Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 505
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 240
  • тук-там
Определено "мъжкото" не се отъждествява с пране, простиране, готвене и..каквото... не ви се прави в момента...

А с женското ли се отъждествява?
Каквото има за работа - това е.
Мъжко е да поеме по-голямата част от дневните задачи.
Женско е да се скатава.

За осите и другото, нужно ли е отново да повторим? Говорим за дневната работа, когато има такава "мъжка", жената ще поеме по-леката. Но нали се сещаш, че не всеки ден с коси трева, да не говорим че в големите градове мъжете не са и чували за подобни неща, а "женската" работа си е същата  Laughing

Е, някои живеят и на "село" и мъжката работа е доста по-трудоемка! И трева,  и чистене на "водни площи" , и отстрелване на разни ....
А защо живеят на село?
Ами защото жената е решила, че иска чист въздух и спокойствие!
Дали ще ми е трудно да натисна копчето? newsm78

# 241
Wild_rabbit, затова винаги подчертавам, че става дума за дневната работа, пък каква е, това е индивидуално и се мени в различните години и смяна на къщи, апартаменти и т.н. Ако не се водят от предразсъдъци кое е жалко и кое срамно, нещата се нареждат сами и равномерно като натоварване.

# 242
Еми да, мъжът трябва да вдига щайга с ябълки, или да затяга с гаечен ключ, за да му се очертават бицепсите. Иначе с прахосмукачката не става, не е секси. После да ги покаже тези бицепси на прозореца на колата, докато я кара на сервиз.

# 243

Е, някои живеят и на "село" и мъжката работа е доста по-трудоемка! И трева,  и чистене на "водни площи" , и отстрелване на разни ....
А защо живеят на село?
Ами защото жената е решила, че иска чист въздух и спокойствие!
Дали ще ми е трудно да натисна копчето? newsm78

Е, ние имаме вила и въобще не се оплаквам от земеделието. Или говорим за семейства с крави, коне, овце и изобщо фермери? Има такива хора, ама там и за жената работа бол! Пък и тя трактор ли не може да подкара? Сестра ми като дете сглоби малък трактор, голяма жена не може да управлява?

# 244
Тя не може да закара колата до сервиза, ти пък - трактор Grinning

Оставете я жената на мира, явно става само за пране, готвене, чистене и нищо друго. Както тя казва жена с главно С, пардон Ж.

# 245
Е, лошо няма. Нормални са подобни разделения, но на същата кълка лежат и градските момчета, които косачка, брадва и подобни екстри виждат само по филмите Simple Smile

# 246
  • София
Здравейте на всички с мнение по темата Simple Smile
Тъй като съм една от многото средностатистически работещи българки, майка на две деца, изкарваща не по-малко от таткото, но като че ли домашните задължения по неписано правило са моя грижа newsm78 Макар при директно поставяне на въпроса пред половинката да получавам съгласието му в подкрепа на моята версия това почти нищо не променя Grinning. Та въпросът ми е:
Как е при вас? Как успявате да се грижите за всичко включително и за себе си без да се чувствате като домашна прислужница  chef и да си щастливеете от този факт? Хайде да поразсъждаваме момичета ( а защо не и момчета  Grinning)

Ако и двамата със съпруга си работите и изкарвате еднакви пари, редно е да си наемете домашна помощница. Да готви, да чисти, да пере и глади. Грижите за децата трябва да си поделяте заедно със съпруга.

# 247
  • тук-там
Е, то и аз за "дневната" говоря..
Ама, моята дневна е прибиране от работа - удовлетворяваща крехката ми психика -  книжка, на двора, някаква манджа за 1 час, което изобщо не ми е в графата "задължителни и неприятни",  обаче е вкусна, де... Peace
Малката..разговори, проблеми... - в ход...Решени!
Пак книжка, музика..Сън!

Ама той не си изключва тел в 18.00,  след като се прибере - няма как! А след това - двор, куче, все нещо трябва да се "поправи" по къщата...
Баси и копчето - натискам го и питам за още... Ама той не дава!

