Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 140
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Също напълно разбирам и дивата зайка, мъжът й съвсееем не звучи като търтей и направо й се учудвам на стоическото търпение към грозните нападки.
Дами, не е задължително всичко да е точно 50 на 50 и няма нищо лошо жената да има неща, които само тя върши, както и мъжа.
Не съм чела много подробно и не зная какъв е точно стоицизмът на потребителката, ама тука продава едни теории, как това било женска работа, онова трябвало жената да го върши, мъжът бил смешен и не знам още какъв, вменява на едро някакви задължения на останалите, а в същото време нейната "женска работа" я върши прислугата. Ама се ската, не иска да доизясним казуса защо някои са по-равни. Както и потребителката Popule, същата работа.
Ей тоя номер нещо ми идва свръх Sunglasses

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 14:54 от Елица

# 1 021
Да ве, те им перат банските. Чакай ти. Татковците ги перат! Joy hahaha

И кое е смешното? Който влезе с детето да го къпе, изпира и банските. И за това ли правила и специални графици са нужни  Shocked

Скрит текст:
Сега вече сама, но като беше по-малка се къпеше с баща си след плаж. Той влизаше с бански и като я изкъпе я изкарваше от банята, за да се измие той. Съответно си изпираше неговия бански + нейния и ги слагаше на простора да съхнат. Какво толкова странно има в това? Че не ги е оставил да гният в банята или че не е извикал "мама" на помощ?

# 1 022
  Янечек, ходи да опереш малко гащи, че нещо ти е нервно явно.

# 1 023
Спомням си аз темата за "праните гащи", но имаше и една дали перете гащите на мъжа си. Laughing
Аз ако ида на конференция с Ирис, сигурно ще е възмутена и от моите опрани гащи, обаче е абсурдно да им говориш във второ лице, също се съмнявам да си проверявала бельото и прането на съученичките на синовете си.

Ако не намериш някоя балъчка за снаха, да варди кръста на синковеца, не зная... може и ядове да береш, то напоследък е модерно свекървата да я пращат в трета глуха.

Не съм възмутена бе, разправям ви случай просто. Те тия гащи - вторите, така и не изсъхнаха, жената си ги отнесе мокри.
 Що да не си ги туриш в едно пликче и да си ги опереш у дома, не са па чак толкова мръсни... надявам се. Grinning

На някои места няма условия за пране, и легени няма, знаете.

Банския го пере под душа който къпе детето - точно така.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 16:23 от Iris04

# 1 024
Съвсем нормално си е и бащата да се грижи за малко дете.  

# 1 025

Дреме й на свекървата на свекървината. Днешните свекърви не са като едновремешните. Днешните свекърви си ходим по екскурзии и се занимаваме с други важни неща, като да се събираме с приятелки и да играем бридж. Ама на вас дупе да ви е яко, като няма кой да ви гледа децата един секс да направите както трябва...и ще наемате ау пеър да й плащате, когато излизате ако въобще, с приятели. Ще има да целувате свекървенски дупета ама...да видите вие кон боб яде ли.  hahaha България вече е в Европа, а европейските баби не са като българските.  Wink Учим се бързо обаче, ще знаеш...

LaughingДа бе да, все е гледала свекърва ми детето  Laughing. Кой си е родил дете да си го гледа, аз и мъжа ми гледаме бебето. Единствено майка ми идва, когато може да гледа бебка и то за час, два, за да свърша нещо (като да отида на лекар или зъболекар, за такива случаи става дума). И не е нужно някой да ми гледа детето, че да правя секс  Mr. Green, тя все пак спи. Може и да не е като преди да родя, ама чак пък да викам някой да я гледа, че да правим секс  Laughing, смешно. Който иска намира начин, който не иска намира оправдания Wink, относно секса важи същото правило.

# 1 026
  • София

Дреме й на свекървата на свекървината. Днешните свекърви не са като едновремешните. Днешните свекърви си ходим по екскурзии и се занимаваме с други важни неща, като да се събираме с приятелки и да играем бридж. Ама на вас дупе да ви е яко, като няма кой да ви гледа децата един секс да направите както трябва...и ще наемате ау пеър да й плащате, когато излизате ако въобще, с приятели. Ще има да целувате свекървенски дупета ама...да видите вие кон боб яде ли.  hahaha България вече е в Европа, а европейските баби не са като българските.  Wink Учим се бързо обаче, ще знаеш...

Бившата ми свекърва беше, тоест, още е такава жена.
Фантастична дама, която имаше широк кръг от интереси и приятели, съответно и занимания и макар, че настоящата ми свекърва е от друг тип, аз не и поверявам детето си, общо взето по никакъв повод.
И съм си мислила, ако можех някак си да сменя свекървите и да си я взема бившата, но с настоящия мъж, нямаше нито за секунда да се замисля.
Но няма нищо чудно, при положение, че и собствената ми баба беше от същия калибър и мога да кажа, че беше също толкова фантастична като баба и с днешна дата си давам сметка колко скъпоценно наследство съм получила от нея само като общуване и възпитание, че за нищо на света на бих я разменила.
В този ред на мисли, по мое мнение този тип свекърви за мен, лично са по-скоро ценност, отколкото негатив.

# 1 027
Не виждам защо се противопоставят екскурзиите на бабата срещу нейната грижовност. Тя не е целогодишно по круизи, все ще може да погледа внуци, въпросът е дали ще иска.
Принципно е задължение на тъщата да гледа децата на дъщеря си, ако свекървата го прави, то е само от добра воля. Така ги виждам аз нещата, обсъждали сме с моята свеки и тя е на същото мнение.

Янечек, ходи да опереш малко гащи, че нещо ти е нервно явно.

Пери ти, на мен торби с мръсно бельо не ми носят от екскурзиите си  Sunglasses Явно не аз гледам мамини синчета, а някой друг отглежда бъдещите Богданки.

# 1 028
Задължение е на родителите да си гледат децата. Оттам нататък всичко е по желание.

# 1 029
Ако една жена не може да готви,пере и чисти за мен не е жена.

# 1 030

Естествено.
Както и един мъж, който не може да готви, пере и чисти за мен не е мъж.
Това е елементарно нещо, което всеки човек трябва да може. Иначе ще ходи гладен, смърдящ и ще живее в кочина  Laughing

# 1 031

Но за някой друг ще е жена, не й бери грижата.
А ако ми стане снаха, ще почне всички тези неща да ги прави. Явно трябва да се примиря, че и чуждите деца ще уча на самостоятелност.

# 1 032

Естествено.
Както и един мъж, който не може да готви, пере и чисти за мен не е мъж.
Това е елементарно нещо, което всеки човек трябва да може. Иначе ще ходи гладен, смърдящ и ще живее в кочина  Laughing

На мен ми готвят,чистят и перат,а аз само ходя на работа,ям,спа,гледам мачове излизам на купончета  напред назад от време на реме във Варна.Очаквам моята жена да поеме тези ангажименти,а също така да ходи и до магазина.Мразя да ходя на магазина за хляб или нещо малко.Stop

# 1 033
Ходи баба до намера, дето се вика. Ще те хване някоя Гертруда и ще почнеш и да переш, и хляб да месиш  Mr. Green

# 1 034
Ходи баба до намера, дето се вика. Ще те хване някоя Гертруда и ще почнеш и да переш, и хляб да месиш  Mr. Green

Ще ме хване друг път.Не цепя басма на никоя и няма да играя по нейната свирка.Шут в гъза, вратата и следващата. Wink
Нито пък ще ревнувам жена.Ако не и харесвам и ще прави номера да си хваща друг.

Общи условия

Активация на акаунт