Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 403
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 390
Ами от това, което четох по-назад, как е налива акъл с кофите, че видиш ли ако мъжа и жената не са наравно в домакинската работа, то и жената не е жена, а мъжа е бебе Confused Ма, иначе никой не дава квалификации на другите и си гледа в собствената камбанарийка. Една се осмели да каже, че обича да си чисти къщата сама, и че не обича мъжа й да й се пречка, и веднага, ама точно след нея се появи човек, дето я цитира, обяснявайки й, че е промит от белината мозък ooooh!
Ма, иначе живеем в свободна страна и имаме право да живеем както искаме...ако бг-мамма ни позволи, разбира се Laughing

Когато мъжът очаква да го обслужват си е точно бебе. Всеки човек, след 5-годишна възраст (условно), може да си сервира сам. Същото това  5-годишно добре се справя с подреждане на играчките и притежанията си. Едно бебе може, един мъж също. Обаче не се занимава поради следните причини:

1) Натоварен е на работа
2) Върши мъжката работа

Никой не ми посочи нито една, ама нито една регулярна мъжка работа в дома. Единствената такава, за която прочетох, е воденето на децата на курсове, училище, градина. Това е ангажимент, съгласна, но не виждам какво точно го прави мъжки, освен стереотипа, че мъжете са по-добри шофьори. По точка 1 - натоварен с работа е супер условно. Има екстроверти, за които общуването с десетки клиенти на ден не е никакъв проблем и дори общуването по принцип е необходимост, има и хора, които се натоварват от много по-малко стимули в околната среда, без значение дали е общуване или не. Въпрос на тип психика. Отделно малко работа под стрес изморява повече, отколкото много работа в спокойна среда, но пак зависи как човек се справя със стрес. А и "натоварен е на работа" не изключва "натоварена е на работа", без значение обичат ли си двамата работата, какви задачи имат и какво работно време. Пак поради горните причини. Честно, ако трябва да избирам, взимам мъжката работа. Сервизът ми е на 5 минути, ако ме домързи да ремонтирам нещо ще викна техник (от време на време техник е по-евтино от всеки ден помощница), детето ще го развеждам насам-натам и докато чакам ще си ходя по книжарници, магазини или както ми дойде - интернет в София Господ дал.

# 391
Които ви хранят?????  Ето защо по-рано в темата казах-изкарвай си сама парите и си имай глас.Не целя да се заям,но просто не ми го побира акъла .Ми аз не съм с него,защото ме храни или защото ми плаща сметката,ами съм с него защото е умен,хубав,мил и грижовен.И искам да кажа,че за 8 години той ми е платил сметката точно 5-6 пъти максимум и то защото едва ли не се бях сбила вече с него сама да си я платя.Сама си пазарувам,каквото ще ям аз,той също сам си пазарува.Сама си купувам дрехи,сама си купувам обувки.Аз си плащам сметката за телефона и си делим другите сметки и то по мое желание.Е,сега,я пак с какво по-точно съм му длъжна?Ми като ще ме напуска-прав му път,надали съм се променила за 2 дни,като ме е избирал да е гледал и ако нещо не му е харесало да си го е казал.Еми съжалявам,ама ако ще златен да е пак няма да съм слуга и да му ходя след задника с една салфетка и да му викам "Айде бебиии,духай сополчетата.Бравоооо на момчетооо,дай да ти изближа и ходилата,че си донесъл парички вкъщии."  Rolling Eyes А като аз си изкарвам парите и той неговите също какво?Чистим на равно,готвим си заедно и никой на никого не е длъжен с нищо.  Wink

Ето сега и ти - защо толкова яростно седна да се защитаваш? Ако си толкова ербап и носиш наравно с него, казала съм по-горе - делете си и домашната работа. Нещо лошо ли виждаш в това? Обаче ако той носи кинтите, сори, ама ти трябва да вършиш домашната работа, защото така е честно. А в това какво лошо видя? newsm78

Да се защитавам?Значи,извинявай,ама не смятам,че има причина,поради която да се защитавам.Ербап е интересна дума,само че по-точната е-самостоятелна.Ами аз какво съм написала-че си делим работата вкъщи и за мен това е нормалното, също така и всеки да изкарва и да носи пари.Горе съм написала, с какво само не съм съгласна от това което ти си написала.Друг е въпроса,че не бих допуснала някой да ме издържа,а аз да му четкам подметките.Но това са си мои виждания.Аз пък не знам какъв е проблема ,че някой има различно мнение от теб?!?

# 392
  • София
Които ви хранят?????  Ето защо по-рано в темата казах-изкарвай си сама парите и си имай глас.Не целя да се заям,но просто не ми го побира акъла .Ми аз не съм с него,защото ме храни или защото ми плаща сметката,ами съм с него защото е умен,хубав,мил и грижовен.И искам да кажа,че за 8 години той ми е платил сметката точно 5-6 пъти максимум и то защото едва ли не се бях сбила вече с него сама да си я платя.Сама си пазарувам,каквото ще ям аз,той също сам си пазарува.Сама си купувам дрехи,сама си купувам обувки.Аз си плащам сметката за телефона и си делим другите сметки и то по мое желание.Е,сега,я пак с какво по-точно съм му длъжна?Ми като ще ме напуска-прав му път,надали съм се променила за 2 дни,като ме е избирал да е гледал и ако нещо не му е харесало да си го е казал.Еми съжалявам,ама ако ще златен да е пак няма да съм слуга и да му ходя след задника с една салфетка и да му викам "Айде бебиии,духай сополчетата.Бравоооо на момчетооо,дай да ти изближа и ходилата,че си донесъл парички вкъщии."  Rolling Eyes А като аз си изкарвам парите и той неговите също какво?Чистим на равно,готвим си заедно и никой на никого не е длъжен с нищо.  Wink

Ето сега и ти - защо толкова яростно седна да се защитаваш? Ако си толкова ербап и носиш наравно с него, казала съм по-горе - делете си и домашната работа. Нещо лошо ли виждаш в това? Обаче ако той носи кинтите, сори, ама ти трябва да вършиш домашната работа, защото така е честно. А в това какво лошо видя? newsm78

Да се защитавам?Значи,извинявай,ама не смятам,че има причина,поради която да се защитавам...
Аз пък не знам какъв е проблема ,че някой има различно мнение от теб?!?

Веднага ще ти отговоря защо смятам, че се защитаваш. Поради болднатото изречение от горния ти пост. Никой не те пита защо си с него. Разговорът се върти около това кой трябва да върши домашната работа. Ама ти седна да ми обясняваш разни подробности от личния си живот, които ми се струват неуместни, защото нямат отношение към тематиката. След като сте решили въпросът да си поделяте домашната работа, поради това, че ти имаш сериозен принос в семейния бюджет, какво от моето мнение не ти хареса? Не ти хареса, че казах "да ви храни"? Теб ако не те храни половинката, защо мислиш, че при всички е така? Wink И какво лошо виждаш в това, да посъветвам жени, чийто съпрузи изкарват основните доходи на семейството, а те самите работят за символични суми, да поемат поне домашната работа, за да може да се изравнят по принос с мъжете си? В крайна сметка, нали гоним равноправие, едно от значенията на което е "равен принос"? Подчертавам, че и обратният вариант е абсолютно наложителен. В този смисъл, май ти си тази, която не приемаш различно мнение... Thinking

# 393
Не знам не схващате ли какво пита авторката или се правите, че не схващате?

Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?
Въпросът е точен и ясен.
Като се захапали хартийките - уточнила е, че изкарва, колкото него.

