Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 322
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 585
  • тук-там
Затова имаме ТЕЦ - никой нищо не цепи - само врътвам (аз) винтила... ако от него зависи никога няма да пусне отопление Simple Smile

Кой ти говори за отопление? ooooh!

# 586
  • където ми харесва
Затова имаме ТЕЦ - никой нищо не цепи - само врътвам (аз) винтила... ако от него зависи никога няма да пусне отопление Simple Smile

Е, не всички имаме камини Embarassed

# 587
  • София
Имаме камина - купуваме нацепени дърва. Вчера се появи теч, днес дойдоха от една фирма и те ще го оправят. В съвременния живот не виждам нито една чисто мъжка дейност. Всеки от нас може да плати на човек да свърши съответната работа.

# 588
Нашите пликове ги мъкне колата, куфарите пак тя или самолета, както дойде.

А кой цепи дървата за камината?

Добре де, той ги мъкне до колата/самолета  Laughing Камина нямаме, но и двамата можем да натиснем копчето на радиатора  Laughing

# 589
  • тук-там

... ако например е ремонта - си го правим пак заедно. Слагаме паркет - прави си го той - аз му помагам - държа отделните парчета, докато намести всички на реда и после ги пускаме заедно - ето ти конкретно нещо, което е по-лесно да се свърши от двама човека. После аз намествам лайсните и къде мога пробивам в стена дупки за хващачите.
Боядисване - боядисвахме целия хол (40 кв. ) докато бях в 9тия месец.
Никой никого не кара - така ни е най-хубаво.

Ти къде видя някой нещо да ме кара....
Нали и аз това казвам, щом ти е кеф...правиш, дали тапети, дали готвене или чистене...
А това за хола...ако имаше някой да го свърши вместо теб, айде, де.....така и било най-хубаво!

# 590
  • тук-там
Нашите пликове ги мъкне колата, куфарите пак тя или самолета, както дойде.
А кой цепи дървата за камината?
Добре де, той ги мъкне до колата/самолета  Laughing Камина нямаме, но и двамата можем да натиснем копчето на радиатора  Laughing

А, защо нямате камина? Не ви харесва...

# 591

Нали говориш за камина? Тя за какво е?

# 592
  • тук-там
Ами, за кеф най вече!  Peace
Как пък не, съм тръгнала да се отоплявам с камина, при всичките възможности в момента! ooooh!

# 593
Преди години майка ми каза, че нямало да ме даде на мъж, който чака всичко аз да правя.

Ужас, ти да не си от Богданките? Една майка трябва да е наясно, че не трябва да се меси в отношенията на новото семейство, за да не създава излишно напрежение. Човек, който създава семейство, трябва сам да може да се оправя с половинката си, а не мама да казва.
Ох, дано някой от синовете ми не довлече дъщерята на баба Яга, която ще си позволява да казва.
пп: трябва да предупредя момчетата, че ако любимата се чува с майка си повече от един път седмично, да има едно наум, че дъртата вещица й е промила мозъка и ще продължава да го прави.

Crazy

Не, това, че си дал съвет със сигурност не значи намеса.
Да не говорим, че човек дори и да иска да се намеси и дори и да трябва да се намеси, обикновено положението е такова, че хората никого не слушат.
Всички предпочитат да си вземат решенията сами.

Такива теми край нямат.  Grinning

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 23:16 от Нес

# 594
  • София
Е, какво чудно има, Wild_rabbit? На мен доста по-отръки ми идва, че и ми е в пъти по приятно да бъркам цимент и да въртя мечето или четката за боядисване примерно Даже последните не бих ги преотстъпила на мъж, та да ми прави стечове и да трябва да минавам след него после. Само му казвам "Скъпи, стой си там и бъди красив" Mr. Green
Пък теб като те влече, давай с четката за тоалетна. Хората са различни.

# 595
А, защо нямате камина? Не ви харесва...

Какво общо има това с темата? Иначе си падам малко еко, та ако много ми се прииска да имам камина, ще е еко такава и съответно не иска цепене на дърва. За момента е неприложимо, понеже живеем под наем не в държавата, в която ще живеем следващите 3 години.

# 596
  • тук-там
Е, какво чудно има, Wild_rabbit? На мен доста по-отръки ми идва, че и ми е в пъти по приятно да бъркам цимент и да въртя мечето или четката за боядисване примерно Даже последните не бих ги преотстъпила на мъж, та да ми прави стечове и да трябва да минавам след него после. Само му казвам "Скъпи, стой си там и бъди красив" Mr. Green
Пък теб като те влече, давай с четката за тоалетна. Хората са различни.

Ами значи си "мъжко" момиче...лошо няма. Peace
Аз съм си просто жена....
Тоалетната е приоритет на друг! Въпреки, че не виждам поблем да се справя и аз, но някак си влиза в "пакета". Признавам, не ми е "слабост", както и банята! Peace

# 597
И за мен са приятни някои ''типично мъжки'' занимания.

# 598
Еми аз примерно съм шпакловала малки повърхности, боядисвала съм, лакирала паркет и мога да сглобявам елементарни електрически уреди. Също сама си карам колата на ремонт - нещо, което беше изтъкнато като много мъжко занимание. Мога и да пробивам дупки с бормашина, стига да не са в бетон.

# 599
Ами айде дай пример за твоя мъж, да речем... Има ли такива, няма ли...
Ако няма, защо няма...
Или пък ти не ги приемаш за чисто "мъжки", защото сама се справяш с тях...
Ето това ми е интересно...

Ще пропусна онова с примадоните, защото смятам, че един мъж, ако е истински мъж, няма нужда да се доказва всеки ден убивайки слон.

Мъжките дейности у нас са, когато трябва да се пренася нещо тежко, което иска по-голяма физическа сила. И не винаги успява да се справи сам. Вика свой приятел, за да му помогне, защото колкото и да е силен един мъж, няма как да носи сам ъглов диван 3 метра, например.

Разбира се, че при пътуване носи тежките чанти, но и аз не съм чак такава примадона, че да не посегна към леките. Остана и дамската ми чанта да носи, за да не остане нищо за принцесата  Crazy

Друга "мъжка" дейност вкъщи не се налага. За момента, докато детето е малко, предпочитаме удобствата - сушилня, миялна, централно парно и т.н., а като поотрасне и си останем двамата, ще си се глезим и с дворче с къщичка с каминка, че и с някоя кокошчица даже.

Относно ремонтите при счупване на едно или друго
Скрит текст:
- не го смятам за задължение на мъжа. Както като ме заболи зъб отивам на лекар, така и тези неща си имат майстор. Но това по принцип. Конкретно у нас - мъжът ми е инженер, но не работи по специалността си, затова пък техническите неща си му останаха хоби. Така че, да, занимава се, дори да няма нещо счупено, пак си ръчка и си играе. Мога да кажа, че много рядко ни се случва да се счупи нещо, да чукам на глава. Годишно веднъж, при това не всяка година.

Моето хоби също май се води мъжко - преправяне на стари мебели, боядисване и всякакви подобни неща. Което не значи, че ремонтирам всичко у нас, за по-сложните неща си викаме майстор, не очаквам мъжът ми да седне и да произведе дограмата, да издялка гранитогреса и т.н. Ремонтираме заедно - естествено той по-тежките физически неща, но не виждам нищо прекалено човек да участва в освежаването на дома си, щом е жена. Т.е. не го броя за мъжка дейност, въпреки че така се води според много хора. С което в никакъв случай не искам да кажа, че ти трябва да запретнеш ръкави, ако не те влече. Но същото се отнася и за мъжката част от семейството.

С една дума - ежедневните неща по дома ги приемам за задължителни за всеки възрастен човек.
Извънредните - единствено и само, ако са хоби. Ако някога се е налагало да се закърпва положението, както дойде, то не е било от мъжественост, а от липса на друг избор.

Ще се радвам, ако и ти отговориш на същия въпрос, с конкретно уточняване на дейностите, които прави мъжът ти, не се заяждам, наистина ми е любопитно.

Общи условия

Активация на акаунт