Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 183
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 960
  • тук-там
Не зная кой не ти е усмихнат, но да, разбрахме те, домакинската работа е за "персонала".

Нищо не си разбрала.... Peace
Гледай по-хепи...Докато има такива  жени "киселяци"...
Ама, то вярно, че и от мъжа си зависело! newsm78

# 961
  • София
Е как не съм разбрала? Я обясни пак.
Съвсем съм си "хепи", не се притеснявай Laughing

# 962
A моят мъж никога не съм го карала да мие чинии, няма по-нещастна гледка от сгънат на 2 дългуч, който се е навел над мивка със стандартна височина. Не е човешко просто, всичките чинии миех аз, струваше ми се много честно.

Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingПоне си признаваш, че не си човек.

# 963
В духа на темата за разликата в годините...
Нямате ли впечатление, че при такива като нас - с по-голяма разлика, някак си дейностите са по - разпределени полово. Докато при тези с малка или никаква разлика всичко е на 50%.

Laughing Laughing Много напредваш, бравоооо. Аз като го казах бях наречена педераст и недоизчукана девойка от теб, но ти пък взе че стигна до същото впечатление.

Старчоците са по-задръстени, няма как.

# 964
Я! Още една причина, освен наличието на пишка, ръстът също давал право да подпираш небето  Mr. Green
Чудно преди да се съберете как са се превивали на 2.

Опитай да миеш чинии на мивка, висока точно 5 см над коляното ти и кажи как ти се чувства после гърбът  Peace
Цитат
Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingПоне си признаваш, че не си човек.

Точно обратното, проявявам харакерната за хората милост, в случая мия чиниите само аз. Разбира се, допреди да имаме миялна. Съобщавам го само като факт, че понякога не е честно всичко да се прави наполовина, не карам никой да е съгласен, само споделям лично мнение. Момчетата ми също ще пораснат високи и отсега си знаят, че нямат работа на мивката, за да не ми стават после пациенти.

# 965
Мдааа, няма да ти станат пациенти.

Само мамини синчета.

# 966
  • София

Само мамини синчета.

Айде ве, мамини синчета...А твоите какви ще станат - супермени ли? Joy

# 967
И как точно ги излагаме? newsm78
Като описвате колко са кекави и смотани, по-зле от 7 годишни лапетии.

Ти къде точно прочете, че са смотани...?
E, как къде?     Laughing
Езни щипки не може да задържи .....или:толкова е кекав, че ако се прегърби за 5 минути над мивката, ще му се изкине кръста.....    Laughing
То затова има толкова Мартиновци по света ....като има Марти да ги обслужват, как не.    Simple Smile
Тъй де, що да си дава зор да си измие чинията, като робинята Изаура веднага ще се "притече" на помощ, сакън, да не се повреди "силния" мъж.    Laughing

# 968
Наистина не виждам защо е нужно да се обижда, просто опитайте вие да вършите нещо изгърбени и тогава кажете как се чувствате.
Дори нормалните на ръстсе оплакват, че ги болят гърбовете като мият чинии, какво остава за високите. И не деля на мъже и жени, високите хора изпитват едни и същи неудобства в кухнята  Peace

# 969
  • София
И как точно ги излагаме? newsm78
Като описвате колко са кекави и смотани, по-зле от 7 годишни лапетии.

Ти къде точно прочете, че са смотани...?
E, как къде?     Laughing
Езни щипки не може да задържи .....или:толкова е кекав, че ако се прегърби за 5 минути над мивката, ще му се изкине кръста.....    Laughing
То затова има толкова Мартиновци по света ....като има Марти да ги обслужват, как не.    Simple Smile
Тъй де, що да си дава зор да си измие чинията, като робинята Изаура веднага ще се "притече" на помощ, сакън, да не се повреди "силния" мъж.    Laughing

Ще ви питам аз ако вашите мъжове някой вземе да ги светне да почнат да клинчат от задачите, дето сте им ги поставили...или пък си намерят някоя Кейти... Wink И кво, ще потънете в мръсотия и хлебарки ли, барабар с децата си? Thinking
Мнееее, бързо бързо ще се превърнете в Марти или в....изгорени снимки (метафора в контекста на разказа).  Crossing Arms Трай моме да те не срещне мечка, че отстрани е лесно да се говори. Sunglasses

П.С. Проблемът на Марта е, че не я кефи това, което прави. Нямаше да има проблем, ако това, което вършеше я кефеше. Изводът - Марта е мързелива жена, която се насилва да е перфектна майка и съпруга и обвинява целият свят за което. Ако харесваш работата, все едно не си на работа, нали знаете? Wink

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 23:42 от Popule

# 970

Само мамини синчета.

Ако се смяташ за суперменка(пардон, суперуман), защото миеш чинии, значи да.
Не знаех, че като миеш чинии ставаш супермен Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing То е много сложна и трудна дейност, и само супермените го могат, не е за обикновени хора Laughing Laughing

# 971
  • София

Само мамини синчета.

Ако се смяташ за суперменка(пардон, суперуман), защото миеш чинии, значи да.
Не знаех, че като миеш чинии ставаш супермен Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing То е много сложна и трудна дейност, и само супермените го могат, не е за обикновени хора Laughing Laughing

Не бре, то супермените чинии не мият... Wink hahaha Те имат къде къде по-важни задачи да спасяват света! Mr. Green

# 972
Никакви задачи не съм поставяла на моя мъж......всичко, което прави, го прави по собствено желание.От ден първи, та до днес.
А дали ще си намери или не някоя "Кейти", зависи от други неща, не от това дали домакинстваме или не.   Laughing

# 973
Днес миялните мият чиниите, така че може да не обсъждаме повече темата.

# 974
Дори миялната не се зарежда сама.....     Laughing
Както и да е.Аз го коментирах, защото беше даден като пример.Същото важи обаче и за простирането, готвенето, чистенето, прането .....тя пералнята пере, ама нали някой трябва да я зареди и пусне.

Общи условия

Активация на акаунт