Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 362
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 465
  • тук-там
Wild_rabbit, ние не чистехме през делничните дни, освен ако няма нещо, което е належащо. Но и в събота/неделя да са ти събрани цялото пране и чистене, какво значение има? Пак са си същите.

Е, аз казах, че основното седмично не е мое! 30 лв ми струва на седмица. Барабар със стъклата един път месечно. А си е доста площ...Прането ми е 3 перали и 5 сушилни. Тракат си, но не ми пречат чак толкова.

# 466
Е, това е съвсем различно.
То е все едно да обяснявате, че ремонтът на колата е мъжка работа, а на практика да я ремонтира трети човек, а не съпругът. Ок.

И за стотен път, не мога да разбера защо и какво толкова ви тежи да си го направите "уютно" за вас самите. Ми като не ви се прави - недейте...

Не ми тежи, приятно ми е да го правя, когато виждам, че има желание и в другия, с който заедно градим общия дом. Ако видя безразличие, не е вече общ дом.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 22:24 от Не се сърди, човече

# 467
  • тук-там
Не. На теб ти е втълпено, че си длъжна да обслужваш Него.
Няма такова нещо като идване отвътре.
И няма как да се сравни с раждането. Едното е физиологичен процес, другото - оправдание за мързел.

Кой да ми го втълпи? Оправям се сама от 7 клас. Peace
По-напред казах  - баща ми готвеше и гладеше в къщи.
И пък "длъжна" и какво е това "Него".  Всичко, което правя в къщи, за нас, а то е доста малко, го правя с огромно удоволствие.
Пробвайте да свършите нещо ей така, за кеф, не по задължение.
Ще каже човек, че сте си взели звяр за отглеждане. ooooh!

И да, имам жена, която чисти - и по напред казах,...Но не, колите той си ги оправя - има сервизи, ама му е кеф да се бърника. И да, и апартамента и къщата, че и втората с двете си ръце ги прави - това за тази с архитектите - някой спират до тях! Трябва ли да обяснявам колко подръжка искат ....

# 468
  • София
Adellle, щом не ти тежи, не разбирам защо караш дъщеря ти да го прави. Нито пък защо нея, а не мъжа си.

ПП. Госпожите с прислугата те ли плащат за нея или си делят с мъжа им, не разбрах само.

# 469

Въобще не ме интересува как и защо. Това си е твоя работа  Peace

Пробвайте да свършите нещо ей така, за кеф, не по задължение.

Правим го. И двамата. Не сме ние тези, които се замисляме - сега това да го правя ли, да не го ли правя, дали беше женско, мъжко, а какво ще каже комшията, а какво ще каже еди кой си... Правим го, защото ни харесва и обичаме дома си.

...защо нея, а не мъжа си.

Е, то е ясно. Идва й отвътре, защото има вагина.

# 470
Абе, да ви питам...ама вие, по колко перални пускате седмично?
Защото аз пускам тамън 2 Wink Една през седмицата и една през уикенда.
Всеки ден по една или по две през ден (7 кг е).

Една приятелка има 3ма сина (от 3 до 8г.) + мъж р-р 3ХЛ.. пуска на ден по 2-3 перални (по 10 кг) + ако има извънредно може и още по една Simple Smile

# 471
  • София
ПП. Госпожите с прислугата те ли плащат за нея или си делят с мъжа им, не разбрах само.

Разполагаме с обща банкова сметка.

# 472
От позицията на човек, който до скоро изкарваше и скоро пак ще започне да изкарва повече пари в семейството, тези финансово-облигационни отношения в едно семейство, дето уж трябва на любов и уважение да се крепи, са ми фундаментално неразбираеми.

Ми извинете, но аз ще си калкулирам и за с*кс тарифа, и за раждане (суругатна майка плюс донорска айцеклетка не са безплатни), после бавачка. На мъжа ми ще калкулирам също услуги като жигуло, масажист и... каквото там остава. Пък после в края на референтния период вадим калкулаторите и пресмятаме кой на кого колко дължи.

# 473
  • Tам през Атлантическия океан
Интересно ми е  Wink жените изкарващи повече от мъжете си биха ли направили обща банкова сметка  ?  Sunglasses

# 474
Интересно ми е  Wink жените изкарващи повече от мъжете си биха ли направили обща банкова сметка  ?  Sunglasses
Нашата винаги е била обща - по-точно всеки има сметка с две карти - и всеки има карта от сметката на другия.
През годините е било различно кой колко изкарва. В момента аз, в пъти повече. Никога не съм си взимала картата. Онлайн банкирането е на негово име и картите са вързани.
Никога не сме делели парите на мои и твои, винаги са били общи. Когато се налага по-голяма покупка я обмисляме и правим заедно.
Вече 14 години никога не е ставала кавга за пари - имали сме и 2, и 200.

# 475
  • София
Не.
Аз не знам как си го представяте това. Събирам се с някой и той си прехвърля половината имущество на мое име, а аз му шервам банковите си сметки. Излишна хамалогия ми е за мене.

# 476

Нашата винаги е била обща - по-точно всеки има сметка с две карти - и всеки има карта от сметката на другия.

Това не е обща  Wink

Ясно  Sunglasses

мерси за отговорите  Peace

# 477

Да.
Отговарям за себе си.

За останалия свят- колкото хората- толкова и случаите.
Същото важи и за мъжете, изкарващи повече от половинките си. 

# 478
Разбира се има изключения  Grinning

# 479
  • София

Разполагаме с обща банкова сметка.
Ама повече от него ли изкарваш, кой точно плаща за чистачката? Щом жената, изкарваща по-малко пари, трябва да чисти и домакинства, ако ти случайно изкарваш по-малко от мъжа си, трябва да плащаш на прислугата. Нали такава беше логиката ти за "честност", или нещо не съм разбрала? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт