Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 439
  • 1 064
  •   2
Отговори
# 645
Аз съм за да е ЗИП. Ама кой ли ни пита нас  Simple Smile

# 646
Защо да отпада трудовото - в час по трудово се научих да правя картофена яхния, нещо което у нас никога не се е готвило Laughing А майка ми още ползва дървената лопатка за готвене, която измайсторих пак в същия час. Даже съжалявам, че по шиене учихме само един единствен бод, който е неприложим за разшит подгъв или ръкав например и за най-дребната корекция трябва да ходя и да плащам на шивач.

# 647
Айде сега, все едно като останеш вкъщи пред печката няма да се научиш  Crazy Преди да заживея отделно, не бях похващала тенджера и даже не знаех кому е нужно да има степени на котлоните. Мислиш ли, че си останах ненаучена? Това е нещо, което може да научиш, стига да имаш желание, не се изисква специално образование за една картофена яхния, пък и подобни помии в днешни дни никой не сервира на семейството си, бедняшка манджа, останала от времето на комунизма.

# 648
  • София
О, Янечек, учудваш ме. Искаш да кажеш, че не можеш да запоиш две жици, да смениш крана на мивката или фасонката на лампата и ще седиш на свещи, на студено и без вода, докато се яви някой мужкарец?
Точно обратно си те представях. Thinking

ПП. Трудовото беше много яко.
Ама аз съм уфатна булка, ни баницата ми се опира, ни вик-то, ни гоблените, пък и каквато съм убавица, ясно защо нямам нужда да облизвам нечий задник и да съм му изтривалка, та да не си намерел подходяща слугиня.
Останалите да се стягат в кръста. hahaha 4470

# 649
За готвенето - всичко е въпрос на опит и желание да учиш.
Сега поне информация има достатъчно, ама и в училище не виждам защо не - децата много се забавляват.
Но пък, ако цял живот си го храни "мама", най-лесно да се излезе с номера - не мога. Ми то никой не може. Постепенно се усвоява, когато мързелът отстъпи.

Янечек,такава картофена яхния прави мъжът ми, че и мен научи, пръстите ще си изядеш. Преди и аз мразех подобни храни.

# 650
О, Янечек, учудваш ме. Искаш да кажеш, че не можеш да запоиш две жици, да смениш крана на мивката или фасонката на лампата и ще седиш на свещи, на студено и без вода, докато се яви някой мужкарец?
Точно обратно си те представях. Thinking

Срам не срам, но да  Embarassed Но мога да направя тава баклава, да я занеса на съседа и той да ми оправи, каквото се е повредило. Т.е.  само с типично женските си умения, пак се оправям в живота  Sunglasses
пп: не се съмнявам, че картофената яхния може е вкусна, но въпросът е доколко е полезна. Аз такова на децата си не давам, за да пораснат, както трябва.

# 651
Срам не срам, но да  Embarassed Но мога да направя тава баклава, да я занеса на съседа и той да ми оправи, каквото се е повредило. Т.е.  само с типично женските си умения, пак се оправям в живота  Sunglasses

Това е въпрос на избор, все едно си викнала майстор, а той все едно си е купил баклава.

пп: не се съмнявам, че картофената яхния може е вкусна, но въпросът е доколко е полезна. Аз такова на децата си не давам, за да пораснат, както трябва.

В крайна сметка са варени картофки. Със сигурност е по-полезна от поръчана готова храна, дори уж полезна.  А и не става дума да се яде всеки ден  Simple Smile

Зарежете това готвене, петък е, да обърнем темата натам  Mr. Green
В леглото може ли жената да е отгоре понякога или и това е прекалено еманципирано  newsm03

# 652
A така  Laughing

# 653
В леглото може ли жената да е отгоре понякога или и това е прекалено еманципирано  newsm03

Даже е задължително, няма мамин-златен да се мори, я Mr. Green А може и друг вариант за разпределение в духа на темата - който изкарва повече пари, той трябва да е отгоре.

# 654
  • София
Любов! Joy hahaha
След 15-ина години, като "одъртеете и погрознеете", ще видите вие една любов... hahaha
Продължавайте да ги юркате. Нищо чудно, че процентът на разводите е толкова висок...
Ама той си дига чукалата, създава си кочина и си намира младо прасенце да живее с него, а вие му отглеждайте децата и се гънете от безпаричие... baby_neutral
Сори, че съм толкова натурална, обаче кой разбрал - разбрал!
Ох, бе, не-мо-га, много си забавна...  Crazy
След 15 години ще погрознеем и одъртеем, (те и при нас минаха 17 вече де), пък той все секси мачо ще си седи и момите ще се изтрепват да му облизват подметките? Няма начин, баш така ще стане. hahaha

Ама верно, какво й е на яхнията, варен картоф с малко лук, чушка и червен пипер? Thinking

# 655

Аз съм за разнообразието, отгоре, отдолу, настрани, на пода, на леглото, на плота, под плота и всичко останало  Mr. Green

# 656
Един виц баш по темата:
- Развали се мивката, мъжо, поправи я!
- Ха, че аз да не съм ти водопроводчик!
- Мъжо, пералнята пък сега не работи, поправи я!
- Ха, че аз да не съм електротехник?
- Мъжо, днес и телевизорът не работи, занеси го в сервиз!
- Да ти приличам на куриер?
На следващия ден мъжът се прибира и гледа, че всичко е поправено, пита жена си какво е станало и тя му казала, че съседът е поправил всичко.
- Е как така, не ти ли поиска нещо?
- Ами каза ми да му направя една свирка или да му изпея една песен.
- И ти коя песен му изпя?
- Аз да не съм певица!

# 657
Ох, отдъхнах си, поне по тази тема сме на едно мнение  Mr. Green

Янечек баш в целта  Mr. Green

# 658
  • София

Зарежете това готвене, петък е, да обърнем темата натам  Mr. Green
В леглото може ли жената да е отгоре понякога или и това е прекалено еманципирано  newsm03

Аз съм за разнообразието, отгоре, отдолу, настрани, на пода, на леглото, на плота, под плота и всичко останало  Mr. Green
Важното е да си винаги готова и надупена, че иначе си намира друга да го обслужва.
Как живеят тия жени като Popule под такова огромно напрежение нон стоп, направо не им завиждам... Crazy

# 659

Вие като жени, с коя част от "чисто" мъжките дейност се справяте, приемате, вършите...

Върша всичко, което ми позволяват уменията и физическата ми сила. Не деля дейностите на мъжка и женска, а на такава, с която мога да се справя и с която - не. Конкретно - сглобявам новите мебели, когато сме правили ремонт, лепя тапети, мажа латекс - каквото се налага. Ако има нещо развалено и мога да го поправя - вратички, панти и други подобни - поправям ги.

И наитина ли намирате "апартаментната" работа за толкова трудоемка и неприятна?
Не, намирам я за времеемка, а нямам толкова свободно време, за да мога да се справя сама. Вечер имам не повече от два часа време, което не ми стига за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт