Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 239
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 825
че половината от играчките, които притежава детето, трябва да са скрити и да се вадят след някой и друг месец, а другите, с които са играли до момента, да се прибират. После ги разменяме пак - така децата винаги се радват на играчките,

Това наистина действаше.  Grinning

Цитат
Няма уговорки, договорки, сметки и пресмятания. Има ли работа из дома, тя трябва да се свърши.А кой да я свърши?Този, който в момента е свободен.

Peace

# 826
  • София
ти самата каза, че не си особено добра домакиня

Моля, моля! Такова нещо ама никога не съм казвала. Даже напротив - изключителна чистофайница съм и с много високи стандарти за чистота, които ако седна да изпълнявам, ми отнемат изключително много време. Тук като чета как например миенето на банята било много лесно и всъщност това било подсушаването й, което мъжът правел след като се изкъпе и... ooooh! Може би затова така горещо прокламирам изпълняването им от някой друг. Wink

Много странни хора има тук. Вие например диваните, фотьойлите не чистите ли? Не подреждате ли дрехите в гардероба, обувките не почиствате ли? Не почиствате ли печката, котлони, фурна след готвене? Не чистите ли кухненските шкафове? Чаршафи не сменяте ли? Килими не тупате ли, не ги ли перете? За гладене не помисляте ли? А ако имате двор? Метене, прибиране на листа, косене? А ако имате не една, а повече бани? И още колко много други домакински дейности мога да ви изредя освен тези, които сте изброили по постовете и които, видите ли, ама въобще нищо работа не били...? newsm78

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 20:43 от Popule

# 827
  • Насред хаоса
Чистофайница не е равно на добра домакиня  Wink.
Именно защото изброените от теб дейности така или иначе са "нищо", повечето мъже се скатават от тях.

# 828
  • София
Чистофайница не е равно на добра домакиня  Wink.
А след като изброените от теб дейности са "нищо", интересно защо повечето мъже се скатават от тях.

"Нищо" е иронично казано. Wink
Кой ви ги върши всичките тези дейности? Кой ви чисти под кревата например? А под килима - че там е пълно с боклуци и прах! Като дигнеш възглавницата на фотьойла какво намираш? А радиаторите, ключовете за лампи, дръжките на вратите кой ви ги мие? newsm78 Дали някога сте почиствали звънеца над вратата? А външния звънец? Толкова много домакинска работа има, кой ви я върши?

# 829
  • Пловдив
Никой. Живеем си в хормония и мръсотия с моя благоверен.  Mr. Green

# 830
  • София
Ние пък в хармония си вършим всичко изброено. Не сме се гътнали.
Но да, ако си мерехме пишките, пардон, заплатите, и смятахме и правехме средно претеглено кой трябва да измие вратите тази седмица, можеше и да не ни остава време за друго Wink

# 831
Толкова много домакинска работа има, кой ви я върши?

Е как кой, ние. Ама не очакваш всяка една плочка да споменаваме отделно, нали Simple Smile
Но когато са 4 ръцете не се усеща  Mr. Green извинявай, не се сдържах  Hug

# 832
  • София
Но да, ако си мерехме пишките, пардон, заплатите, и смятахме и правехме средно претеглено кой трябва да измие вратите тази седмица, можеше и да не ни остава време за друго Wink

Че то и сега как ви остава време за друго? Не ме разбирайте погрешно, имам един провален брак заради домакинската работа. От много чистене не ми остана време да видя, че на мъжа ми му е писнАло да ми помага и си беше намерил по-приятни занимания...Вече няма да повторя тази грешка. Naughty Като ме обича, ще си докаже любовта наемайки ми домашна помощница, а не миейки банята заедно с мен. Stop

# 833
  • София
Ами ти затова си с твоя мъж, а аз с моя  Laughing

# 834
  • София
Ами ти затова си с твоя мъж, а аз с моя  Laughing

Аз съм с моя мъж, ама не с бившия. Peace

П.С. Научих си урока и се опитвам да го "преподавам" на който желае. Който разбрал, разбрал.

# 835
  • Пловдив
Колко години те изтрая бившия, че да видим колко ни остава на нас? Rolling Eyes

# 836
  • София
Колко години те изтрая бившия, че да видим колко ни остава на нас? Rolling Eyes

14

# 837

Че то и сега как ви остава време за друго? Не ме разбирайте погрешно, имам един провален брак заради домакинската работа. От много чистене не ми остана време да видя, че на мъжа ми му е писнАло да ми помага и си беше намерил по-приятни занимания...Вече няма да повторя тази грешка. Naughty Като ме обича, ще си докаже любовта наемайки ми домашна помощница, а не миейки банята заедно с мен. Stop

Ми според мен вманиачаването не води до нищо добро, дали ще е прекомерно миене и чистене, дали ще е гонене на кариера, дали нещо друго Wink.
Разбирай го, понякога може и да не блести от чистота, но е важно да сме починали и спокойни Wink.

И малко извън темата, ама стига с тези домашни прислужници и помощници. Живеем в България и освен ако не живеем в паралелни светове, виждам мизерия по улиците, по новините и изобщо  newsm78. Повечето хора нямат пари да си плащат сметките като гледам и ми се струва смешно тук да се пише за помощници и прислужници и прочее. Някак си нереално е за доооста голяма част от българските семейства. Пък и в чужбина имам приятели с хубави професии, не си говорим за пари, но си нямат помощен персонал. Сами си вършат тази дейност.

# 838
О, Popule  Simple Smile Баш заради това ще да е.
Горките мъже как това нещо ги натоварило и нямали временце. Пък за жените им няма проблем, не съм чула някой да жали жена си, че заради многото шетане не може да я види  Laughing
А онези, които са обслужвани от-до и нямат никакви задължения вкъщи от скука и липса на усещане за семейство, ходят тук, ходят там и айде при някоя друга. Виж колко много логики  Laughing

Ако на някой му тежи, това си е негова работа, но семейство не е само хахо хихи на масата и в леглото, за да очаква, че всичко друго ще пада отгоре.

Най-голямата грешка, която може да допусне една жена е да подхожда към мъжете в живота си еднакво и да счита, че са правени с 1 калъп. Разбирай го, както искаш  Peace

П.П. При нас годините са 17. А скоро бяхме на 40 годишнина на семейство с подобни отношения. Явно причината все пак е накъде другаде...

# 839
  • София

Ми според мен вманиачаването не води до нищо добро, дали ще е прекомерно миене и чистене, дали ще е гонене на кариера, дали нещо друго Wink.
Разбирай го, понякога може и да не блести от чистота, но е важно да сме починали и спокойни Wink.

И малко извън темата, ама стига с тези домашни прислужници и помощници. Живеем в България и освен ако не живеем в паралелни светове, виждам мизерия по улиците, по новините и изобщо  newsm78. Повечето хора нямат пари да си плащат сметките като гледам и ми се струва смешно тук да се пише за помощници и прислужници и прочее. Някак си нереално е за доооста голяма част от българските семейства. Пък и в чужбина имам приятели с хубави професии, не си говорим за пари, но си нямат помощен персонал. Сами си вършат тази дейност.

А имат пари за айфони, цигари и купони? За скъпите коли да не говорим, дето се търкалят по улиците...Всичко е въпрос на приоритети в този живот и който как си го подреди.

Общи условия

Активация на акаунт