Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 553
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 180
Дори да го иска една жена, какъв е този мъж, който ще я остави да се трепе сама за всички ежедневни неща? Поне така малко да му стане неудобно, жал или каквото и да е някакво чувство.
Само се поставете от другата страна - мъжете ви да се нагърбят с абсолютно всичко, а за вас да остане офиса, разходките и магазините. Няма ли да ви домъчнее и да ударите едно рамо, ако ще да е прословутото страшно копче на пералнята или да направите една вечеря в събота?
До съвсем човешки отношения опира всичко.

И аз това се чудя. А отговорът е (споделен от мъж), че за жената не било толкова трудно.
Когато около теб и баба ти, и майка ти я вършат тази работа, ''без да се оплакват'', оставаш с впечатлението, че ако жена ти не е като тях, значи е просто мързелива.  Mr. Green
Като ти е удобно да вярваш в тези неща, така ще е.

# 181
Защото нямат себеуважение е отговора и съжалявам ако обидя някого,но си е така.Всеки може да изисква всичко от теб-може и да ни играят хоро на главата,стига да го позволиш.

# 182
Странно ти се струва, че има мъже, които изкарват повече от жените си? Може би отговорът е далеч по-елементарен, той върши нещо което е изцяло мъжка работа.  

Точно за това питам вече многократно. Коя е тази мъжка работа? Имам чувството, че от масон ще изкопча по-лесно нещо...
Какво искаш да ти кажа и какво си ме емнала на разпит? Разбираме се и всеки действа.

Ами многократно спомена, че има мъжка работа, но като попитам каква е - отговор няма. Ясно е, че въпросната мъжка работа - местене на мебели, поправяне на уреди и прочие се случва много рядко. И не всички мъже могат да поправят уреди, да лепят плочки, шпакловат и прочие. Но пък не виждам една причина една жена да не може да се научи да проправя уреди или да шпаклова. Освен да е по-глупава?

# 183
Аз мога да запълвам фуги-явно съм мъж.  bowuu

# 184
Кат ми кажат мъжка работа,  се сещам веднага хамалин.

# 185
Какво искаш да ти кажа и какво си ме емнала на разпит? Разбираме се и всеки действа.

Не мисля, че те е емнала. Просто пита какво имаш предвид, за да разбере аргумента ти.

...за жената не било толкова трудно...

Joy
Този като дъщеря ми, когато я накарах да си оправи стаята, а тя рече аз да го направя. Като попитах защо, получих отговор "Защото обичаш да подреждаш"  Mr. Green

П.П. Имам си едно много приятно хоби - преправям стари мебели, боядисване и разни подобни. Покрай него лепих и плочки. Нищо по-различно от пъзел, което и децата го могат. Ако е да се вдигне една пералня, ще се съглася, че иска мускул, но иначе си е чисто извинение.
Не че имам против да се заеме мъжът (освен ако не е като в моя случай практикуване на хоби от жената),  тя да поеме за деня другите неща. Но това си е делене на работата за конкретния ден. Нищо общо няма с онова, което ги чака утре, и ако там няма "мъжко", ще хване "женско".

# 186

Аз карам колата на годишен преглед и на сервиз (това също е споменавано като мъжка работа). Също така мия банята. Сега съм много раздвоена да не би да съм и мъж и жена, тоест да съм си самодостатъчна!

# 187
Странно ти се струва, че има мъже, които изкарват повече от жените си? Може би отговорът е далеч по-елементарен, той върши нещо което е изцяло мъжка работа.  

Точно за това питам вече многократно. Коя е тази мъжка работа? Имам чувството, че от масон ще изкопча по-лесно нещо...

Ами многократно спомена, че има мъжка работа, но като попитам каква е - отговор няма. Ясно е, че въпросната мъжка работа - местене на мебели, поправяне на уреди и прочие се случва много рядко. И не всички мъже могат да поправят уреди, да лепят плочки, шпакловат и прочие. Но пък не виждам една причина една жена да не може да се научи да проправя уреди или да шпаклова. Освен да е по-глупава?
Доста по-мъжко е да вземе моята кола и да я закара на сервиз, отколкото да готви вкъщи и аз да го направя. По-мъжко ми изглежда да закара детето/децата до някой курс или по всевъзможните ангажименти или вечер късно да ги посреща, вместо да простира, да пазарува в събота обемистите неща, докато някой мие банята. Да, за съжаление всичко това е работа и тя не се върши еднократно.

