Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 341
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Виж сега, Adellle, ти обвърза уважението с домакинската работа, прочети си предишния коментар.
Щом ти е приятно, идеално, аз пък неприятните дейности гледам да ги делегирам, което не значи, че "не уважавам факта че някой се труди", твои думи, просто има едни задължения, дето трябва да се свършат и ще си ги поделим. Назад са питали защо "задължения", ами защото някой задължително трябва да ги свърши, инак ще се зарием в боклук и мръсотия и няма да има какво да ядем.

# 511
  • където ми харесва
Не съм обвързала уважението с домакинската работа. Мисля, че си парафразирате думите ми, както ви изнася. Да, казах, че уважавам ФАКТА, че и той се прибира изморен от работа, поради тази причина, не изтрелвам репликата "изчисти ти, защото аз съм изморена". Той също уважава факта, че аз съм не по-малко натоварена от него, поради тази причина ми помага с разни неща. Но и те не се изчерпват само с домакинството.
А, понеже попита по-назад как стигат 10 минути, ще ти кажа. У нас няма нито един килим. Всичко е само теракот и паркет. Пода се минава за отрицателно време, не отгоре-отгоре. Ама аз прахосмукачката я ползвам само и единствено за под.

# 512
Дами, дами.... ако не работите , а мъжът ви работи е нормални вие да вършите всичките домакински неща, да... но когато и двамата работите, и двамата се уморявате, и двамата е редно според мен да вършите нещата у дома. Хем така ще приключите по-бързо, ще имате повече време един за друг, за деца, за почивка, с любими дейности и хобита...

А за по-горе коментираното - мъж, който цитирам "го е срам" да простирА или да върши други такива дейности не е никакъв мъж, а просто един комплексар, който се прави уж на мъж... Истинският мъж, мъж, обичащ жена си и семейството си, би се чувствал 3 пъти по- мъж, ако помага у дома, защото няма такова нещи "мъжки" и "женски" задължения  Naughty

Щастлива съм, че имам такъв мъж до себе си  bouquet

# 513
  • София
Е, аз пък имам и килими, също в чистенето включвам и прахта, че и подреждането, както и мокър парцал на пода, където е необходимо, та няма как да стане за 10 мин.

Щом мъжът ти помага,  Adellle, значи си в друга категория, не на обслужващите търтей.

# 514
Но и не смятам, че ако не съм разделила домашната работа точно 50/50 значи мъжа ми е бебе, което не може да се обслужва само...
Изобщо, някога ще ви се случи ли да приемете факта, че не всички живеят според вашите разбирания?

Наистина не те разбирам. Къде е написано това? Точно хората, които казват, че не делят работата на мъжка и женска пишат, че това е условно и няма правила и ограничения. Не прочете ли, че в момента почти всичко правя аз? Такава е ситуацията, имам време бол, правя го, не ми пречи, нито отмятам в тефтера колко %-та е. Както и има дни, в които пък всичко той. Или приблизително по равно. Въобще не става дума за това. А в самото приемане на всичко в къщата - самата мисъл, както по-напред се писа, че е смешно да видиш мъж с леген, или на балкона, или пред печката, да кажем.

Вашите, като изхвърлят боклука са героини.

И тук не четеш.
Не са. Дори не го броим за дейност, това писах, не че са героини. Има разлика.

Изобщо, някога ще ви се случи ли да приемете факта, че не всички живеят според вашите разбирания?

Никой не се интересува как живеят другите, а:

Питаме защо при двама възрастни в едно семейство А и Б, по подразбиране А, примерно, се приема, че е длъжен, а Б - само ако поиска или го накарат.

Преценила съм, че може да ми е в помощ с простирането, прозорците и пердетата, и той го прави.

Че то това си е половината  Mr. Green
Ама ей го, прочети напред, че такъв мъж е смешен. И точно това се чудим - кое му е смешното?

# 515
Ужасна тема  Mr. Green
Дойде ми музата за чистене и от  вчера не съм спирала да вършея из къщи-местих мебели,чистих прозорци,мих щори и т.н  Whistling

# 516
А тая хватка с прахосмукачка за 10 минути на цялата къща трябва да намеря някой да ми я покаже. Аз, колкото и рядко да ми се случва, под 30 мин на стая не падам. Другото ще да е нещо отгоре-отгоре.
newsm78 100 кв ни е апартамента - 3 стаи + 2 коридора + 2 тераси остъклени.
Всичко го прахосмукирам за 10-15 мин. - общо взето ежедневно - дори хола по няколко пъти на ден, че дребната е много креативна в пускането на боклуци всякакви  Sick
Нямаме килими, което ми спестява МНОГО хамалогия с чистенето.
Само един малък в детската, който го ползвам зимата предимно.

