Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 410
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 435
  • Насред хаоса
Извинявай, ама имах колеги преди, на които като им се родиха бебета, се хвалеха как се преместили да спят в друга стая, защото не можели да спят. Каква им беше работата - да си крепят задниците по цял ден на стола в офиса и да сърфират из нета между клюките.  Sick А жените им се стопиха за месеци, на хора не приличаха. Това ли са мъже? Абсолютни лигльовци и егоисти. Та чак питаха мъжа ми "докога реват така тия бебета, уе?!"

Ами те ли са виновни за това, или този, по-скоро тази, която ги е избирала? Wink
Въпрос на късмет, предполагам. И на възпитание и акъл на мъжа. Ако мъже се избираха като домати на сергия, ехеееее .... Имам предвид така, че да можеш да го видиш читав ли е, скапан ли е. За съжаление при хората не става така.

# 436
Ами те ли са виновни за това, или този, по-скоро тази, която ги е избирала? Wink

Е, как да разберат какъв е, да виснат в офиса му ли  Laughing
Аз съм подозрителна към всеки, който обяснява колко се трепе от работа.

Особено като чета какви неща от типа на разходка и пазаруване са изкарват за геройства, представям си и в работата какво е...
Взимайте пример от мъжете, дами. Толкова дребни и леки неща веднъж направени, после цяла година им се носи славата из форума  Laughing

# 437
  • София
Извинявай, ама имах колеги преди, на които като им се родиха бебета, се хвалеха как се преместили да спят в друга стая, защото не можели да спят. Каква им беше работата - да си крепят задниците по цял ден на стола в офиса и да сърфират из нета между клюките.  Sick А жените им се стопиха за месеци, на хора не приличаха. Това ли са мъже? Абсолютни лигльовци и егоисти. Та чак питаха мъжа ми "докога реват така тия бебета, уе?!"

Въпрос на късмет, предполагам. И на възпитание и акъл на мъжа. Ако мъже се избираха като домати на сергия, ехеееее .... Имам предвид така, че да можеш да го видиш читав ли е, скапан ли е. За съжаление при хората не става така.

Не съм съгласна. Нали в днешно време е модерно да не се женят? Живеят заедно. По наше време да живееш без брак беше, как да кажа, недобре прието. Ама сега...никакъв проблем. А като живеят заедно, да не би случайно да са слепи и глухи? Егоистът и лигльото си личат от сто километра, нежели пък ако живееш с него. И ако го виждаш, че е егоист и лигльо, за какво му раждаш деца, а не го напуснеш?

# 438
  • Насред хаоса
Популе, говориш, колкото да не е без хич. Ти от пръв поглед ли разбра какъв ще бъде като баща мъжът ти? Няма как да го разбереш, докато не се изправите заедно пред това. И да, понякога минава време, докато гнилите ябълки си покажат рогата.

# 439
  • София
Популе, говориш, колкото да не е без хич. Ти от пръв поглед ли разбра какъв ще бъде като баща мъжът ти? Няма как да го разбереш, докато не се изправите заедно пред това. И да, понякога минава време, докато гнилите ябълки си покажат рогата.

Ако бях поживяла с него преди да се оженим, със сигурност щях да разбера. Но при нас подобно нещо не беше допустимо - жениш се, пък чак тогава живеете заедно. А вие сега, при тези възможности, които имате за свободно съвместно съжителство и да не поживеете и да се поопознаете малко преди да си родите деца е доста несериозно и прибързано...

# 440
Едно време жената беше още по-натоварена, рядкост беше да се сети мъж, че не е хотел, нищо че работеха еднакво. Доста повече бяха егоистите, нищо че всички бяха с подпис, така че...

Иначе около мен като гледам, и мъжете, и жените си показват рогата чак след появата на детето, когато си изнервен и изтощен от поредната нощ без сън. Дори да са живели 7-8 г. преди това заедно. Човек като няма грижи всичко му е песен  Laughing

# 441
Въпросът не е само да си решим проблема на лично ниво, а като цяло да се възпитава определена култура в обществото! Защото е факт, че по-голямата част от мъжете не помагат, а де не говоря, че не са се и претрепали да работят. А пък съвсем да не споменавам, че според проведени проучвания и т.н. всяка трета българка е обект на домашно насилие  Close

И за това е темата, а не да се хвалим тук какво правят мъжете ни.  

# 442
  • тук-там

Не само като баща, ами и като дядо му личеше какъв ще е.. Joy  Да, бе знам, къщата, внуците... Peace

Понякога се чудя как си избирате и какво точно заобичвате в мъжете си! Сините очи, изтърсения анцуг? ooooh!

И как  "поверявате" доста години от живота си на някой, който само се усмихва хубаво.
Да сте го взели на 17-18 да речем, че търпи промяна и може са кривне... ooooh!

# 443
  • Насред хаоса

Ако бях поживяла с него преди да се оженим, със сигурност щях да разбера. Но при нас подобно нещо не беше допустимо - жениш се, пък чак тогава живеете заедно. А вие сега, при тези възможности, които имате за свободно съвместно съжителство и да не поживеете и да се поопознаете малко преди да си родите деца е доста несериозно и прибързано...
Ние "сега" сме се бракували преди 16 години. Тогава, доколкото си спомням, също беше рядкост да поживееш с някого, преди да се вземете официално. Така че пак си е било въпрос и на късмет. И да - както е писала Човечето, появата на дете в двойката е повратен момент, който може да изкара всичко от двамата на бял свят.

# 444
Ми като се женят на по 24-25 едва ли точно гледат много напред и едва ли мислят какъв баща ще бъде. Но това си е мое мнение, знам ли. Може и да мислят. Аз лично се радвам, че не паднах в капана на нещастен брак и избягах докато е време, а бях уж зрял човек на 26 години. После пък попаднах на друга лИбов голяма, дето пак късмет, че се разделихме. Трябва всеки ден да благодаря на Господ, всички богове знайни и незнайни  Laughing, че се отървах, че ако бях останала с този човек, сега аз щях да пиша по форумите как не ми помага и нищо не попипва  Mr. Green Защото е / беше точно този тип човек само си разхвърляше дрехите насам и натам и правеше кочина около себе си. И като ми мина влюбването осъзнах, че и ако имахме дете, грам нямаше да се интересува от памперси и каквото и да е. Описах го като ужасен човек, но не, просто обикновен мъж  Laughing

Та после срещнах мъжа ми и сега всичко е друга история. Но предишните две случки са ми обеца на ухото и вярвам, че само късмета ми е помогнал да се спася  Peace

# 445
  • тук-там
Въпросът не е само да си решим проблема на лично ниво, а като цяло да се възпитава определена култура в обществото! Защото е факт, че по-голямата част от мъжете не помагат, а де не говоря, че не са се и претрепали да работят. А пък съвсем да не споменавам, че според проведени проучвания и т.н. всяка трета българска е обект на домашно насилие  Close

И за това е темата, а не да се хвалим тук какво правят мъжете ни. 

Именно! Но  наклона е в "не са се претерпали"!  Съвременния мъж  - 35-45 - е едно голямо плямпало, непрекъснато оплакващо се от живота, клатещо си краката, гледащо в гаража на Пешо и под полата на жена му. Цъкащо и плюещо по де що има тема...най-вече политика и мачове, даже не и спорт изобщо!
Псувайки шефа, а много често и жената, за децата му е простено... Peace

Еми... на тъкъв с удоволствие ще му връча и парцала, и лехена и щипките, че и ще следя за резултатите. Поне нещо да свърши.

М, дааа от наблюдение говоря, не от опит! Peace
Жалка картинка!

# 446
Но  наклона е в "не са се претерпали"! 

Наклонът е защо без значение от ситуацията се предполага, че жената е длъжна да подхване парцала.
След това беше намесена работата, която аз пак повтарям, никакво значение няма, масово и жените работят, пък не реват, че след работа са домакини.

Да сте го взели на 17-18 да речем, че търпи промяна и може са кривне... ooooh!

Горе долу. Аз тъкмо бях направила 19, той 3 г. по-голям  Laughing

Но точно при малките е лесно, според мен, по-трудно се прикриват. Друго си е обигран от живота човек...

# 447
Как ще прозвучи на някои, ако ви кажа, че гладя и гащи, и чорапи и спално бельо и ММ като излезе от банята, дрехите го чакат готови да ги облече. Дори му ги подавам за по-лесно

Twisted Evil

Браво, спазвате шариата!

# 448
  • тук-там
Е, аз бях на 18, той на 27...Определено му личеше какъв ще е! Peace

Вие продължавате да си говорите за задължения....затова и спрях да ви следя.

Ето един пример:
Трябва ли да накарам мъжа ми да хване прословутото пране, да го пратя да простира, да се чуди кое за къде да хване, само и само за да кажа - Може, бе! Браво!
При положение, че тази ми ти дейност е сведена до минимум и на мен ми е кеф да я правя?
С парцала работата е същата....
Готвенето казах, че ме разтоварва!

Айде дайте пример: Прибираме се двамата, аз....той...

Само не ми намесвайте деца и памперси....
Казах - не "обгрижвам" деца - по-скоро те мен. Не държа на лабораторна чистота, нямаме алергии...

# 449
  • Канада
да, дайте пример как се разпределят 50-50
Събота и неделя, ако къщата е за чистене, има пране, трябва да се готви..как процедирате
И кой сортира дрехите преди да пусне пералнята?
За простирането разбрах.. мъжете ви простират

Общи условия

Активация на акаунт