Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 550
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добре де, аз не мога да разбера, защо домакинската работа я наричате тежка?
Кое по-точно е тежкото? Да сготвиш, да натиснеш копчето на пералнята, да пуснеш прахосмукачката, да простреш прането, да избършеш прах, да изчистиш банята? Е, защо се смята за тежка работа, когато се говори за съпругата/приятелката, но когато си сама жена, е нещо нормално? Или като се омъжиш, автоматично спира да е твоя работа и става и на мъжа ти?
...

Нормално е, когато една жена живее сама, да се грижи за дома си сама. По същата логика когато мъж и жена живеят в един дом е нормално да се грижат и двамата за него. За мен повечето домакинска работа не е тежка, но е досадна и не виждам причина, освен здравословна, да я върша сама. Но ако и двамата сме били на работа, връщаме се, и той започва вечерна смяна пред компютъра, а аз - пред печката... Тая няма да я бъде.

# 211
Препдолага се, щото така им е по-лесно и са свикнали мама да ги глезундри в тях...
Няма го този филм вкъщи.
Работя повече от него, не съм му длъжна за нищо.
Ако е гладен и има претенции - си сготви.
Ако чаршафите са му за пране -си ги сменя.
Ако са му свършили чистите чорапи - си пуска пералня.
И още куп други примери.

Беше 20 годишен като се взехме - научила съм си го на всичко  Mr. Green

... със седмичното пазаруване
Това пък кое му е тежкото и сложното newsm78 - Вкъщи се пазарува почти всеки ден и ходим всички заедно. Такива седмични, месечни презапасявания са ми напълно излишни.

# 212
  • където ми харесва
Препдолага се, щото така им е по-лесно и са свикнали мама да ги глезундри в тях...
Няма го този филм вкъщи.
Работя повече от него, не съм му длъжна за нищо.
Ако е гладен и има претенции - си сготви.
Ако чаршафите са му за пране -си ги сменя.
Ако са му свършили чистите чорапи - си пуска пералня.
И още куп други примери.

Беше 20 годишен като се взехме - научила съм си го на всичко  Mr. Green

... със седмичното пазаруване
Това пък кое му е тежкото и сложното newsm78 - Вкъщи се пазарува почти всеки ден и ходим всички заедно. Такива седмични, месечни презапасявания са ми напълно излишни.
А ти къде прочете да съм го окачествила като тежко и сложно newsm78
Относно това кой на кого е длъжен, малко съм резервирана към такива "признания"-"не съм му длъжна, да се оправя сам"... Но, всеки е сам за себе си и се чувства добре.

# 213
Adellle, тя има предвид, че никой на никого не е длъжен. Като искаш дом, ще се грижиш за него, без да викаш, ама виж как хубаво слугува другият, дай да си трая и да викам, че така е редно, пък като й е толкова акъла, да ме обслужва, то това за жените, за какво ми е, ако не ми принася?

# 214
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка. Не съм против да сложи масата, да пазарува, да излезе с децата, това не е малко като помощ, но ми се иска мъжа да изглежда мъж в очите ми. Не съм против да се занимавам с домакинството, докато той  работи и осигурява средствата за семейството, и никак не ми пречи да го оставя да си изгледа мача или да отиде на спорт, дори и да съм решила, че в момента ми се мият прозорци и непременно и той трябва да щъка около мен.

Представата на жените за мъж е различна. Щото това твойто не е мъж за мен. Пък и ти не си нормална жена в моите очи, ще извиняваш.

# 215
Според мен всичко се крие до голяма степен в суетата.
Искаме да изглеждаме като жената-мечта в очите на мъжете (не само в тези на собствения мъж, а и в тези на приятелите му), която се занимава с всичко - работи, домакинства, гледа децата, че и не се оплаква, а ѝ харесва. Както и да изглеждаме като супергерои в собствените си очи. Което може да ни излезе през носа след време.

Някои от нас не го искаме това, моля. Не съдете само по себе си.

# 216
Доста по-мъжко е да вземе моята кола и да я закара на сервиз, отколкото да готви вкъщи и аз да го направя. По-мъжко ми изглежда да закара детето/децата до някой курс или по всевъзможните ангажименти или вечер късно да ги посреща, вместо да простира, да пазарува в събота обемистите неща, докато някой мие банята. Да, за съжаление всичко това е работа и тя не се върши еднократно.

Невероятно колко дълбоко промити мозъци има newsm78

# 217
  • тук-там
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка.
Представата на жените за мъж е различна. Щото това твойто не е мъж за мен. Пък и ти не си нормална жена в моите очи, ще извиняваш.

Викаш, друго си е да хване китарата ... Joy

Мноу си зле!  Mr. Green Ти мъж ли си търсиш?
Разбрах те, де! Ама такива мъже.. едва ли ...пак мъже търсят! Peace

# 218
Хубаво би било всеки да помага в ежедневните грижи, ама да ми се разхожда мъж из къщи с легена с прането, после да се натърти да мие банята и да глади дрехи, ми е малко жалко като гледка.

Викаш, друго си е да хване китарата ... Joy

Грешиш, зайче, добре съм. Не завиждай, дрънкам си на китарата колкото си искам Laughing

Ама защо да търся мъж не разбрах?

# 219

Така ли излезе, ако се държи като възрастен е или жалък, или гей  Laughing
Друго си е да не пипа нищо, а само да пъчи перки, мъж, та дрънка  Mr. Green

# 220
Тъкмо се чудех как двойка гейове си разпределят домакинството? Дали единия размахва прахосмукачката, а другия пее: I want to breack free...

# 221
Викат комшийката, че иначе - срам. Мъж да мие баня? Ужас!

# 222
Тъкмо се чудех как двойка гейове си разпределят домакинството? Дали единия размахва прахосмукачката, а другия пее: I want to breack free...

Е ако са двама "класни" мъже - пият бира, гледат мачове и тънат в мизерия. Накрая и на двамата ще им се допее I want to break free.

# 223

E па то е ясно. Седят си мръсни и гладни, щото няма жена. Само водят колата до сервиза от време на време и това е Laughing Laughing Laughing

# 224
  • тук-там
Така ли излезе, ако се държи като възрастен е или жалък, или гей  Laughing
Друго си е да не пипа нищо, а само да пъчи перки, мъж, та дрънка  Mr. Green

Не, бе...
Ама чак и прането да ми простира, да чисти, да готви....
Е, ми...сори, ама не ми се връзва с мъж! Peace
Е, сега ще питате, какво прави мъжът,с главно М!

Кара ме да се чувствам жена с главно Ж, то това му е и работата, де... Peace

Общи условия

Активация на акаунт