Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 224
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 840
  • София
П.П. При нас годините са 17. А скоро бяхме на 40 годишнина на семейство с подобни отношения. Явно причината все пак е накъде другаде...

Само сега не ми казвай, че мъжът ти не ти е изневерявал...Това и да го видя, няма да го повярвам. А аз изневяра не търпя, ама грам...Мноо съм серт. Режа без да ми мигне очото.

# 841
Popule, не те разбирам. Нали през всичките тези страници на темата непрекъснато повтаряше:
Цитат
Затова, всяка жаба да си знае гьола. Ако изкарват поравно - да си делят домакинските задължения. Обаче ако единия вади 30 процента от заплатата на другия, естествено ще трябва да поеме повече трудови задължения (домашни)...

А сега обясняваш, че тези принцип e провалил брака ти.
Защо тогава гo даваше като съвет, щом смяташ, че води до развод?  Crazy

Само сега не ми казвай, че мъжът ти не ти е изневерявал...Това и да го видя, няма да го повярвам. А аз изневяра не търпя, ама грам...Мноо съм серт. Режа без да ми мигне очото.

Joy
Ами аз поне не знам. За първите 15 г. съм сигурна, защото сме били по 24 часа заедно, сега се наложи да остана да наглеждам детето, та... божа работа, иначе да, ако разбера... на твоето мнение съм. Уж и той  Laughing

# 842
П.П. При нас годините са 17. А скоро бяхме на 40 годишнина на семейство с подобни отношения. Явно причината все пак е накъде другаде...

Ох Popule твоята истина, не е истина за всички. Излез малко от шаблона на твоя живот и твоите преживявания. Светът е много голям и пъстър, а хората още повече Wink. Не всички мъже изневеряват и не всички търсят едно и също. А ако изневерят не при всички причината е една и съща.

# 843
  • тук-там
Няма да те разберат...
Колкото семейства, толкова и "начини"..
Аз отначало се опитвах да обясня, че правя това, което ми харесва...Няма задължения, няма "ама трябва"! Но явно повечето са "еднополови" и  им харесват едни и същи неща и имат едни и същи приоритети...
Е, да ...може и да ми харесва, ама що пък да не се изкефя, да го направи някой друг, на когото не му е толкова "присърце? Ей, така, да се каже, че сме равни...
Няма, явно, как да обясня, че вкъщи всеки прави това, което го влече и което не му носи негативни реакции и преживявания! Приемето го като...хоби ако щете..
Давам пример:

В събота нямаше кой да поеме основното, - работен ден и т.н. Да, ама ние си цапаме както винаги.
Позаинтересувах се...,съвет от форУма....Поостана ми свободно време... Фурната ми беше проблема.
Някакъв пепарат на ДМ. ..
Напръсках...наспах се ..и о! чудо на сутринта след като го избърсах с гъба- никаква следа от загоряло....
Дали се почувствах добре - определено! Дали мъжа ми е забелязал? Едва ли.
Друг пример:
Той се "гърчи" от 4 дни в женската баня да сменя плочки..В нея той не влиза, освен за ремонти! Peace
Защо? Защото старите бяха  на 4г. и вече ми писнаха. Да го направи майстор? Мерси, аз наклоните на майстори не си ги доверявам...
Исках да изчистя след фугирането! - Да бе, ти точно - аз искам да си видя банята перфектна!
В неговата баня, обаче аз сменям кърпите. дали ще ги сменя сам през ден? Едва ли....
Кой точно е "крив"?

Коя от "ежедневните" дейност ви харесва? Коя правите с удоволствие? Без да пресмятате как бихте я разделили с "другия".

# 844
  • София
Ама Популе бетер Мамасита -няма начин някой да е щастлив, ако живее различно от нейното предписание  Laughing
Ние впрочем чистачка имахме, наистина не беше скъпо. Ама ни се видя безсмислено в един момент и се отказахме. Като поостареем и нямаме сили и желание за домакинстване, пак ще си вземем.
Wild Rabbit, аз те разбирам напълно, звучиш абсолютно щастлива и доволна от живота си, аз много се кефя на такива хора.

# 845
  • София
Ох Popule твоята истина, не е истина за всички. Излез малко от шаблона на твоя живот и твоите преживявания. Светът е много голям и пъстър, а хората още повече Wink. Не всички мъже изневеряват и не всички търсят едно и също. А ако изневерят не при всички причината е една и съща.

Мче това е повече от ясно. Ама тук си правим "мохабет", колкото да раздвижим форума. Иначе всеки да си гледа живота и така. Peace

# 846
Той се "гърчи" от 4 дни в женската баня да сменя плочки..В нея той не влиза, освен за ремонти! Peace

Laughing Laughing LaughingВие и баните сте си разделили на мъжки и женски Laughing Laughing Laughing

# 847
  • тук-там
Laughing Laughing LaughingВие и баните сте си разделили на мъжки и женски Laughing Laughing Laughing

Мани, мани... ooooh!
Че и детска имаме...
И това само в апартамента... питаш ли ме... И аз мома от село, къде съм виждала 3 бани, че и вътрешни! newsm78

# 848

Мани, мани... ooooh!
Че и детска имаме...
И това само в апартамента... питаш ли ме... И аз мома от село, къде съм виждала 3 бани, че и вътрешни! newsm78

Не се притеснявай, не си единствената с две и повече бани.
И аз съм така. Аз си ползвам повече едната, половинката си ползва другата. Но...да ги наречем мъжка и женска не ни е хрумнало.

Това разделението във вашата къща направо е   :crazyeyes:newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

Я кажи останалите стаи разделени ли са на мъжки и женски?

# 849
Коя от "ежедневните" дейност ви харесва? Коя правите с удоволствие? Без да пресмятате как бихте я разделили с "другия".

Простиране.
При мъжа ми - готвене.
Винаги, когато имаме възможност си ги вземаме за нас  Laughing

Скрит текст:
Я сподели за препарата за фурна. Нашата я чисти само мъжа ми, но пък ще се радвам да му помогна с идея Simple Smile

# 850
Забравих да питам. В неговата баня има ли писоар? Затова ли е мъжка? Laughing Laughing Laughing

А в твоята има ли машинка за тампончета?

# 851
  • тук-там
Това разделението във вашата къща направо е   :crazyeyes:newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy
Я кажи останалите стаи разделени ли са на мъжки и женски?

Ама, това е в апартамента, бе..... Joy Къщата ....там е друго, втората пък, изобщо няма нищо общо с първата!  Peace

Ми, останалите ...не, освен моята стая към спалнята и неговия кабинет към хола... newsm78
Ми...другото всичко е общо! Peace

Забравих да питам. В неговата баня има ли писоар? Затова ли е мъжка? Laughing Laughing Laughing

А в твоята има ли машинка за тампончета?

М, не ...вече е на възраст и пикае седнал... Joy
Относно тампоните - аз такива средства не употребявам! Сексът ми е прекалено важен и съм си решила "проблема" с тях още преди 15г. Peace

За фурната - Backoffen und grillreiniger -  на спрей - марка Denk mit - май си е някаква тяхна.... newsm78

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 22:41 от Wild_rabbit

# 852
Няма да те разберат...
Колкото семейства, толкова и "начини"..
Аз отначало се опитвах да обясня, че правя това, което ми харесва...Няма задължения, няма "ама трябва"!

Може и да бъркам, няма да се връщам, но останах с впечатлението, че точно ти не признаваш различните начини, задължително жената си подхваща "женската" работа и няма начин да правите, каквото искате, защото е смешно.
Ако греша, извинявам се предварително.

# 853

Абсолютно честно с ръка на сърце  Laughing никоя. Освен може би подреждането. Всяка такава работа за мен си е чиста загуба на време  Laughing и ми е досадна. Друг е въпроса, че трябва да се прави и се прави. Ама просто не мога да си изкривя душата и да напиша, че с радост бих мила чинии, пред това да си легна на дивана и да чета книга  Mr. Green

Нищо не смятаме, ние сме от типа в нашето семейство, трябва да се върши и се върши. Аз чистя повече (май го бях писала някъде вече), а мъжът ми готви (на него му е хоби). Не го делим, просто никой не седи докато другия прави нещо Simple Smile. Бих го определила като досадното нещо, което трябва да отметнем и така. Не знам дали станах ясна, това че нещо не ми е върха на удоволствието не значи, че няма да го направя.

# 854
  • София
Ох, бе, пак ли чистене?
Дайте нещо за любовници да си говорим.
Само чистене ви е в главата напоследък.

Иначе в определени моменти аз обичам да чистя.
Светва ми пред погледа и все едно си разчиствам душата.

Но ако мъжът ми счете за мисията на живота ми чистенето, ще го сменя веднага.
Чистя само за собствено удоволствие. Понякога.

Общи условия

Активация на акаунт