Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 187
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 930
A моят мъж никога не съм го карала да мие чинии, няма по-нещастна гледка от сгънат на 2 дългуч, който се е навел над мивка със стандартна височина. Не е човешко просто, всичките чинии миех аз, струваше ми се много честно.

# 931
Разказът на предната страница е повече от ужасен, направо изпитвах физическа болка на моменти  Crazy

# 932
  • тук-там
A моят мъж никога не съм го карала да мие чинии, няма по-нещастна гледка от сгънат на 2 дългуч, който се е навел над мивка със стандартна височина. Не е човешко просто, всичките чинии миех аз, струваше ми се много честно.

Има..  Mr. Green И моя е 2 м.
За простирането няма да казвам как щипките му се губят между пръстите...
Или как като хване парцала, или "моп" ли беше модерното и се сгъва не на две, ами и на три понякога....
Ама, да не подхващаме пак.... Peace

Обаче,  ми се струва честно, точно той да се покачи на стълбата и да избърше праха от полилея, или да свали и окачи пердетата.... На около 4м височина. Е, верно два пъти в месеца, не се е претоварил. Laughing

В духа на темата за разликата в годините...
Нямате ли впечатление, че при такива като нас - с по-голяма разлика, някак си дейностите са по - разпределени полово. Докато при тези с малка или никаква разлика всичко е на 50%.

Аз си признавам, че от малка съм си лигла, взе си ме такава и такава си ме "изгледа".
В момента, мога да се справя сама във всякакъв аспект, но не...Чакам си, той да си свърши "своята" работа...

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 19:52 от Wild_rabbit

# 933
Я! Още една причина, освен наличието на пишка, ръстът също давал право да подпираш небето  Mr. Green
Чудно преди да се съберете как са се превивали на 2.

П.П. Нямам нищо против, в смисъл това са си ваши решения. Просто спрете с оправданията, че съвсем излагате мъжете си...

# 934
 Понеже тая тема се задържа доста дълго, искам и тук да ви препоръчам един любим разказ, който има търпение да го прочете - или поне част от него.

Мисля, че е много подходящ за дискусията ни Laughing

http://chitanka.info/text/27453-uikend

Страхотен разказ! Благодаря за линка!

# 935
  • София
И на мен разказът ми хареса. Много добре предадени емоции.

# 936
  • София
Разказът е много хубав! И единственото Унизително е отношението на самата Марта към нея си.... Интерпретацията, че Мартин казал еди-какво си, и значи трябва да се направи Еди-що си е само в нейната глава, повярвайте ми. Липсват побой, насилие и пр., психоатаки някакви и лоши, обидни думи, че да е унижение от страна на Мартин.

# 937
Абсолютен психически тормоз е това. За всяко нещо вината е нейна, много характерен белег за разпознаване.

# 938
  • тук-там
П.П. Нямам нищо против, в смисъл това са си ваши решения. Просто спрете с оправданията, че съвсем излагате мъжете си...

И как точно ги излагаме? newsm78
Това, че АЗ не му предоставям "удоволствието" да прави определени неща ....
Че той си ги може, някои дори, по-добре от мен....

Изобщо не разбрах, каква е връзката на разказа с темата....
"Работни добичета" под път и над път....
Чувството за малоценност и зачеркването на собственото его, нито е нещо ново, нито ще "отмре" скоро. Peace

# 939
Само побой и обидни думи ли са начините да унижиш някого? Да го третираш като прислуга, че и да критикуваш ако си позволи да свърши нещо не както трябва според твоите представи, явно не е достатъчно. Дори и всичко да е в главата на героинята, самия факт, че я оставя да се трепе с всичко това сама без да участва в нищо си е показателно колко я уважава...

# 940
Абсолютен психически тормоз е това. За всяко нещо вината е нейна, много характерен белег за разпознаване.

Абсолютно, а и за да чувства тя, че за всяко нещо вината е нейна, това й е вменено. Както всичкото това трепене и обгрижване на всички са й вменени като нейни задължения. Отвратително...

# 941
И как точно ги излагаме? newsm78

Като описвате колко са кекави и смотани, по-зле от 7 годишни лапетии.

# 942
  • София
По принцип, четейка разказа, останах с впечатлението че в един момент, на доста места, той й казва да спре да прави това-онова и пр.
Не знам, може и да сте прави. Но според мен не очаквай съжаление от друг човек, ако сам се нагърбваш с всичко. И по-горе rabit го е казала, че прекрасно може и сама, но оставя мъжа си, казвам ви гои аз като човек, който.........ами идентифицира се малко с образа на Марта  Confused

# 943
  • тук-там
Абсолютно, а и за да чувства тя, че за всяко нещо вината е нейна, това й е вменено. Както всичкото това трепене и обгрижване на всички са й вменени като нейни задължения. Отвратително...

И кой е виновен за това..мама и тати... Айде, бе!
Един нормално устроен психически човек, не може и не трябва да се подлага на това.
На всички им е виновно детството... ooooh!

Има си хора, които перманентно се изживяват като жертви, и повярвайте това им харесва....
Има от какво и от кого да се оплакват и винаги намират причината в някой друг, но не и в себе си. Peace

# 944
По принцип, четейка разказа, останах с впечатлението че в един момент, на доста места, той й казва да спре да прави това-онова и пр.

Да - в стил - абе какво се правиш, че толкова работиш, елементарни работи, само преиграваш - подробен пример беше обядът, приготвен от Кейти.
Освен това отлагането води до натрупване на задължения, тя е наясно, че ако не ги прави регулярно, точно след няколко часа ще бъде обвинена, че се е изложила и не е посрещнала както трябва гостите за вечеря, примерно.

Wild_rabbit, и като има хиляди жени, които го правят доброволно, действията на мъжа им по-оправдани ли са?

Общи условия

Активация на акаунт