Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 327
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 555
La_Sombra, вярно е, че пренасям отношения деца-възрастен, но това, защото такъв е и начинът, по който се държат. Simple Smile
Аз съм на този принцип: ''со кротце, со благо''. Към всякакви хора и всякакви случаи. Никога не бих тръгнала с рогата напред. Не бих очаквала нищо добро, ако тръгна така. Ако до този момент съм се правила на супергерой (от желание да направя добро впечатление) и съм иззела цялата работа, то и аз съм допринесла за неговото отношение. Това не е оправдание за тях, защото би трябвало човекът да си каже: ''Тя иска, но аз не мога да го позволя'', но както са те възпитали.
Човекът до мен, въпреки че има само такива примери около себе си - майка, баби, които са на този принцип и вършат изцяло домакинската работа, си промени възгледите точно така - не тръгнах с рогата, не съм започвала война. Е, разбра ме.

# 556
А аз съм в голяма чуденка сега.....моя мъж се обади , че взима косачката и отива да коси тревата на вилата.Та, сега се чудя, аз да отивам ли да помагам в мъжката работа или да мятам тигана на печката?    newsm78   Щото, ако ида с него, ще съм прецакана с мъжка работа.А за да има равноправие, трябва да се изтъпаня пред котлона.   
 Joy Joy Joy
Сори, ама стигнах точно до момента с косенето и  ...... не мЪ "сдържа".    Mr. Green

Ходи врътни една торта и после мини в темата за НВ ВМ да начукаш малко канчета  Crazy

# 557
  • Насред хаоса

Човекът до мен, въпреки че има само такива примери около себе си - майка, баби, които са на този принцип и вършат изцяло домакинската работа, си промени възгледите точно така - не тръгнах с рогата, не съм започвала война. Е, разбра ме.
Аз те разбирам, ама доколкото разбрах от авторката, тоя подход надали ще върши работа. Та се зачудих ако не проработи това, цял живот ли ще опитва да го променя, като продължава да се гърби с всичко и опитва лека-полека. Но аз съм друг тип човек - казвам всичко, което ме дразни, директно и в очите, без скандали и разправии, но и без страх, че можело да се ядоса и да се развалят отношенията. Но манипулациите са ми чужди, та може и аз да бъркам нещо. Ако мъжът ми беше такъв като описания, не знам откъде щях да намирам това търпение и тия компромиси, които се изискват, за да бъде приучен на елементарни неща, които всеки човек с претенции за зрелост и самостоятелност трябва да върши, независимо дали иска или не. И независимо дали е жена или мъж.

# 558
Ужасна тема  Mr. Green
Дойде ми музата за чистене и от  вчера не съм спирала да вършея из къщи-местих мебели,чистих прозорци,мих щори и т.н  Whistling

По-добре иди в темата за добрите спортни практики, ще ти се досортува.
Отивам     animal037
Скрит текст:
Ама от утре ще ставам спортистка,че след тая муза за чистене ми се разказа играта на кръста  cry
Дано и там ми подействате така вдъхновяващо  

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 18:14 от My All

# 559
Ако мъжът е неразбран или се прави на ударен, много лесно се научава като жената просто спре да върши всякаква работа. Като остане без чисти гащи и чорапи и не може да си измие ръцете, защото мивката ще е пълна с чинии, ще се усети, че така явно не става. Ако е разбран, ще може да се мине само с говорене, може да са мъже, но засега поне по-умни от нас не са  Mr. Green Винаги в една къща става така, както жената си го е наредила.

# 560
Затова човек трябва да се хваща със себеподобен или да се изясняват в самото начало. И аз не бих търпяла. Преди години майка ми каза, че нямало да ме даде на мъж, който чака всичко аз да правя. Но има хора, които всячески се опитват да набият в главата на младите момичета, че те са жени и от тях това се очаква. Голям срам било да се поделя работата и мъжът ти също да се грижи за дома. Когато ги попиташ защо, отговорът е: ''Защото така''
Но е и успокоение, предполагам, че ако мъжът ти не може да се погрижи за себе си, едва ли не е зависим от теб. Т.е. чувстваш се по-необходима. Знам ли. Имам познат, който си признава, че ''едни чорапи не може да изпере, едно яйце да си изпържи и едно копче да зашие''. Чака или мама, или жената.

Аз се радвам, че има много млади момчета, които въобще не чакат жена да им свърши работата. Самостоятелни са и мисля, че вече се гледа с друго око на тези неща.

# 561
  • където ми харесва
Абе, гледам тук, упорито се бистрят домашните помощници. Та се замислих. На фона на парите, които изкарваме двамата, без проблем бихме си наели такава дама. Обаче аз не искам. Не бих допуснала друг човек в дома си, да ми чисти и да ми мести нещата. Най-вероятно ще откача.
Сигурно е по-лесния начин, ама не бих си го причинила. Rolling Eyes

# 562
Преди години майка ми каза, че нямало да ме даде на мъж, който чака всичко аз да правя.

Ужас, ти да не си от Богданките? Една майка трябва да е наясно, че не трябва да се меси в отношенията на новото семейство, за да не създава излишно напрежение. Човек, който създава семейство, трябва сам да може да се оправя с половинката си, а не мама да казва.
Ох, дано някой от синовете ми не довлече дъщерята на баба Яга, която ще си позволява да казва.
пп: трябва да предупредя момчетата, че ако любимата се чува с майка си повече от един път седмично, да има едно наум, че дъртата вещица й е промила мозъка и ще продължава да го прави.

# 563
Майката на моята кумица събота и неделя ходи в апартамента на дъщеря си да й изчисти,а после се прехвърля и у апартамента на сина си.
Бивша вече тъща и бъдеща свекърва за чудо и приказ  Mr. Green

Майка орлица-успя да разведе дъщеря си(кумеца не я издържа таз любов и отдаденост)  и успешно все още варди синчето(30год. мъж) да не й доведе снахичка.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 20:34 от My All

# 564
  • Blondeville
Янечек, това, че майката някога е дала съвет на дъщеря си да се цени достатъчно като човек и да не се хваща с готованчо не бих тълкувала като месене, иначе и аз самата съм много против каквито и да е вмешателства в двойката. Просто както и ти се надяваш да не  попадне някой от синовете ти на някоя Богданка, така и нейната майка се е надявала тя да не попадне на някой Богданчо  Wink

Преди години майка ми каза, че нямало да ме даде на мъж, който чака всичко аз да правя.

Ужас, ти да не си от Богданките? Една майка трябва да е наясно, че не трябва да се меси в отношенията на новото семейство, за да не създава излишно напрежение. Човек, който създава семейство, трябва сам да може да се оправя с половинката си, а не мама да казва.
Ох, дано някой от синовете ми не довлече дъщерята на баба Яга, която ще си позволява да казва.
пп: трябва да предупредя момчетата, че ако любимата се чува с майка си повече от един път седмично, да има едно наум, че дъртата вещица й е промила мозъка и ще продължава да го прави.

# 565
  • където ми харесва
А, добре де. Някои майки дават съвет на дъщерите си да търся мъж, който може да се грижи сам за себе си. Аз пък бих дала съвет на моя син, някой ден да си търси жена, която знае как се върти един дом. И не за друго, не искам да си търси слугиня. Просто смятам, че една жена трябва да може да готви, да си поддържа дома чист, да се грижи за дрехите си и т.н. И пак, не за да му слугува на него. Просто такъв тип жени, които не знаят (изключвам тези, които и при желание, просто не могат да готвят) как да изпържат две яйца, или как да си перат дрехите, или как се пуска прахосмукачката и прочее домакински неща, за мен са непълноценни жени.

# 566
Абе, гледам тук, упорито се бистрят домашните помощници. Та се замислих. На фона на парите, които изкарваме двамата, без проблем бихме си наели такава дама. Обаче аз не искам. Не бих допуснала друг човек в дома си, да ми чисти и да ми мести нещата. Най-вероятно ще откача.

Те парите не са толкова много  Wink
Освен, ако не идва всеки ден и е на заплата - това е друга бира.
За влизането на чужд човек - ползите са повече от негативите. А и аз не държа милиони вкъщи, та не ми пука изобщо  Laughing

# 567
  • където ми харесва

Те парите не са толкова много  Wink
Освен, ако не идва всеки ден и е на заплата - това е друга бира.
За влизането на чужд човек - ползите са повече от негативите. А и аз не държа милиони вкъщи, та не ми пука изобщо  Laughing
Е, то и аз не държа милиони вкъщи, но просто не обичам други хора да ми пипат нещата Mr. Green
А и не искам някой друг да върши моята (нашата) работа. Е, ако живея в палат и изкарвам безобразно много пари, вероятно няма да ми пука, че персонал от 10 човека работи за дома ми Laughing

# 568
  • Blondeville
Adellle, ще перифразирам твоето болднато изречение: Просто такъв тип мъже, които не знаят (изключвам тези, които и при желание, просто не могат да готвят) как да изпържат две яйца, или как да си перат дрехите, или как се пуска прахосмукачката и прочее домакински неща, за мен са непълноценни половинки Peace
Кажи ми защо мислиш, че един мъж не трябва да е способен на прави същите тези неща?

А, добре де. Някои майки дават съвет на дъщерите си да търся мъж, който може да се грижи сам за себе си. Аз пък бих дала съвет на моя син, някой ден да си търси жена, която знае как се върти един дом. И не за друго, не искам да си търси слугиня. Просто смятам, че една жена трябва да може да готви, да си поддържа дома чист, да се грижи за дрехите си и т.н. И пак, не за да му слугува на него. Просто такъв тип жени, които не знаят (изключвам тези, които и при желание, просто не могат да готвят) как да изпържат две яйца, или как да си перат дрехите, или как се пуска прахосмукачката и прочее домакински неща, за мен са непълноценни жени.

# 569
  • където ми харесва
Adellle, ще перифразирам твоето болднато изречение: Просто такъв тип мъже, които не знаят (изключвам тези, които и при желание, просто не могат да готвят) как да изпържат две яйца, или как да си перат дрехите, или как се пуска прахосмукачката и прочее домакински неща, за мен са непълноценни половинки Peace
Кажи ми защо мислиш, че един мъж не трябва да е способен на прави същите тези неща?
Че аз къде точно написах, че мисля това? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт