Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 360
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 705

Хайде де, Like_Smoke, казвай!

Моето мнение, че картофените яхнии традиционно се готвят с много растителна мазнина, ако са постни и отново с много мазнина, когато са с месо. Често се сгъстяват с допълнително брашно, а картофите по себе си са доста нишестени, което си е чиста захар за организма. И понеже е яхния, хората си я гарнират и с няколко филии хляб, което е още захар за организма. Резултатът - огромно количество захар за организма, след която обикновено се получава спад и после ново усещане за глад.

От време на време - няма лошо, но да е сред основните храни, не благодаря

# 706
  • София
Е, тва сме го бистрили, никога не слагам брашно, ни на боб, ни на леща, баба също не слагаше.
Само запържваше лук с червен пипер, аз даже и не запържвам, че и слагам съвсем икономично мазнина.

# 707
Не че има вреда, ама и полза не виждам, въобще яхниите са храната на бедните - малко продукти и сос с брашно и олио = цяла тенджера ядене...

Е, то брашното е една идея, даже не е задължително. Олиото не по-различно като количество от това за тенджера супа.
А и има моркови, лук, домат, картофи, т.е. полезна/вредна, колкото всяка зеленчукова манджа.

Like_Smoke, хлябът е отделен въпрос, ама това вече си е личен избор, а и наистина въпросът е колко често. Не е нужно всеки ден картофена яхния да се яде.
От толкова приказки ми се дояде  Joy

# 708
  • Пловдив
Драги ми дами, ако мъжете искаха и можеха с голяма педантичност да се грижат за домовете си, за какво сте им вие? Да, има такива мъже, но те са или стари ергени, или меки китки. Помислете върху това! Не се отказвайте от привилегията да бъдете нужни на мъжете, чрез създаването на уют, спокойствие и добро отношение в дома си. Защото един истински мъж може да мине без това и да си живее кефски живота, но вие можете ли да минете без него? Wink
Лизет, душа, ти ли си? Sunglasses

# 709
Цитат на: Не се сърди, човече link=topic=779721.msg28141888#msg28141888

Е, то брашното е една идея, даже не е задължително. Олиото не по-различно като количество от това за тенджера супа.

Няма значение, това не променя факта, че една паничка яхния е бедна на хранителни в-ва храна и е по-добре зеленчуците да не са варени, а поне леко хрупкави, за да остане нещо полезно в тях. Т.е. става да ти напълни стомаха, но не и да ти даде храна за клетките.

# 710
Що не си живеете спокойно, без да мислите кой, как и защо се е прецакал повече у дома???  newsm78
Тази тема сме я нищили много пъти... все пак, предполагам че във всичко това има много по дълбок замисъл.   tooth

Целта на жените да подхващат тези теми... май започва да се избистря!!!! tooth

Скрит текст:

# 711
Що не си живеете спокойно, без да мислите кой, как и защо се е прецакал повече у дома???  newsm78

Защото на авторката й е писнало от мързеланкото до нея. Явно е търпяла, давала, давала, па накрая се е сетила, че и тя е човек.
Иначе спор няма, че той си живее спокойно.

# 712
Тази тема сме я нищили много пъти... все пак, предполагам че във всичко това има много по дълбок замисъл.   tooth

Целта на жените да подхващат тези теми... май започва да се избистря!!!! tooth

И предполагам, д-р Рике Лунд е мъж, чиято жена всекидневно му трови живота с мрънкане и изисквания.     Joy  Е, как после човека да не защитава теорията за ранната мъжка смърт вследствие женските капризи.....     Mr. Green

# 713
Разбрахме, че жена им е виновна, ако не им е сготвено, почистено, изпрано, изгладено, постлано и т.н., ама и за умирането ли, бре? Че то съвсем нищо за тях не остава  Mr. Green

Причината е Y хромозомата им. И е доказано научно.

# 714
Драги ми дами, ако мъжете искаха и можеха с голяма педантичност да се грижат за домовете си, за какво сте им вие? Да, има такива мъже, но те са или стари ергени, или меки китки. Помислете върху това! Не се отказвайте от привилегията да бъдете нужни на мъжете, чрез създаването на уют, спокойствие и добро отношение в дома си. Защото един истински мъж може да мине без това и да си живее кефски живота, но вие можете ли да минете без него? Wink
Лизет, душа, ти ли си? Sunglasses

Ами аз не се учудвам, че има мъже, които обявяват домашната работа за женска, чудя се на жени, които могат да изтърсят такова нещо.

# 715
Че то някои мъже ако не ги сритваш постоянно, не им вдигаш скандали и не им натякваш, все със слушалките и лаптопа ще си седят. И аз искам със слушалките в леглото, а на печката да ме чака уханното ястие и задачите на детето да са проверени  Crossing Arms
Затова работата се отмята набързо, децата се разполагат по леглата, а ние на спокойствие се усамотяваме в леглото да играем енгри бърдс, при това се редуваме съвсем честно.

# 716
  • София
Е някои жени действително няма какво друго да предложат освен манджичката вечер, да не ги съдим.

Така е. Затова остават да живеят с приятелките си. Wink
Като казах приятелки, ако толкова ви тежат мъжете ви, що не ги разкарате? То в крайна сметка, като не ви трябва "мъжка свиня", винаги може да се радвате и да отдавате любовта си на някоя приятелка...Със сигурност ще се намери някоя, която споделя чувствата ви към мъжете. Особено тези, дето не им трябва (или не могат да имат Wink) мачото, дето го описах по-назад. Peace
Любовта...тя е толкова широко понятие. А ако една жена живее с приятелката си, ще си скубят косите с нея чий ред е да мие чиниите вечер, ама това е къде къде по-женствено... Joy

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 19:45 от Popule

# 717
  • Насред хаоса
Е някои жени действително няма какво друго да предложат освен манджичката вечер, да не ги съдим.

Верно лЕ? Я се разходи из точно тоя подфорум да видиш колко теми се нароиха в последно време точно за мъже, на които всичко им е било поднасяно на тепсия, включително и манджичка и почивка от "тежката" им работа, а те да вземат да хлътнат по други жени.
То ще е егасиму и самоуважението на една жена да се бие в гърдите, че мъж й дреме до нея зарад едната манджа или прани гащи.
Популе, не мога да повярвам, че си на 46 години, както беше споменала в друга тема. Че тя баба ми навремето разбра, че нещата вече не са такива, каквито са били. Особено като се опитваше да прекъсне играта ни с братовчед ми, понеже аз съм била момиче и трябвало да гладя или правя нещо друго, а той понеже бил мъж, можело и нищо да не прави и да продължава да играе. За мой късмет и за неин ужас братовчедът изяви желание да се научи да глади под мое ръководство, в резултат на което изгори една риза  Mr. Green и си отнесе съвсем мъжки пердаха, докато аз отдавна бях изчезнала от полесражението. Само не разбрах защо отнесе пердаха - щото е мъж и е недопустимо да глади или щото изгори дрехата.

# 718
  • София

Верно лЕ? Я се разходи из точно тоя подфорум да видиш колко теми се нароиха в последно време точно за мъже, на които всичко им е било поднасяно на тепсия, включително и манджичка и почивка от "тежката" им работа, а те да вземат да хлътнат по други жени.
То ще е егасиму и самоуважението на една жена да се бие в гърдите, че мъж й дреме до нея зарад едната манджа или прани гащи.
Популе, не мога да повярвам, че си на 46 години, както беше споменала в друга тема. Че тя баба ми навремето разбра, че нещата вече не са такива, каквито са били. Особено като се опитваше да прекъсне играта ни с братовчед ми, понеже аз съм била момиче и трябвало да гладя или правя нещо друго, а той понеже бил мъж, можело и нищо да не прави и да продължава да играе. За мой късмет и за неин ужас братовчедът изяви желание да се научи да глади под мое ръководство, в резултат на което изгори една риза  Mr. Green и си отнесе съвсем мъжки пердаха, докато аз отдавна бях изчезнала от полесражението. Само не разбрах защо отнесе пердаха - щото е мъж и е недопустимо да глади или щото изгори дрехата.

Явно не си чела темата назад. Нищо, здраве да е. Hug

# 719
  • София

...
Като казах приятелки, ако толкова ви тежат мъжете ви, що не ги разкарате?

Бърди писа, че е разкарала един, пък моят си ми е идеален, не ми тежи.

Ти  не отговори обаче какво ти пречим. Съвсем сериозно съм изразила недоумението си на предната страница, можеш да ми отговориш.

Общи условия

Активация на акаунт