Вие решихте, че съм фермерка.-... Joy

М, не! Просто пренаситена от градски живот .....

# 248
  • В един копнеж!
Блазя ти! Много хора ще се сетят...

# 249
Wild_rabbit, да, но не го уточни в началото.
Само писа, че не ти се връзвало мъж да върши подобни неща, без да кажеш какво имаш предвид.
У нас "мъжка" работа излиза 2-3 пъти в годината. Така че по-скоро не ми се връзва да седи и да чака заветния мъжки ден  Laughing пък нека да е жалко.

П.П. Градинка не поддържаш ли?

# 250

Ама той не си изключва тел в 18.00,  след като се прибере - няма как! А след това - двор, куче, все нещо трябва да се "поправи" по къщата...

Добре, де, какво толкова по двора? Едното косене на два месеца. И поливане. Аз лятото поливам ката ден. И домати връзвам и каквото е там, а съм градско чеденце. Кучето - една тенджера с остатъци му носиш или ако го храниш с Роян Канин, не е кое знае каква грижа. Ако се разхожда това куче, че аз и като дете съм разхождала големи кучета. Не си изключва телефона - аз пък отговарям на имейли по работа след полунощ. Нищо мъжко не виждам в това. Къде е претоварването или толкова мъжката регулярна работа, която само мъж чака?

За ремонтите и аз имам наблюдения от вилата. Въобще не е с честотата на готвенето, освен ако къщата ви е пред разпад.

# 251
  • тук-там
Подържам, бе... Laughing
Половин декар райграс......беше...
Вече е зелена превъзходна...Пак си е хубава, ама толкова зор заради едната трева...нема нужда!

А, на поста за "блазя ти".. То не се иска много акъл!
Къщата ми - 300 м2, барабар с местото - 1 дка, ми струваше колкото панелка -92м2 - в Тракия- Пловдив, а сме на 5 мин от центъра с кола.

Ама нали..мъжът, пък копчето и...бе натискам си го....

# 252
  • тук-там
Добре, де, какво толкова по двора? Едното косене на два месеца. И поливане. Аз лятото поливам ката ден. И домати връзвам и каквото е там, а съм градско чеденце. Кучето - една тенджера с остатъци му носиш или ако го храниш с Роян Канин, не е кое знае каква грижа. Ако се разхожда това куче, че аз и като дете съм разхождала големи кучета. Не си изключва телефона - аз пък отговарям на имейли по работа след полунощ. Нищо мъжко не виждам в това. Къде е претоварването или толкова мъжката регулярна работа, която само мъж чака?
За ремонтите и аз имам наблюдения от вилата. Въобще не е с честотата на готвенето, освен ако къщата ви е пред разпад.

Не  знам какво работиш и къде живееш, но...и не искам.. Имейли посред нощ ...да, бе!
Интересно какво за теб е "мъжката" работа.... Да разгонва навлеците от дискотеката ли? Така, като чета си си самодостатъчна...

# 253

Не разбрах това да или не е  Laughing
А какво смяташ за хората, които живеят в апартаменти и нямат подобни задължения? И там ли жената да върши всичко по домакинството, а мъжът... да чака?

# 254

Не  знам какво работиш и къде живееш, но...и не искам.. Имейли посред нощ ...да, бе!
Интересно какво за теб е "мъжката" работа.... Да разгонва навлеците от дискотеката ли? Така, като чета си си самодостатъчна...

Не виждам защо за мъж е приемливо да си дига телефона след работно време, а аз да не мога да отговарям на имейли в също такова извън работно. И в дискотеката се оправям добре с навлеци, въпреки че не съм се разходила. Съм си самодостатъча по отношение на самообгрижване, партньорът ми също. Делим си задълженията, ама не на мъжки и женски, а на такива за деня и то без да се питаме - Ще измиеш ли чиниите и ще почистиш ли банята.

Мъжка работа няма. Има такава, за която нямам физика, и това много рядко ме проваля, защото такава работа изниква много рядко.

Общи условия

Активация на акаунт