Единствените отговори, които са по въпроса са:
- защото ако го прави мъжът е смешен
- жалък
- немъжествен

И това е мисленето на много, много хора, без значение колко изкарват.
А защо един човек, който се грижи за дома си е смешен, жалък и немъжествен, в сравнение с такъв, който седи в очакване жена, деца, мама или някой друг да го направи, нямам отговор, като гледам и никой не успя да даде такъв.

# 394
  • София
НСЧ, не си права.  Wink
Доста от нас отговорихме, че се предполага...грешно и, че е крайно време да спре да се предполага.

# 395
  • София
А какво е парично-финансовото изражение на оная другата работа с раждане, кърмене и прочее?
Щото аз като смятам така с калкулатора, няколко живота домакинстване няма да стигнат. Laughing

# 396
Започнах да пиша,писах,писах и накрая го изтрих,поради простата причина,че не виждам смисъл.Повярвай ми,не е защото нямам думи или не мога да се защитя както ти го наричаш,просто не ми се  занимава да пиша 287373 неща за нищо.Ок,нека се изказвам неуместно.Айде лека нощ.

# 397
  • София
А какво е парично-финансовото изражение на оная другата работа с раждане, кърмене и прочее?
Щото аз като смятам така с калкулатора, няколко живота домакинстване няма да стигнат. Laughing
  202uu

# 398
  • София

Децата нямат отношение към тази тема. Децата са задължение и на двамата. Един добър баща е незаменим за децата, така, както е незаменима една добра майка. А това, че си ги родила...ами какво да правиш, биология. В следващият живот може ти да си мъж, а той - жена. Grinning
Някои жени смятат, че като са родили децата и са хванали господ за шлифера и всичко им е позволено, по-точно да рипат по главите на мъжете си. Имам обаче лоша новина за такива жени - не, не им е позволено. Процесът на раждане на децата се изчерпва с рождения ден (по време на който партньора трябва да присъства и да оказва морална подкрепа така, както и по време на бремеността). Wink Оттам нататък, възпитание, отглеждане, хранене, грижи, задължително трябва се поделят между двамата родители. Но тук темата е друга.

# 399
Мда, а някои мъже смятат, че жената като е родила децата те са нейно задължение. Точно както с къщата.
И никакво ставане нощем, че да не си прекъснат скъпоценния сън - щото нали са на работа на другия ден.
И никакво гледане за час-два, щото жената няма нужда излиза никъде без децата...
И още куп подобни примери..

Та същата история... Съвсем си е по темата Simple Smile

# 400
Мъж с парцал и лег-х-ен ми е смешен . ...нищо повече или по- малко!

Дано не вземеш да си счупиш крака, че може да умреш от смях тогава Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Мен пък ти ме разсмиваш тия дни. Истинско изкопаемо Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 09:20 от kitarista

# 401
  • София
Оттам нататък, възпитание, отглеждане, хранене, грижи, задължително трябва се поделят между двамата родители. Но тук темата е друга.
О, постигнахме пълно съгласие значи, баш сме си по темата.
Горното включва готвене, пране, простиране и поддържане чистотата на дома, всичко, описано от теб, е грижа за семейството, респективно децата.

# 402
Горното включва готвене, пране, простиране и поддържане чистотата на дома, всичко, описано от теб, е грижа за семейството, респективно децата.

Това само жалките мъже правят. Истинският мъж си разхожда и си играе с детето, а ако усети "опасен" памперс или види, че е гладно, ведно с бебето се провикват "Мамооооо!"   cry cry

# 403

Това само жалките мъже правят. Истинският мъж си разхожда и си играе с детето, а ако усети "опасен" памперс или види, че е гладно, ведно с бебето се провикват "Мамооооо!"   cry cry
Joyооох не могаа
А представяш ли си да трябва да излезе на терасата с леген и да го види комшията?  Срааам Crazy ще му се смеят. Истинският мъж бЕга от легена.

# 404
  • София
Но пък разбива по няколко броя надрусани типове  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт