Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 172
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 990

Уточних, че не става дума за твоя пост. А за този, който се закачи за теб:

За простирането няма да казвам как щипките му се губят между пръстите...
Или как като хване парцала, или "моп" ли беше модерното и се сгъва не на две, ами и на три понякога....

# 991
Toчно тоалетната изобщо не е проблем за мен, но съм забелязала, че доста хора ги е гнус. Виж, бърсането на прах го ненавиждам.

# 992
Оправдания за мъжете винаги могат да се измислят. То не беше, че не им е генетично заложено, че не им отива, сега пък кръстът ще ги заболи Mr. Green И как става така, че около мен предимно жени се оплакват от кръст Whistling

И аз не разбирам какво гнусно има в миенето на WC, особено ако всеки след ползването при необходимост почиства след себе си.

# 993
Много се хванахте за тоя кръст, той беше посочен като оправдание само за миенето на чинии, не за всички домакински дейности вкъщи.

# 994
  • София
Стига като дете да е имал поне минимална такава възможност. Познавам жени, които са до такава степен смазани от най- ранна възраст, че им е нужна много външна помощ, за да го направят. А проблемът им е в това, че дори нямат сили и смелост да си я потърсят...

Знам това. Но пък от друга страна такива жени не бива да винят околния свят и това не прави мъжете им по-добри или по-лоши, че дружно да хвърляме камъни по тях. Ако една жена има проблем, независимо какво го е причинило, то тя трябва да го разреши, или проблемът ще си остане.
И между другото от "лошо детство и лоши родители" не страдат само жените. Има и мъже, които не могат да казват "не" и "стига". Ако това им тежи, то те трябва да вземат мерки да го променят. Ако ли не, ще си страдат цял живот и така.

# 995
  • София
"...не деля хората по пол..."

"... хем са момичета, хем пълни мърли."

Последно?

Последно, няма по-грозно нещо от мърлява жена. И е факт, че има много мърли на този свят. Влизала съм в женска тоалетна, в която направо ми е идвало да повърна. То не са тампони, гнусни превръзки и прочие (с извинение и без извинение). А иначе като ги гледаш, наконтени и напарфюмирани, а сутиените и гащите не са си прали с години...

# 996
А мърлявия мъж по-приятна гледка ли е?

# 997
Мъж, жена, няма значение, мързи ли го да си измие "задника", щото ... (тук оправдание по избор), не ми го хвали. И тук не става дума за това да не правиш 1-2 неща, защото друго е по-удобно за вас или в зависимост от друг фактор, а за тотално игнориране на ежедневните неща, съпътстващи живота на всеки жив човек, защото ще ги свърши някой друг, който е длъжен.

Ех, толкова изписаха и ти пак не разбра  Mr. Green
Няма да е мърляв, защото е мъж, а щом е мъж, не му е това работа, даже ще е смешен и жалък, ако го прави. Жената до него е длъжна да го обслужи по подразбиране.
А той е мъжествен мачо  bowuu Joy

Знам това. Но пък от друга страна такива жени не бива да винят околния свят и това не прави мъжете им по-добри или по-лоши, че дружно да хвърляме камъни по тях. Ако една жена има проблем, независимо какво го е причинило, то тя трябва да го разреши, или проблемът ще си остане.
И между другото от "лошо детство и лоши родители" не страдат само жените. Има и мъже, които не могат да казват "не" и "стига". Ако това им тежи, то те трябва да вземат мерки да го променят. Ако ли не, ще си страдат цял живот и така.

Тук не става дума за конкретен мъж, а за предразсъдъците спрямо това човек да се грижи за елементарните ежедневни дейности, които съпътстват живота му. Не става дума, че ако има тежка и лека работа, трябва да се правят по равно, нито става дума за това да се пиша е тефтер кой какво е направил днес. Става дума дали когато в дома има 4 неща за вършене и те са само и единствено "женска" работа, мъжът като мъж ще стане и ще свърши нещо или ще вика - няма "мъжка" работа, да се оправя женската.
Не става дума и за лошото детство по принцип, а за това да набиеш в главата си предразсъдъци, които след време да пречат на това да се държи като пораснал и като види, че има работа в собствения му дом, да я свърши, а не да прави сметка - са това мъжко ли е, женско ли е, дали да не изчакам тя да си се нагъзи, пък ако е грохнала много, чак тогава ще се намеся, ама засега да си мълча, като донаготви, ще си простре и почисти. С което пък да дава пример и на собствените си деца и да продължава традицията.
И т.н., и т.н.

# 998

Ами аз казах, че момчетата се справят с обслужването си като мама не е с тях, а момичетата не. Богданки мамини, ненаучени да си изперат гащите.

# 999
"...не деля хората по пол..."

"... хем са момичета, хем пълни мърли."

Последно?

Последно, няма по-грозно нещо от мърлява жена. И е факт, че има много мърли на този свят. Влизала съм в женска тоалетна, в която направо ми е идвало да повърна. То не са тампони, гнусни превръзки и прочие (с извинение и без извинение). А иначе като ги гледаш, наконтени и напарфюмирани, а сутиените и гащите не са си прали с години...

Вземи да влезеш и в мъжка и ще се изповръщаш. Локви от урина навсякъде, защо ли изобщо има писоари и тоалетни.

Мърлявите тоалетни са си патент на българите, независимо мъже или жени.
И да не ви харесва, това е едно от нещата,  с което сме си известни по света - с мърлявите ни мъжки и женски обществени тоалетни.

# 1 000
А не, за момичета във втори-шести клас говорим, не за жени. Именно защото не е велико изкуство да си изпереш гащите, е нормално всеки да го може, ама не - явно не са научени да се оправят сами дори с елемнтарното, за разлика от момчетата, които не са перфектни, ама горе-долу могат да свършат, каквото е нужно, когато са без мама.

# 1 001
...за разлика от момчетата, които не са перфектни, ама горе-долу могат да свършат, каквото е нужно, когато са без мама.

Направо ми вдъхваш надежда. Дано като пораснат си намерят жени, които няма да ги смятат за смешни.

# 1 002
Kато гледам какви са момичетата, обаче, притесненията ми са от друг характер. Абсолютно неспособни да се справят без надзор, бива ли така?
Може ли 10 дни да не си изпере мръсните гащи и да ги носи обратно в София майка й да й ги пере! Аз ако съм майка на такава, ще я смачкам мърлата му с мърла. И да пропуска плаж, защото дори не се е сетила да си простре банския, а после реве. Мърла, но и лигла.

# 1 003
Стига като дете да е имал поне минимална такава възможност. Познавам жени, които са до такава степен смазани от най- ранна възраст, че им е нужна много външна помощ, за да го направят. А проблемът им е в това, че дори нямат сили и смелост да си я потърсят...

И аз смятам, че и за тях не е добре да изместват проблема, който си е в тях и да го теслемят на нечия чужда глава. То си важи за всички лични проблеми- хората често го правят, търсейки непрестанно и първосигнално външни причини и решения и, естествено, не ги намират там /решенията, поне/.
Разбира се, че не касае само жените, аз и това изрично го писах на предходната страница.
Изкривяване на желаните резултати и много лоша услуга за всички е налице и когато възпитаваш роб по душа и когато си отглеждаш цар. И на двата типажа е еднакво трудно в живота след това, т.к. обществото, обикновено, си се възползва съвсем логично от предлагането на безплатните услуги и не възприема с ентусиазъм чуждата "царственост", оказвайти й дължимите /според носителя на самоидеята/ й почести и привилегии.

# 1 004
Аз съм висока 1.66, на мен стандартната мивка ми е ниска.Затова я направихме по-висока.   Laughing
Така е по-удобна и за мъжа ми.     Mr. Green
За всеки проблем има решение, стига да иска човек да го намери.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт