Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 369
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Е някои жени действително няма какво друго да предложат освен манджичката вечер, да не ги съдим.

...
Като казах приятелки, ако толкова ви тежат мъжете ви, що не ги разкарате?

Бърди писа, че е разкарала един, пък моят си ми е идеален, не ми тежи.

Ти  не отговори обаче какво ти пречим. Съвсем сериозно съм изразила недоумението си на предната страница, можеш да ми отговориш.

Не разбирам въпросът? Никой с нищо не ми пречи, нито съм наричала някого принцеса, нито слугиня. Това са понятия, които в съвременното българско общество според мен, са доста отнесени - предполагам в Англия не са, но все пак, да не забравяме къде живеем.

# 721
  • Пловдив
Аз поне живея където искам и както искам. Пък мъжът ми не е с мен защото съм перфектна домакиня и готвачка. Аз даже и добра домакиня не съм.... абе направо съм доста зле. Ама ей на - 10 години ме обича човека Simple Smile

# 722
Скрит текст:
Аз поне живея където искам и както искам. Пък мъжът ми не е с мен защото съм перфектна домакиня и готвачка. Аз даже и добра домакиня не съм.... абе направо съм доста зле. Ама ей на - 10 години ме обича човека Simple Smile
Да бе,била лоша домакиня,твои ли бяха ония пълнени чушки,чиято снимка съм виждала по темите  Heart Eyes
Popule,
покажи и ти снимка на телешките рулца с винцето като ще си ги мерите   Wink

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 21:50 от My All

# 723
И аз си спомням страхотните чушки на Янтра  Heart Eyes Като по учебник  Wink

# 724
  • София
Е някои жени действително няма какво друго да предложат освен манджичката вечер, да не ги съдим.

...
Като казах приятелки, ако толкова ви тежат мъжете ви, що не ги разкарате?

Бърди писа, че е разкарала един, пък моят си ми е идеален, не ми тежи.

Ти  не отговори обаче какво ти пречим. Съвсем сериозно съм изразила недоумението си на предната страница, можеш да ми отговориш.

Не разбирам въпросът? Никой с нищо не ми пречи, нито съм наричала някого принцеса, нито слугиня. Това са понятия, които в съвременното българско общество според мен, са доста отнесени - предполагам в Англия не са, но все пак, да не забравяме къде живеем.
Питам какво е това нахалство да ни обясняваш, че трябвало да поемем цялата домакинска работа, при положение че мъжът ти изкарва повече пари от теб и ти е наел прислуга. Очевидно приносът ти не е равен с неговия, както твърдиш, че било честно. Де факто ти не вършиш нищо повече от мен. Чак пък и някакви генерални заключения кой щели да го зарежат, да си гледал сам децата без пари и прочее глупости.

О, на Янтра чушките са внушителни. Sunglasses

# 725
  • София
Popule,

Аз с никого и нищо не си меря. Просто съм участник в темата, както всички останали. Simple Smile

# 726
  • София
Питам какво е това нахалство да ни обясняваш, че трябвало да поемем цялата домакинска работа, при положение че мъжът ти изкарва повече пари от теб и ти е наел прислуга. Очевидно приносът ти не е равен с неговия, както твърдиш, че било честно. Де факто ти не вършиш нищо повече от мен. Чак пък и някакви генерални заключения кой щели да го зарежат, да си гледал сам децата без пари и прочее глупости.
О, на Янтра чушките са внушителни. Sunglasses

Виждам, че и ти си от хората, които четат само което им изнася. Поради тази причина удобно си прескочила постът ми, в който описвам разпределението на дейностите в предишния ми брак. Ако желаеш, върни се и прочети. Ако ли не, остани си в неведение, само не ме наричай нахална, за да не почна и аз да те наричам разни неща, които едва ли ще ти харесат.

# 727
  • София
Аз не коментирам предишния ти брак, а настоящия.

# 728
Popule,

Аз с никого и нищо не си меря. Просто съм участник в темата, както всички останали. Simple Smile
Е да де,ама нали се похвали по-рано днес,та си помислих,че няма да откажеш да ни смаеш съвсем.
Ама гледам вечерята бързо е приключила щом си активна в темата.

# 729
Като казах приятелки, ако толкова ви тежат мъжете ви, що не ги разкарате? То в крайна сметка, като не ви трябва "мъжка свиня", винаги може да се радвате и да отдавате любовта си на някоя приятелка...

Защо?
Това че ти си попадала само на свине, не означава, че няма и истински, пораснали мъже. Съвсем нямам лошо мнение за тях. По-скоро твоето е такова. И ако съм мъж хич няма да ми приятно да прочета подобно описание.

Любовта...тя е толкова широко понятие. А ако една жена живее с приятелката си, ще си скубят косите с нея чий ред е да мие чиниите вечер, ама това е къде къде по-женствено... Joy

Човек е свободен да избере с кой да живее. Полът няма значение. Един човек или се държи като възрастен или като бебе. И никой не е длъжен да търпи капризи - измий ме, облечи ме, нахрани ме...
Иначе да, любовта е широко понятие, но със сигурност не включва при събиране на А + Б, на А да му олекне животът, а на Б да натежи двойно. Просто защото любовта е това, което спира А да допусне подобно нещо. И не говоря само за онова, за което е темата, а за всичко, което съпътства двойката.

# 730
Егати змиярника  ooooh!
Вие не се усещате колко сте смешни .
Само вашето мнение ли трябва да се чува

# 731
Егати змиярника  ooooh!
Вие не се усещате колко сте смешни .
Само вашето мнение ли трябва да се чува

Поименно, моля.

Според мен точно такава реакция трябва да има с/у призивите за "жената, в услуга на мъжа".

# 732
Ха-ха ...продължава да е смешно -
"мъжът в услуга на жената"

# 733

Пък аз явно съм заблудена и продължавам да вярвам, че трябва да сме от един отбор, а не от различни  Wink

# 734

Не. Никак не е смешно, когато хората мислят като роби.
Написаната крайност от теб е същата като другата.

Пък аз явно съм заблудена и продължавам да вярвам, че трябва да сме от един отбор, а не от различни  Wink

Именно.

Общи условия

Активация на акаунт