# 188
  • София
Аз мога да запълвам фуги-явно съм мъж.  bowuu

Аз карам колата на годишен преглед и на сервиз (това също е споменавано като мъжка работа). Също така мия банята. Сега съм много раздвоена да не би да съм и мъж и жена, тоест да съм си самодостатъчна!

Shocked  Joy Ммммм, да не би колата да се движи по-мъжествено в този тежък и пълен с изпитания момент?

Ох, то не било майтап  ooooh!

# 189
Доста по-мъжко е да вземе моята кола и да я закара на сервиз, отколкото да готви вкъщи и аз да го направя. По-мъжко ми изглежда да закара детето/децата до някой курс или по всевъзможните ангажименти или вечер късно да ги посреща, вместо да простира, да пазарува в събота обемистите неща, докато някой мие банята.

В сервиза той я прави или?
Аз кола не карам, не защото не е женско, а просто защото не искам. Но ако шофирах, дали ще я откарам от точка А до точка Б или от точка А до точка Сервиз, не виждам разлика, освен ако не я поправям сама там.

Но ок, приемам, че е мъжко, както и другото.
По-скоро въпросът беше за дните, в които не си ремонтирате колите, къщите и децата не са на курс.

# 190

Shocked  Joy Ммммм, да не би колата да се движи по-мъжествено в този тежък и пълен с изпитания момент?

Да, същото е като да регистрираш кола в КАТ. Само мъже около мен и изведнъж там аз ЖЕНА! Чак малко пораснах на ръст от гордост.

Ох, то не било майтап  ooooh!

Не е майтап, много хора казват, че е мъжка работа, коя съм аз да споря?

# 191
Такааа... Ето я и моята принципна позиция:
Единственото нещо, в което любимият не може да ме отмени е кърменето.

И двамата работим по 9 часа в офиса  (когато не съм по майчинство). Аз изкарвам повече пари, но той има потенциал да напредне в кариерата и да ме задмине по доходи.

Имаме две деца, за които се грижим заедно. Памперси е сменял и още сменя, носил е децата по цели нощи, щото както се казва и мама е хора.

Относно домакинстването се справяме пак заедно. Всеки от нас си има любими неща за вършене, но когато се налага с всичко се справяме.

За мен от свободно и лично време имат нужда и двамата. И гледаме да си го осигуряваме един на друг.

За протокола, майка ми беше станала като Мара Пепеляшка за баща ми. Е, повече уважение не е получила за това. Трябваше да преживее сериозно състояние, та баща ми да почне да я обгрижва и се оказа, че дори му е приятно.

Останете със здраве!

# 192

Лелеее,това сериозно ли е ?  Joy Ами,че мъж си разбира се,защо изобщо питаш!?!? Та даже и мъж и жена ,както ти каза,пък и даже понякога и двете едновременно (докато отпушвам мивката и същевременно готвя.)  newsm09 Ние сме ...уейт фор ит .... Шимейл Вундеркин.  Mr. Green

# 193
Доста по-мъжко е да вземе моята кола и да я закара на сервиз, отколкото да готви вкъщи и аз да го направя. По-мъжко ми изглежда да закара детето/децата до някой курс или по всевъзможните ангажименти или вечер късно да ги посреща, вместо да простира, да пазарува в събота обемистите неща, докато някой мие банята.

В сервиза той я прави или?
Аз кола не карам, не защото не е женско, а просто защото не искам. Но ако шофирах, дали ще я откарам от точка А до точка Б или от точка А до точка Сервиз, не виждам разлика, освен ако не я поправям сама там.

Но ок, приемам, че е мъжко, както и другото.
По-скоро въпросът беше за дните, в които не си ремонтирате колите, къщите и децата не са на курс.
Не мисля да ти отговарям кой какво прави и да ти представям график на задълженията. В дните, в които не се ремонтират колите, къщите и т.н. може да има негов ангажимент и наистина това не е проблем. Мъжете са това, в което са допуснали да ги превърнат жените им.

# 194

Мъжете са това, в което са допуснали да ги превърнат жените им.

Shocked Такова нещо не бях очаквала да прочета,наистина.Значи по тази логика,понеже съм се разбрала да чисти и прочие,заедно с мен,явно му нося мъжките полови органи в дамската си чанта,така ли ?

Общи условия

Активация на акаунт