Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 463
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 375
Докато не спрете да употребявате думата "задължения" няма как да излезнете от "рамката".

И как ги наричаш ти?
Ок, отговорности са. Всеки родител трябва да поеме отговорността за хигиената, добрата храна и уюта вкъщи. Ако не наши, чии да са?
Което не значи задължително, че е нещо неприятно, само защото имената им са такива. Когато има желание от двете страни, не се налага да мислиш кое е женско, кое мъжко и дали ще е мъжествено или женствено. Когато човек е уверен в себе си не се влияе от предразсъдъци. Ако си има някакви комплекси и да си донесе чаша вода ще му се види женско и "Е, що да стане той като аз мога да го направя? Ми какво ще правя аз, докато той си донесе?"

И къде видя думи като "грозен, жалък, смешен"?

А какъв е мъж, който го прави?
Тези думи ги прочетох в тази тема, затова така обобщих. Но щом не си съгласна, любопитно ми е как ти го наричаш Simple Smile

# 376
  • където ми харесва
Боже, тая тема придоби много жалки отенъци, особено от някои потребители.
Много ми е интересно едно нещо. Защо, скъпи кралици, майки на принцове и принцеси, омъжени за прекрасния рицар на бял кон, седите и обяснявате тук на тези, обикновените жени, майки на момчета и момичета, омъжени за обикновени мъже, как трябва да си гледат домакинството? Ми, трудно ли ви е да приемете, че им жени, които обичат да си вършат домакинската работа и не реват наляво и надясно колко е тежка?

# 377
  • тук-там
И как ги наричаш ти?
Ок, отговорности са. Всеки родител трябва да поеме отговорността за хигиената, добрата храна и уюта вкъщи. Ако не наши, чии да са?
....Ако си има някакви комплекси и да си донесе чаша вода ще му се види женско и "Е, що да стане той като аз мога да го направя? Ми какво ще правя аз, докато той си донесе?"

А какъв е мъж, който го прави?
Тези думи ги прочетох в тази тема, затова така обобщих. Но щом не си съгласна, любопитно ми е как ти го наричаш Simple Smile

Вече споменах в няколко поста, че съм на етап "не родител"! Добра храна и уют - колкото щеш - но ги има, защото ми харесва, а не защото съм длъжна!
Мъж с парцал и лег-х-ен ми е смешен . ...нищо повече или по- малко!
Обичам да се смея на други работи! Peace

P.S. Една от "мъжките" работи в къщи е да ми забърка мелба, ама както аз я харесвам, докато гледа супер, дупер, мега филм, а аз си чета книгата през това време! Прави го и пита - А нещо за пиене? - с обожание в очите.... Laughing

# 378
Стигнахте ли до космите  Mr. Green

# 379
  • тук-там

А, те и космите са им общи и споделени, като всичко останало... Peace

# 380
Боже, тая тема придоби много жалки отенъци, особено от някои потребители.
Много ми е интересно едно нещо. Защо, скъпи кралици, майки на принцове и принцеси, омъжени за прекрасния рицар на бял кон, седите и обяснявате тук на тези, обикновените жени, майки на момчета и момичета, омъжени за обикновени мъже, как трябва да си гледат домакинството? Ми, трудно ли ви е да приемете, че им жени, които обичат да си вършат домакинската работа и не реват наляво и надясно колко е тежка?

Много яки изводи  Joy
А всъщност питаме само защо един на възрастен човек, който се грижи за дома и семейството си се гледа с по-лошо око от този, който чака да бъде обслужен като бебе?
Иначе ми е все тая и краката да им миете, ваша си работа  Simple Smile

Мъж с парцал и лег-х-ен ми е смешен . ...нищо повече или по- малко!

Е, аз писах смешен, ти рече, че не си го казвала, сега пък го пишеш  Laughing
Т.е. човек с пишка и леген е смешен, а човек без пишка с леген - е не смешен.
Брех, да му се не види, то от толкова правила, направо вече да не знае човек има ли право да си почисти собствената къщичка или щял да бъде смешен, горкият.
А да уточним - това само за женените мъже ли се отнася? На ергените кой им носи легените? Викат миминка?

Извинявам се за въпросите, но наистина ми е интересно.

# 381
  • тук-там
Честно да ти кажа, явно или имаш лош опит, или лошо самочувствие!
Не ми се искаше да го пиша...Честно, ама ти не се спираш! newsm78

Къде видя "обслужвани" бебета, миене на крака и..т.н..
В плюс ли е, ако кажа, че почти всяка вечер ми прави масаж на стъпалата.. С усмивка и с най-нежния поглед, който можеш да си представиш.
И разберете най-накрая, че някои хора, правят нещо си, за някои други хора, просто защото им е кеф! Без да им е задължение, и без да е записано на хладилника...

Направо не мога де си представя, че има някаква спонтанност у вас!
Боклука, тигана, прането, парцала... Това ли ви е ежедневието? ooooh!

# 382
  • София
Ох, веднага се включвам в сюблимния момент.
Сещам се, в една тема се коментираше колко било смешно мъж да търка с четка тоалетната.
Ама смейте се де, аз пък тоалетни не мия. Mr. Green

# 383
  • където ми харесва
Ами от това, което четох по-назад, как е налива акъл с кофите, че видиш ли ако мъжа и жената не са наравно в домакинската работа, то и жената не е жена, а мъжа е бебе Confused Ма, иначе никой не дава квалификации на другите и си гледа в собствената камбанарийка. Една се осмели да каже, че обича да си чисти къщата сама, и че не обича мъжа й да й се пречка, и веднага, ама точно след нея се появи човек, дето я цитира, обяснявайки й, че е промит от белината мозък ooooh!
Ма, иначе живеем в свободна страна и имаме право да живеем както искаме...ако бг-мамма ни позволи, разбира се Laughing

# 384
Моят мъж мие банята. Аз не съм я мила - освен да забърсвам пода с мопа след къпане, ако се брои Simple Smile
Затваря се вътре, бръсне се или се подстригва.. и след това прави някакви химии с няколко препарата  Crazy .. и след час излиза той като нов и банята блестяща  Mr. Green - горе-долу веднъж седмично това.
Как пък няма да му отнема таз функция  Sunglasses

# 385
  • Blondeville
Честно, наистина понякога се удивлявам на начина, по който тълкувате различното мнение. Аз досега почти във всеки пост пиша как за мен еди какво си. Пиша също, че е много важно да има хармония в двойката независимо кой носи, кой меси, дали по равно или т.н. Тоест, щом има жени, които обичат да домакинстват и да поемат основната част, защото им е приятно, това си е съвсем в реда на нещата. Против съм обаче възпитаването на хората от ранна детска възраст кое е "женска" и кое е "мъжка" работа. Не прочетох някоя от поддръжничките на моята теза да учи другите как да си въртят къщата.

Обаче иначе то не беше "мъжът, който чисти не е мъж", "мъжът ти ще те остави, ако не готвиш и чистиш" и т.н., "на кралици се правите" и т.н. Това е доста нетолерантно отношение към чуждите навици и порядки. Какво, трябва да се чувствам виновна, че готвнето не ме екзалтира? Или да съм виновна, че мъжът ми изкарва повече от мен? Или изобщо виновна по дифолт, защото заедно поддържаме дома? Ами малко изгрубявате понякога.

# 386
  • тук-там
Тоест, щом има жени, които обичат да домакинстват и да поемат основната част, защото им е приятно, това си е съвсем в реда на нещата. Против съм обаче възпитаването на хората от ранна детска възраст кое е "женска" и кое е "мъжка" работа.
Права си, обаче децата трябва да "попиват" от някъде! Познай от къде! Peace

Примерно, ще ни "спре" колата по пътя и ще седим да чакаме пътна помощ, без изобщо да си е направил труда да погледне... Да, бе!

Е, ми мъжка работа си е - и да знае и да може! Peace

# 387
Не става дума за това кой колко е свободен да прави нещо или не и дали някой да му казва как трябва да е. Става дума за тъпото клише, че жената прави едно, пък мъжа друго, доста често този неписан правилник е в полза на мъжа. Много добре знаем от кога и от къде идват тези набити с канче"правила".

# 388
Wild_rabbit, за ергените не разбрах - смешни ли са?

Честно да ти кажа, явно или имаш лош опит, или лошо самочувствие!
Не ми се искаше да го пиша...Честно, ама ти не се спираш! newsm78

Ама аз си го казах направо - в тази роля съм виждала майка си. И още от дете ми е било противно това отношение към жените - като длъжни да обслужват мъжете.
Не го крия, даже няколко пъти го написах.

Adellle, аз не виждам някой да дава акъл какво да правите у дома си  newsm78
Само питам, за последен път, защото явно логичен отговор няма да получа - какво толкова смешно, жалко и немъжествено (сборно, това са определенията, които прочетох в тази тема) има в това възрастен човек да се грижи за хигиената на собствения си дом?

Аз на моето сравнение с бебе не се притеснявам да дам обяснение - защото малките човечета не могат да се грижат сами за себе си, не могат да ходят, да се измият, да си сготвят, да си почистят и т.н., абсолютно зависими са от нас.

...ама точно след нея се появи човек, дето я цитира, обяснявайки й, че е промит от белината мозък ooooh!

Вие пък ако тръгнете да се връзвате на preyala...

Тоест, щом има жени, които обичат да домакинстват и да поемат основната част, защото им е приятно, това си е съвсем в реда на нещата. Против съм обаче възпитаването на хората от ранна детска възраст кое е "женска" и кое е "мъжка" работа.
Права си, обаче децата трябва да "попиват" от някъде! Познай от къде! Peace

Примерно, ще ни "спре" колата по пътя и ще седим да чакаме пътна помощ, без изобщо да си е направил труда да погледне... Да, бе!

Е, ми мъжка работа си е - и да знае и да може! Peace

Попиват, факт. Ама не виждам как ще се възхитят на човек, който цяла година и седял и чакал да се счупи колата.
Нали говорихме за дневна работа? Да, не знам вече за кой път, докато той оправя колата, аз ще ошетам всичко. Но когато няма счупена кола, предпочитам детето и да вижда, че всяка ръчичка в този дом допринася за уюта му.

Представи си пък, че не се счупи  Joy
А пък ако трябва да се бутне малко, за да запали, няма ли да се включите в екипна работа? Или ще оставите бащата да се оправя сам, докато правите снимки на околността?

Въобще не ви вярвам, че сте толкова крайни, абсолютно убедена съм, че в подобни извънредни ситуации помагате с каквото можете, а не се държите като принцеси.

# 389
  • София
Ех, сега зачетох назад... Как не се сетих, баш бая домакините не мият кенефи, да бе...
А преди да наемете прислугата кой извършваше тоя недостоен труд? Thinking

Какво намекваш сега? Ако жената има повече косми на краката, може ли да му връчи парцала на хубостника, пък тя да вирне бирата и да загледа мача?

Общи условия

Активация на акаунт