Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 619
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 135
  • Blondeville
Не знам, за мен изкарването на (повече) пари не е оправдание за абдикация от всичко останало. Работим в софтуерна фирма и на теория и двамата бихме могли да решим да спрем да работим и да минем на издръжка на другия ( е все пак той изкарва повече де  Mr. Green ). Ама сме алчни  Mr. Green Някак нередно ми се струва той да се тупне в гърдите и да каже "Е, аз изкарвам повече в тая къща, целувай тез две ръце". Много пагубно действа на самочувствието на човек, ако му се натяква кой носи повече пари вкъщи, или пък ако единият от двамата е поставен под натиска да изкарва повече.

За мен 'драма' би било ако мъжа изкарва не достатъчно пари  Mr. Green и да го компенсира с домакинстване  Sunglasses

Защото има огромна маса мъже,момчета,подрастващи и т.н.,на които им е набивано от малки как мама чисти,мие,готви,пере и става само за това,а татко е велик и изкарва пари. 

Ако татко наистина искарваш добри , ама добри пари на дали мама щеше да се ядосва толкова че не споделя с нея домакински задачки  Mr. Green
Сигурно на мама нямаше да и се налага да работи по 8 часа Wink или въобще да работи.

# 136
Какво общо има това, кой колко изкарва, с поддържането на един дом?

# 137
  • София
На мен не ми пречи мъжът да изкарва по-малко пари от мен. Ако професията, която му е призвание, която обича, не е добре платена, какво? А ако е добре платена, но моята е по-добре платена?
Както домакинската работа е задължение на хората, които споделят дома, така и изкарването на парите се пада и на двамата. Ами ако вземат, че го уволнят или се разделим, как ще си гледам децата? Пример само.

Абсолютно съм съгласна. Особено при наличие на деца, и двамата родители трябва да са в състояние да си грижат за тях.

# 138
Мъжете носят други отговорности и вършат неща, за които не съм чула да имат претенции жените да им помагат.

Пак ли ще обсъждаме сменянето на крушки?

# 139
  • Tам през Атлантическия океан
Не мисля, че някой има предвид няколкото години, в които жената се грижи за детето. Това е работата й. Тя не бездейства, ако детегледачка го гледа, ще й дават луди пари, ама щом е жена му - клатене на крака, да си шета м/у другото. Едно подобно отношение от мъж би ме отказало да съм му жена, ако ще да е с огромна заплата. да не говорим пък, ако е съпроводено и от бездействие от негова страна и към детето, освен към дома му.

Лично аз предпочитам малкото свободно време кето има мъжа ми да го рекарва с нас , с детето отколкото да го впрегна да поделя домакински задължения видиш ли  Wink

Ако работех на равно часове с мъжаи се прибирам каталясала  и аз бих изисквала споделяне в домакинството  Wink

# 140
  • Tам през Атлантическия океан

Няма ли ?  Crazy

# 141

Няма ли ?  Crazy

Има ли?

# 142
Ок, работа ще ги наричаме. Но защо тежките неща приемаш за нормално да са за жената, а леките за мъжа. Пък обратното - жалко. Все пак мъжете са доста по-силни от жените  Simple Smile

Разходки и пазаруване със сигурност са по-леките и приятни, едва ли ще се намери човек, който да го отрече.

Относно парите - парите са си пари.
Домът - дом.
Децата - деца.
Отношенията е леглото - отношения в леглото.

Защо смесвате отделните неща?
Това че изкарва пари, значи че е освободен от това да е баща и да се грижи за собственото си (и под баща нямам предвид да си поиграе с детето, то и на площадката може някой случаен да си поиграе) или от това да се грижи за собствения си дом.

И защо само в тази посока? Ако се представя добре в леглото, пак ли се освобождава от другите?

Или ако е сменил 2 памперса, значи няма да ходи на работа и да спи с жена си?

Логиката куца, нали? Wink

П.П. Нямам нищо против да седне мъжът или жената и да си кажат - мързи го и няма нищо против да натовари жена си с това. Както и тя е съгласна да вършее на всички нива, защото мъжът й го мързи.
Но да се измислят оправдания като еди кое си е жалко, срамно и т.н. - няма нужда  Simple Smile

Лично аз предпочитам малкото свободно време кето има мъжа ми да го рекарва с нас , с детето отколкото да го впрегна да поделя домакински задължения видиш ли  Wink

Аз аз държа, не предпочитам, а държа, да намери начин да има достатъчно време, за да не се налага да прави избор кое от нещата да изключи  Simple Smile

Какви са тези други отговорности, които носят и неща, които вършат мъжете?  Peace

И аз искам да знам.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 16:14 от Не се сърди, човече

# 143
Ок, работа ще ги наричаме. Но защо тежките неща приемаш за нормално да са за жената, а леките за мъжа. Пък обратното - жалко. Все пак мъжете са доста по-силни от жените  Simple Smile

Разходки и пазаруване със сигурност са по-леките и приятни, едва ли ще се намери човек, който да го отрече.

Относно парите - парите са си пари.
Домът - дом.
Децата - деца.
Отношенията е леглото - отношения в леглото.

Защо смесвате отделните неща?
Това че изкарва пари, значи че е освободен от това да е баща и да се грижи за собственото си (и под баща нямам предвид да си поиграе с детето, то и на площадката може някой случаен да си поиграе) или от това да се грижи за собствения си дом.

И защо само в тази посока? Ако се представя добре в леглото, пак ли се освобождава от другите?

Или ако е сменил 2 памперса, значи няма да ходи на работа и да спи с жена си?

Логиката куца, нали? Wink

П.П. Нямам нищо против да седне мъжът или жената и да си кажат - мързи го и няма нищо против да натовари жена си с това. Както и тя е съгласна да вършее на всички нива, защото мъжът й го мързи.
Но да се измислят оправдания като еди кое си е жалко, срамно и т.н. - няма нужда  Simple Smile

Забиваш в някаква друга посока. В края на краищата всеки е намерил най-добрия вариант за собственото си семейство, включително и аз. Памперси, представяне в леглото...баси логиката! 

# 144
  • Blondeville
Значииии, хващайте децата и да почват да въртят парцала и да готвят до откат, не ги е срам стотинка да не внасят в дома  Laughing Шегувам се съвсем добронамерено, ясно е, че всеки си има своя гледна точка за нещата и си намира половинка със сходна такава, за да има мир и любов  Peace

Аз например не мога да приема идеята да не работя, защото не си представям да трябва да разчитам на мъжа ми да ми осигурява дрехи, козметика и т.н. Отделно, че когато и двамата работим имаме доста повече възможност да живеем както искаме и да си позволяваме нещата, които искаме. Имала съм ситуация с предишния ми приятел, когато ми е помагал финансово, докато не работех малко преди да завърша висше, ами тегаво си ми беше, а и той не пропускаше да го подчертае отвреме навреме. Също ми обясняваше как веднъж родя ли трябва да забравя за връщане на работа форевър. Има жени, за които това е супер, аз не съм от тях.

А и продължавам да смятам, че не е предпоставка ако мъжа печели повече, да не знае откъде се пускат пералнята и печката. Един колега тъкмо беше приключил 6-годишна връзка и един ден се вайкаше "Сега трябва да се науча да си купувам боксерки и чорапи" Обясни ни, че след майка му приятелката му е била тази, която се е грижила за тези работи, той идея си нямал как става  Mr. Green

Няма ли ?  Crazy

# 145
Мъжете носят други отговорности и вършат неща, за които не съм чула да имат претенции жените да им помагат.

О, не, крушки сменят и децата Simple Smile Представи си, че тези отговорности са свързани с работата му и семейството, извън ежедневните домакински задължения.

# 146
Забиваш в някаква друга посока. В края на краищата всеки е намерил най-добрия вариант за собственото си семейство, включително и аз. Памперси, представяне в леглото...баси логиката! 

Ааа, не, това не е моята логика. Моята е че тези неща са отделно и не ги смесвам никога. Вашата е тази, че едното замества другото  Simple Smile
Иначе, както казах - напълно съм съгласна, че всеки си определя как да живее, просто измислянето на изсмукани от пръстите оправдания са излишни Peace

# 147

О, не, крушки сменят и децата Simple Smile Представи си, че тези отговорности са свързани с работата му и семейството, извън ежедневните домакински задължения.

Съвсем аналогично жената може да е тази с отговорностите в работата. Може ли пример за мъжки отговорности за децата, дома и прочие? По възможност равнопоставени като честота, а не цепене на дърва веднъж в годината.

# 148
  • Blondeville
Напълно подкрепям Не се сърди, човече за болднатото  Peace

Ааа, не, това не е моята логика. Моята е че тези неща са отделно и не ги смесвам никога
. Вашата е тази, че едното замества другото  Simple Smile
Иначе, както казах - напълно съм съгласна, че всеки си определя как да живее, просто измислянето на изсмукани от пръстите оправдания са излишни Peace

# 149
Ами това е моят тип мислене,не съм нарекла никого "държанка",защото за мен това е грозна дума.Едно е човека до теб,да ти помага и да ти влиза в положението,че имаш да гледаш малки деца за няколко години и и да искаш няма как да работиш(т.е той да е единствения,който да изкарва пари на този етап),а друго е да си клатиш краката цял живот . В крайна сметка нали и ти си личност и би трябвало да се развиваш,като такава .Това е друга тема,аз просто така съм възпитана- не разчитам на никой друг,освен на себе си.Но все пак мнението ми е,че ако сте партньори,ще трябва той да вземе малко от твоя свят(напр. да ти помогне,за да не изнемогваш),а ти малко от неговия.

п.п И за да си защитя последното изречение-Аз лично мъкнах тухли в продължение на 4 часа. (на равно с моя човек) ,а той мие чинии и бърше под.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт