"Вкусни" книги

• 109 577
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Хм, ти чела ли си книгата? Аз, да и според мен въобще не е за тази тема, освен, че в заглавието присъства "канела".. Просто това е описанието на главния герой след първата целувка с момичето.. Да не би да се бъркаш с:

# 16
  • Sofia
може и да бъркам...не съм я чела....
Имам някъде в къщи с подобно заглавия,гледах филма,който носеше същото име,но пак не мога да се сетя точно как беше Thinking
Скрит текст:
мисля,че беше испански,три сестри,влюбени в един и същ мъж,майката много властна,не даваше малката дъщеря да се жени,а да се грижи до старини за нея...но основно действието в кухнята се развиваше и имаше много рецепти,които свързваха със запомнящи моменти от живота на семейството....

# 17
Тези книги не съм чела, но според мен също не са за тук! Психологически са, доколкото виждам и явно това е метафора..

Идеята е не да посочваме просто заглавия на книги, важно е съдържанието! Wink

Това, което описваш в следващото си мнение, вече ми се струва подходящо, на мен поне нищо не ми говори, ако се сетиш за заглавието, пиши пак, а може и друг да се сети..

# 18
  • Sofia
....дано се сетя Thinking

# 19
"Обяд в Париж"

Скрит текст:

На мен не ми хареса чак толкова, но мисля че спада към темата Peace

# 20
Скрит текст:
мисля,че беше испански,три сестри,влюбени в един и същ мъж,майката много властна,не даваше малката дъщеря да се жени,а да се грижи до старини за нея...но основно действието в кухнята се развиваше и имаше много рецепти,които свързваха със запомнящи моменти от живота на семейството....
Доли, това е "Като гореща вода за шоколад" Peace
Много чувствена книга!

Сиси ♥♥ , вкусна тема!  bouquet
И аз обичам книгите, в които се готви.
Ама вие сте изброили почти всички, за които и аз се сещам и съм чела.
Ще добавя все пак някои любими, които преппрочитам с удоволствие Laughing

Скрит текст:

Мъча се да се сетя за една книга, но не мога в момента newsm78
Когато ми светне, ще пиша пак. Grinning

# 21
  • Sofia
 Peace да,тя е....сега видях,че и на 1 стр.са я споменали...любима книга и филм Heart Eyes трябва да я открия и препрочета

# 22
Izma, предстои ми да се запозная с Джералд Даръл покрай дъщеря ми, всъщност смятах да започнем точно с тези две книжки, но след твоето менение - непременно ще са те! Hug Иначе от детските автори, несъмнено тук трябва да присъства и името на Астрид Линдгрен с канелените кифлички, какаото и какво ли още не вкусотии.. Присъстват покрай героите в много нейни книги - Пипи, Карлсон, Емил.. Ароматни глави има и в книжките й "Децата от улица "Тряскаджийска" и "Ние, децата от Шумотевица".

Doli, аз, както съм писала, не съм я чела и затова не я разпознах.

Hrisi, разбира се, че не всички са шедьоври, но пък четенето е субективен процес, така че на един може да се хареса повече, на друг по-малко.. Също на мен в определени периоди ми се чете нещо по-леко, свсем неангажиращо, добре е да имам избор. Wink

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 16:47 от Сиси ♥♥

# 23
  • София
Радвам се, че се появи и такава тема, това е един от любимите ми "жанрове" литература. Повечето мои любими сте ги изредили, някои от тях съм си ги отбелязала да ги препрочета.  Heart Eyes "Последният китайски готвач" още не съм го започнала. Ще следя темата Simple Smile

# 24
На Марлена де Бласи книгите. От тях така ми се прихапва италианско Simple Smile

Тази също е много хубава

# 25
  • Plovdiv, Bulgaria
Класиката:

Гаргантюа и Пантагрюел на Франсоа Рабле
там има изключително пищни червоугоднически сцени и описания на храна!

# 26
Eli_ivanova70, чудесно си се сетила! Laughing

isolda1, непознати са ми посочените книги, ще ги потърся. Особено ме заинтригува последната - http://www.book.store.bg/p85728/ugoshtenieto-na-dzhon-satyrnyl-loryns-norfyk.html Peace

радея, аз може би имах по-големи очкавания към "Последният китайски готвач", ще се радвам да споделиш мнение като я прочетеш и ти и тогава ще споделя кое не ми хареса.

# 27
Сиси, аз за това я споделям, може на друг да му хареса  Peace

# 28
Аз прочетох "Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми!" - свежа и разтоварваща. Определено ще прочета и другите книги на Антъни Капела, ако ми попаднат.

Прегледах посочените по-горе книги, които не съм чела и потърсих кои ги има в електронен вид, харесах си "Дългът към удоволствието" на Джон Ланчестър и "Угощението на Джон Сатърнъл", Лорънс Норфък (поисках в Mailbooks). Ще започна някоя от двете.

# 29
  • ту тук, ту там
"Повелителката на подправките"
http://kragozor.com/?viewID=1&bd_id=285

Общи условия

Активация на акаунт