# 517
  • София
Ужасна тема  Mr. Green
Дойде ми музата за чистене и от  вчера не съм спирала да вършея из къщи-местих мебели,чистих прозорци,мих щори и т.н  Whistling
Няма лошо, стига музата да не те държи 24/7.  Laughing

Аз не домакинствам, така че не мога да се отчета подобаващо в темата. Но да си кажа - домашна прислужница никога не съм била и твърдо отказвам да бъда.

# 518
Защото има много умни мъже и твърде много глупави жени.     Laughing
Не съм чела темата, надявам се не повтарям отговори.

Цитат
Как е при вас? Как успявате да се грижите за всичко включително и за себе си без да се чувствате като домашна прислужница.................
Не се грижа за всичко сама.Двама сме, и двамата живеем в къщи, и децата са на двамата, следователно и двамата се грижим за всичко.     Grinning
Ако върша нещо из дома, го правя по собствено желание, когато и както ми е удобно, а не защото се предполага, че е мое задължение.

# 519
Ужасна тема  Mr. Green
Дойде ми музата за чистене и от  вчера не съм спирала да вършея из къщи-местих мебели,чистих прозорци,мих щори и т.н  Whistling

А не не,не  бих си го причинила,нито на себе си,нито на милото  hahaha
Отивам да се запиша и в темата за тренировки в домашни условия,все пак се води,че два дни съм си правила фитнеса вкъщи   Mr. Green
Скрит текст:
Да ги "таковам" и архитектите,може ли на 60кв.м да сложат 4 двойни прозореца,3 стъклени врати към тераси и още 3 единични прозореца  smile3514

# 520
  • Tам през Атлантическия океан
Ужасна тема  Mr. Green

А не не,не  бих си го причинила,нито на себе си,нито на милото  hahaha
Отивам да се запиша и в темата за тренировки в домашни условия,все пак се води,че два дни съм си правила фитнеса вкъщи   Mr. Green

О това си е така  Peace

Да те питам докато ти бе дошла музата , мъжа с крака на дивана си ли си  седеше , предполагам е бил на бачкане  Peace

Ако двамата бъхтат по равно часове е нормално де си делят и дом. задължения . При условие че жената примерно не работи или пък е на половин работен ден не разбирам мрънкането на някои  Crazy Иначе да , гадно е прибирате се почти заедно от бачкане вие почвате да оправяте а другарчето оП седне и си отмаря  Mr. Green

# 521
Като обява такова "военно положение" по-добре мъжлето да се изнесе   Wink
Иначе ми помага  Peace
Имало е случаи да се прибирам вкъщи след работа,а той цял ден си е бил у нас  и всичко било е оправено и вечерята е била осигурена.
Когато съм свободна,работата си я върша аз-доставя ми удоволствие.
Негово задължение е да изхвърля боклука,глади си неговите дрехи,подрежда си неговата част от гардероба,пере си на ръка негови неща,когато не  иска да се пускат в пералнята и повечето пъти да прави закуската.
Когато му кажа да свърши нещо,никога не ми отказва  Wink
Благодаря и на свекърва ми,даде ми го научен и съобразителен  Mr. Green

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 15:36 от My All

# 522
 Брей, на колко хора им доставя удоволствие чистенето Laughing

На мен ми е приятно да е чисто, но самото чистене, ама никакво удоволствие не ми доставя.  Въобще ако имаше скала на нещата, които ми доставят удоволствие чистенето и миенето сигурно щеше направо да изпадне от нея.
 Мнооого пресилено може да се каже, че донякъде ми доставя удоволствие да се занимавам - прибиране и сгъване с дрехите на детето - мънички и красиви - иначе  всякаква домакинска работа с радост бих я делегирала на роби.

# 523
  • София
Интересно ми е  Wink жените изкарващи повече от мъжете си биха ли направили обща банкова сметка  ?  Sunglasses

Да, бих.

# 524
  • София
ПП. Госпожите с прислугата те ли плащат за нея или си делят с мъжа им, не разбрах само.

Разполагаме с обща банкова сметка.
Ама повече от него ли изкарваш, кой точно плаща за чистачката? Щом жената, изкарваща по-малко пари, трябва да чисти и домакинства, ако ти случайно изкарваш по-малко от мъжа си, трябва да плащаш на прислугата. Нали такава беше логиката ти за "честност", или нещо не съм разбрала? Mr. Green

Той изкарва повече от мен. Но двамата заедно можем да си позволим да наемем домашна помощница и градинар. И не пестим от това. Ако живеех сама, нямаше да имам нужда от домашна помощница и градинар сигурно, щях да предпочета да живея на по-малка площ. Wink

Общи условия

Активация на акаунт