Да си разтълкуваме съня - 7

• 50 801
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Ето аз снощи пак сънувах някаква глупост . В къща сме с мама и .. баба ( а аз никога не съм виждала баба си , починала е преди да се родя)  и влиза човек в черен костюм и се почва един кошмар .. гони ни и накрая хваща майка ми и и извърта главата и и чупи врата. Беше много гадно ...

# 361
  • София/Испания
Моля,да ми разтълкувате още един сън.Предстои ми промяна на работа и местожителство и съм малко напрегната.Сънувам,че трябва да пътувам и сестра ми за да ми помогне е занесла куфара и ръчната ми чанта в автобуса,който е на градския транспорт,но понеже е първа спирка ,винаги има малко престой.Отивам аз в автобуса,и аз виждам,че са ми откраднали ръчната чанта и че багажа ми е останал наполовина,мисля си какво да правя,защото пари ,телефон ,билети -всичко ми беше в чантата.Междувременно автобуса беше тръгнал,имаше и други хора и аз отивам да питам шофьора,дали е видял нещо.В кабината до шофьора имаше един мъж,който на въпроса ми,къде ми е багажа,ми отговори,че нищо не знае.Това е като се събудих,имах чувство,че това се е случило наистина.Стана малко объркано,дано ме разберете,ще помоля Freya[/b да ми разтълкува съня,когато е
възможно,предварително благодаря.Лек ден на всички!  bouquet

# 362
janetaes, бебето символизира нещо, което е на път да умре, да приключи, да свърши. За което изпитваш вина,че не си направила нужното, че си пренебрегнала/подценила проблема/ситуацията. Вторият сън е типичен при изживяване на промяна, както и сподели, свързва се с несигурност, опасения и напълно нормалните тревоги, които човек изпитва през това време. Не е нещо страшно или пророческо, просто неразделна част от промяната,с която трябва да се справи и съзнанието  Peace
Dados, това със старата приятелка не знам какво по-точно може да означава, ти май често сънуваш стари познати, може да се тълкува по различни начини. Например реално често да се връщаш назад в спомените си или пък да търсиш отговори на бъдещи въпроси в миналото си, или да не можеш да преодолееш нещо в настоящето, което автоматично да те "праща" за утеха в миналото. А потъналата под водата сграда може да означава "потънала надежда", сринато самочувствие (кулата се свързва с висота, гордост, лични успехи и победи).
Doli, сънят е или предупреждение за нещо неприятно или реална реакция от твоя страна към нещо/някого неприятно и противно. Също така може да се тълкува и като знак за материални загуби, нищета, ощетяване.
flowerbi, първият сън показва това как ти възприемаш приятеля си. Вместо страшен и неконтролируем, както може би го възприемат останалите или както той се опитва да се представи, ти го виждаш като дете с мила, добра и наивна душа. Другият сън с анимационните герои може да се тълкува като предателство/нанасяне на емоционална щета от на пръв поглед безобиден човек/група от хора, но всъщност подмолен, зъл и добре прикриващ се, заблуждаващ околните. А последния сън навярно олицетворява твой страх/страхове, плод на напрежение и стрес наяве.
Слънце в джоба, радвам се да те "видя"  Hug

Вторият сън е много ясен, конкретен и насочен към някаква промяна, за която не си готова, не си сигурна. Опасения, които те карат да се съмняваш,че от това ще се почувстваш по-добре, а напротив - тясното пространство говори за неудобство, по-голяма трудност и лишаване. Гардеробът "събира" в себе си значението  и смисъла на много повече за теб от това, което се вижда. Там е разковничето, в теб е причината да не се осмеляваш на тази промяна, да се съмняваш и страхуваш от нея. Успокоението, което си почувствала накрая говори,че не е нещо лошо това,че си се отказала от намеренията си, просто още не е настъпило подходящото време. Но самият факт,че си сънувала точно това означава,че реално правиш опити, бориш се с вътрешните си бариери, което от своя страна означава,че вече си направила крачка към промяната.  Първият сън е подобен по значение, според мен. "Злокачественото образувание" е нещо от това, което се намира в големия четирикрилен гардероб. То те уморява, сковава и спира, прави те непълноценна по някакъв начин, кара те да се чувстваш слаба. Отново насилствени действия, които още не си готова да извършиш. Накрая баницата, пустите коридори и все така черното небе, за мен краят е абсолютно еквивалентен на този от горния сън, спокойствие временно, моментно решение на нещата, но борбата продължава за в бъдеще.  Peace

# 363
  • София/Испания
Freya много ти благодаря,успокои ме,да си жива и здрава! Hug  bouquet

# 364
janetaes, благодаря, ти също !   bouquet Hug

# 365
Фрея, не знам какво да ти кажа, непрекъснато успяваш да разгадаеш ситуацията при мен!   bouquet Благодаря  Simple Smile

Дали има някакво значение това че сънувах блокче за оцветяване , бях си харесала картинка
като цвете  - маргаритка по смътен спомен, и имах цветни моливи и даже си оцветявах но
не помня цветове  Rolling Eyes

# 366
Привет Freya Снънувах много щъркели в гнезда.Малки и големи.Стояха си в гнездата.Би ли разтълкувала какво означава.

# 367
Фрея ( или някой друг да сподели ако иска), нещо малко странично да питам ,което сигурно ще е интересно за всички. Понеже съм учила психология, сме говорили за съня и проявите му в действителност съм останала с впечатлението, че хората сънуват или скрити желания или страхове, така ли е? И възможно ли е човек да сънува неща, свързани с минал живот? Също така ми е интересно по-задълбочено да разбера защо сънуваме това, което сънуваме и каква е ролята на съня. Знам, че няма еднозначно приет отговор, но ми е интересно и другите какво мислят.

Всички наши сънища са важни и изпълняват различни психологически функции.  Предсказващите сънища са всъщност само една малка част от тези, които сънуваме, и дори не всички хора ги имат.  В психологията се знае доста както за ролята и видовете, така и за разбирането/тълкуването на сънищата.  Общо взето, основното е било казано от Фройд и Юнг, но темата е много обширна, може би е най-добре сама да питаш гугъл, например като сложиш "предсказващи сънища".

Да се сънува за минал живот по принцип е възможно, но е изключително малко вероятно.  Миналите животи се забравят и почти единственият начин да се възстанови информацията за тях е регресивната хипноза.  Получават се интересни резултати, които често могат да бъдат верифицирани, но истината е, че успешна регресивна хипноза могат да правят съвсем малко хора в света.

Съществуват хубави книги, ако се интересуваш от тези въпроси, има много писано за тези, които търсят.   bouquet

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 01:33 от Justem

# 368
Така, сънувам  беше вечер, аз си бях легнала, леглото е до стена, влиза момиче което познавам от над 20  години и досега е с къдрава коса , носи куфар но много тънък като книга и го оставя до леглото където съм аз и се беше навела над мен. Тя се казва Марина и трябваше да заминаваме заедно на море. На следващия ден обаче си спомням че нея я нямаше, но нямаше и телефон , и излизах притеснена естествено от къща, с гаражи в двора и зелена дворна врата за да я търся но не знаех къде  Rolling Eyes newsm78

# 369
Dados, първият сън едва ли значи нещо. Вторият може да се свърже с усещането за липса на контрол и притесненията произлизащи от това.
milimi, положителен знак, подсказващ щастливо събитие или просто някаква радост, която ще изпиташ. Също така се свързва с майчината обич и закрила. Символ на здраве, новото начало, както и регулярността, последователността в кръговрата на живота.

# 370
Благодаря Freya_  bouquet

# 371
  • София
Ще се радвам, ако можете да ми кажете какво означава този сън  newsm78
Много неща сънувах, но единствено и ясно си спомням само това - режа ноктите с ножичка на сина ми и моите. И неговите и моите нокти са много дълги и мръсни и след като ги изрежа стават чисти и хубави. Спомням си също, че на всеки нокът си казвах "остават още 4, 3... и т.н." Рязах ноктите само на ръцете.
  bouquet

# 372
Аз пак сънувах икона, не знам вече какво ми става, значи сънувам как с един човек с който не сме в добри отношения се караме той започва буквално да вилнее ,караници, викове в един момент тръгна и на бой да налита, аз и една позната напуснахме апартамента и той остана сам, аз обаче много се тревожех за вещите си, те останаха вътре, лаптоп таблет и тн, бях сигурна че като се върне  те ще бъдат унищожени,но като се прибрах останах изненадана, всичко си беше на мястото , въпросния злобар беше заспал, а над самите вещи на леглото ми стоеше икона на Света Троица но аз видях само Господ, тази икона ги беше покрила нещата и те бяха непокътнати newsm78
Много странен сън какво ли значи толкова на често да сънувам образа на Бог вярно като икона, но все пак дали не значи нещо лошо почвам да се тревожа...

# 373
Фрея пак аз  Rolling Eyes
Бях в къщи, и излизам на балкона , където е пълно с цветя, но пак видях сняг на улицата - беше валяло малко и имаше тънка покривка пред мен на улицата но видях на същия балкон майка с дете, детенцето е на около 2 годинки,ходеше хванато за ръка но май бяха  облечени в летни дрехи.

После пътувам мисля че в автобус, помня смътно че имаше седалки и хора, но аз седях отпред изправена до шофьора който нямаше против обаче. Изведнъж обаче ние спряхме, от едната страна видях мост като за кораби който се вдига а ние трябва да минем под него. Не съм сигурна обаче дали бях на кораб или още в горния автобус  Sad

# 374
Малката Ида, сънят може да се тълкува, като проблем, който ще съумееш да разрешиш по краен и категоричен начин, буквално да премахнеш нещо, което не желаеш. В семеен аспект.
belladonna86 и този ти сън не бих го тълкувала като негативен, напротив. Означава,че си пазена от нещо/някого. Безопасност и защита тогава, когато имаш нужда от това.  Peace
Dados, отново различните ти виждания за това, което се случва спрямо останалите около теб. А вторият може да се тълкува като очакван от теб преход.

Общи условия

Активация на акаунт