Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 369
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 690
Това готвенето и чистенето никога не съм го приемала като някакво особено достойнство, а като някаква малка част от ежедневието  Peace Може би ще ми е важно, ако това ми е професия, но не би - аматьор съм, любител  Mr. Green

# 691
...Аз, например, готвя много вкусно! Винаги прясна домашна храна прави чудеса!  chef

Ние пък и двамата готвим много вкусно и взаимно си правим чудеса, щото все пак, и аз съм човек и заслужавам такова чудо с домашна храна, нали  Wink

Мъжът ми ме научи всъщност. Ама любовта му минава през съвсем друго място, защото, както казва той, и сам мога да си сготвя  Wink

# 692
 И аз готвя вкусно, но файда няма - моят  обича само препечено и загоряло, с никакви гурмета не можеш да го заплениш. Да имаше как супата да е с препечена коричка, щеше да му хареса.

# 693
Готвенето и чистенето не може да се сложат на едно място, просто защото храната е важна за здравето, а и храненето със семейството носи част от радостта за деня. Така че готвенето си е важно, дори да не е приятно и затова е добре поне единият да може да го прави редовно. Особено пък ако се налагат редица ограничения заради здравословни причини, една небрежност към храната може да е направо опасна.
пп: ирис, с твоя мъж можете да си правите много модерния напоследък печен сос - прави се загорелите остатъци по тигана.

# 694
  • София
Аз даже не мога да схвана какво й е предимството на потребителката. Thinking
Тя готви, мъжът й плаща за прислугата.
Съвсем грубо разпределението в моето семейство е - аз готвя, той чисти, назад писах и по-подробно.
Та не разбрах защо аз съм принцеса, пък тя - не. Някой ако зацепи, да ми обясни.

# 695
Защото ядеш яхния с лук и пипер, а тя телешки рулца, да видиш ти къде е гъдулка, къде е цигулка!

# 696
Защото ядеш яхния с лук и пипер, а тя телешки рулца, да видиш ти къде е гъдулка, къде е цигулка!

Понеже Красимира я няма, да повдигна аз въпросът - био ли е телешкото, щото иначе не се брои  Mr. Green

# 697

Понеже Красимира я няма............
Ааа, тук съм си, просто няма "тема" за дискусии.     Laughing

# 698
Е, тя Краси въобще не яде месо, какво я намесвате нея сега.

# 699
Е, тя Краси въобще не яде месо..........
Не яде, но готви.    Grinning   Сина не ще да се отказва от него. 

# 700
  • София
Е, хайде де, Краси, обясни ни вредата от картофената яхния, че днес цял ден ми текат лиги и мислех да се пробвам. Sunglasses

# 701
Е, хайде де, Краси, обясни ни вредата от картофената яхния, че днес цял ден ми текат лиги и мислех да се пробвам. Sunglasses

За вредата от картофената яхния мога да ти обясня аз. Краси е неин поддръжник  Peace

# 702
Е, тя Краси въобще не яде месо, какво я намесвате нея сега.

Не яде, ама готви  Mr. Green а тя ме изпревари  Simple Smile

Обаче сега се замислих за това колко е опасно да имаш мъж, чиято любов минава през стомаха. Ми то на един ресторант да не смееш да идеш, току-виж се метнал на врата на главния готвач  Heart Eyes

# 703
  • София
Ами значи е от проклетия целият спор. Не стига че ям кофти храна, ами иска и цялото домакинстване да поема. hahaha

Хайде де, Like_Smoke, казвай!

# 704
Не че има вреда, ама и полза не виждам, въобще яхниите са храната на бедните - малко продукти и сос с брашно и олио = цяла тенджера ядене. Ясно е защо са останали в кухнята ни като традиционна храна, но това не я прави добра. Иначе има сосове с много масло или яйца, които са съвсем различни. Ако на човек му трябва сос за яденето.
пп: не знам откъде минава любовта на мъжа, ама след стомаха са едни други органи, през които също е редно да мине.
пп2: откъде минава любовта на жената тогава?

Общи условия

Активация на акаунт