, уредби и т.н.)  Crazy

Аз лично винаги съм наблягала само на практичността и личната ми естетика. Не робувам на марки, стилове, моди и т.н. Ако нещо ми върши работа и ми допада, е добро. В кухнята имам както уреди и вещи от реномирани марки, така и такива, купени от Карфур или магазин за левче на промоция  Crazy  

А да се "надскача" човек с вещи, които не може да си позволи, е несериозно и безотговорно.

По-добре здравословна храна в чиния от левче, отколкото да "изгладуваш" скъп сервиз с кремвирши от 80 ст.

# 9
На този начален етап в съвместиня живот и аз мисля, че неща на по-достъпни цени е по - добре , а занапраде човек може и по-скъпи неща да си позволии Simple Smile

# 10
Клеопатра 10, ако ти харесват по-нестандартни идеи, можеш да прегледаш темите в Нашия дом (тази за преправяне на мебели е много добра). Аз до такава степен съм се захласнала, че вече трудно харесвам нещо по магазините. Като цена излиза смешно малко, а в същото време имаш нещо уникално, което няма да го видиш в друг дом Simple Smile

# 11
  • Galaxy 13197853088
Неподходящото обзавеждане си е повод
за развод така , че внимателно с избора.

# 12
Не, няма значение дали са нови или стари (това за мен), стига да ми харесват. Ако за теб има - значи има значение.
Ти изглежда че предпочиташ нови неща, но има хора които дават луди пари за 100 и повече годишни антики.

Колкото хора, толкова и предпочитания, така че прави каквото на теб ти харесва и каквото можеш да си позволиш.

А цената естествено че има значение. Все пак джобовете ни са различно дълбоки.

Аз примерно мога да предпочета да си купя един античен позлатен сервиз за 15,000. Ама най-вероятно ще си купя чисто нов от магазина само за 100.

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 23:07 от kitarista

# 13
Въпросът е , че с постъпването в нов дом всяка жена иска нещо ново, макар и на скромна цена, за да си изгради свои бит, но ми се струва, че предпочитам нещо ново пред скъпото Simple Smile

# 14
На мен ми се струва, че този нов дом за който говориш вече е обзаведен от друг преди това. И ти искаш просто да сложиш някакъв отпечатък от себе си, макар и с нещо дребно . Така ли е?

Ако да, то тогава може да купиш каквото искаш, стига приятелят ти и майка му(ако живее там) нямат нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт