Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 563
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 120
Защото има огромна маса мъже,момчета,подрастващи и т.н.,на които им е набивано от малки как мама чисти,мие,готви,пере и става само за това,а татко е велик и изкарва пари.  Rolling Eyes Слава Богу,доста хора си възпитават момчетата нормално и  те не възприемат поведение тип- времето на Турското робство. Задълженията трябва да са разпределени по равно (както вкъщи,така и във всеки един друг аспект),а не -ти си безмозъчен робот,а аз съм много важен.

п.п. Онзи ден ,докато си чаках кафето без да исках чух разговор,видимо момчетата бяха на не повече от 25 години и единият каза : Еми,че то жените са си инкубатори,за какво друго стават?  Shocked От яд треперих 15 минути след това. Е,ето вече явно дори и за домакинска работа не ставаме.  Grinning

# 121
  • Tам през Атлантическия океан
За мен 'драма' би било ако мъжа изкарва не достатъчно пари  Mr. Green и да го компенсира с домакинстване  Sunglasses

Защото има огромна маса мъже,момчета,подрастващи и т.н.,на които им е набивано от малки как мама чисти,мие,готви,пере и става само за това,а татко е велик и изкарва пари. 

Ако татко наистина искарваш добри , ама добри пари на дали мама щеше да се ядосва толкова че не споделя с нея домакински задачки  Mr. Green
Сигурно на мама нямаше да и се налага да работи по 8 часа Wink или въобще да работи.

# 122
Възпитанието в тоя стереотип е голяма грешка.

Един прост пример от градината на сина ми. Той много обичаше да си играе с кухненски неща, като идехме в детски кът винаги се лепваше за кухнята. Откакто имат куклена кухня в градината все казва, че учителките не дават на момчетата да играят с кухнята, защото била за момичета.  Rolling Eyes

По всяка вроятност се опитват да избегнат конфликт между децата, но обяснението им е един път  Crazy демек от 3-годишни да си знаят, че кухнята е за жените  #Crazy Сега някой ще каже да си поговоря с тях - поговорила съм си. Просто давам пример.

# 123
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка. Не съм против да сложи масата, да пазарува, да излезе с децата, това не е малко като помощ, но ми се иска мъжа да изглежда мъж в очите ми. Не съм против да се занимавам с домакинството, докато той  работи и осигурява средствата за семейството, и никак не ми пречи да го оставя да си изгледа мача или да отиде на спорт, дори и да съм решила, че в момента ми се мият прозорци и непременно и той трябва да щъка около мен.

# 124
  • където ми харесва
Защото има огромна маса мъже,момчета,подрастващи и т.н.,на които им е набивано от малки как мама чисти,мие,готви,пере и става само за това,а татко е велик и изкарва пари.  Rolling Eyes Слава Богу,доста хора си възпитават момчетата нормално и  те не възприемат поведение тип- времето на Турското робство. Задълженията трябва да са разпределени по равно (както вкъщи,така и във всеки един друг аспект),а не -ти си безмозъчен робот,а аз съм много важен.

п.п. Онзи ден ,докато си чаках кафето без да исках чух разговор,видимо момчетата бяха на не повече от 25 години и единият каза : Еми,че то жените са си инкубатори,за какво друго стават?  Shocked От яд треперих 15 минути след това. Е,ето вече явно дори и за домакинска работа не ставаме.  Grinning
На един такъв индивид, преди известно време му казах, да отиде и да каже на майка си в очите, че освен за разплод за друго не става, защото мнението му беше абсолютно същото, като на тези момчета. Е, сви си сърмите и се извини. Не им обръщай внимание, така се правят на интересни един пред друг.

# 125
  • София
Възпитанието в тоя стереотип е голяма грешка.

Един прост пример от градината на сина ми. Той много обичаше да си играе с кухненски неща, като идехме в детски кът винаги се лепваше за кухнята. Откакто имат куклена кухня в градината все казва, че учителките не дават на момчетата да играят с кухнята, защото била за момичета.  Rolling Eyes

По всяка вроятност се опитват да избегнат конфликт между децата, но обяснението им е един път  Crazy демек от 3-годишни да си знаят, че кухнята е за жените  #Crazy Сега някой ще каже да си поговоря с тях - поговорила съм си. Просто давам пример.

Направо е безотговорно при наличие на деца, според мен. Защото, ако жената примерно се разболее, нали мъжът трябва да се грижи за тях.

# 126
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка. Не съм против да сложи масата, да пазарува, да излезе с децата, това не е малко като помощ, но ми се иска мъжа да изглежда мъж в очите ми...

Т.е. по-леките и чисти неща. А за мръсната и тежка работа - жената.
Кое те кара да ги разделиш така? Смяташ, че жената е по-силна физически? Че е по-полезно да се кисне във вода и препарати, да работи с горещи неща?
Онова, което смяташ за нормално да прави мъжът въобще не го определям като работа, дори детето ми, което е малко го прави.

Защо това здрав, прав възрастен човек да обслужва себе си е жалко?
А да му пере и простира някой гащите, да му готви и да му чисти, все едно е бебе - не е жалко.
Нищо лично. Просто ми е интересно откъде идва това отношение към нещата, които би трябвало всеки голям човек да върши.

За мен 'драма' би било ако мъжа изкарва не достатъчно пари  Mr. Green и да го компенсира с домакинстване  Sunglasses

Разбира се. Забиването в една посока си е драма при всички случаи.
За мен няма никаква разлика м/у този, когото описваш и друг, висящ в офиса си до тъмно, само и само да не се прибере при семейството си (и не ми разправяйте, че е затънал в работа  Wink).

# 127
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка. ...

А ако същият този мъж живее сам, кой ще свърши тази работа? Прислужница ли трябва да си наеме, за да му е изчистено, да са му изпрани дрехите, измита банята, та да не е жалка гледка  ooooh!
Или може би се предполага, че мъжете се разделят с мама, чак след като се оженят?

# 128
Не можах да се сдържа,много се ядосах. То и това,че се правят на интересни го има,обаче я си представи,че поне 2% от тези,дето го казват го и мислят. Grinning Абе да ти кажа,предпочитам да ходя да работя по 8 часа за някакви мизерни пари,обаче поне да знам,че са си мои,а не да ме издържа мъж,приятел все тая, и когато не му изнесе нещо да ми затвори устата,с това че той изкарва парите и да си трая.Пък и винаги има варианта да те зареже и си оставаш сама и без работа и тогава?Та нека да съм баламата,дето работи за 300 лева,обаче да мога като изляза,да знам,че мога да си извадя мои си пари и да се черпя една паста,както се казва.  Peace

# 129
На мен не ми пречи мъжът да изкарва по-малко пари от мен. Ако професията, която му е призвание, която обича, не е добре платена, какво? А ако е добре платена, но моята е по-добре платена?
Както домакинската работа е задължение на хората, които споделят дома, така и изкарването на парите се пада и на двамата. Ами ако вземат, че го уволнят или се разделим, как ще си гледам децата? Пример само.

# 130
На мен не ми пречи мъжът да изкарва по-малко пари от мен. Ако професията, която му е призвание, която обича, не е добре платена, какво? А ако е добре платена, но моята е по-добре платена?
Както домакинската работа е задължение на хората, които споделят дома, така и изкарването на парите се пада и на двамата. Ами ако вземат, че го уволнят или се разделим, как ще си гледам децата? Пример само.

newsm10 дададададад !

# 131
  • Tам през Атлантическия океан
Не можах да се сдържа,много се ядосах. То и това,че се правят на интересни го има,обаче я си представи,че поне 2% от тези,дето го казват го и мислят. Grinning Абе да ти кажа,предпочитам да ходя да работя по 8 часа за някакви мизерни пари,обаче поне да знам,че са си мои,а не да ме издържа мъж,приятел все тая, и когато не му изнесе нещо да ми затвори устата,с това че той изкарва парите и да си трая.Пък и винаги има варианта да те зареже и си оставаш сама и без работа и тогава?Та нека да съм баламата,дето работи за 300 лева,обаче да мога като изляза,да знам,че мога да си извадя мои си пари и да се черпя една паста,както се казва.  Peace

Ами тогава много жени са държанки  Mr. Green

За мен е Ок ,  жена с повече от дено дете или да е домакиня до определена възраст на децата или да работи по 4 часов работен ден. Разбира се ако може да си го позволи. 
Ако се скапшаш за мизерни пари както пишеш 8 часов работен  , мислиш ли че ще си пълноценна мама  Wink или ти забврави децата пишейки поста си Wink ?

# 132
Не мисля, че някой има предвид няколкото години, в които жената се грижи за детето. Това е работата й. Тя не бездейства, ако детегледачка го гледа, ще й дават луди пари, ама щом е жена му - клатене на крака, да си шета м/у другото. Едно подобно отношение от мъж би ме отказало да съм му жена, ако ще да е с огромна заплата. да не говорим пък, ако е съпроводено и от бездействие от негова страна и към детето, освен към дома му.

# 133

Т.е. по-леките и чисти неща. А за мръсната и тежка работа - жената.
Кое те кара да ги разделиш така? Смяташ, че жената е по-силна физически? Че е по-полезно да се кисне във вода и препарати, да работи с горещи неща?
Онова, което смяташ за нормално да прави мъжът въобще не го определям като работа, дори детето ми, което е малко го прави.

Защо това здрав, прав възрастен човек да обслужва себе си е жалко?
А да му пере и простира някой гащите, да му готви и да му чисти, все едно е бебе - не е жалко.
Нищо лично. Просто ми е интересно откъде идва това отношение към нещата, които би трябвало всеки голям човек да върши.

Не знам дали са по-леки и по-чисти тези неща, но аз ги определям като работа и да, нямам против да ми помага с това. Мъжете носят други отговорности и вършат неща, за които не съм чула да имат претенции жените да им помагат. Пак казвам, фактът че изкарва достатъчно пари и помага с каквото може и за каквото има време, за мен е абсолютно достатъчно и няма драма.  Не бих издевателствала върху него само заради идеята, че искам да сме равноправни в домакинските задължения.  

# 134
Какви са тези други отговорности, които носят и неща, които вършат мъжете?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт