"Вкусни" книги

• 109 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Попаднах случайно на подобна публикация в един блог (мисля даже, че е на съфорумка) от преди няколко години. Като гледам повечето книги, посочени там сме ги изброили, за мен ново заглавие е една книга на българска авторка, тук може да се разгледат страници от нея - http://www.book.store.bg/p24278/9-zajci-virginia-zaharieva.html:

Аз съм чела "9 зайци" и много ми хареса, но определено за мен не е вкусна книга.

# 61
Моята любима книга. Не знам дали е превеждана на български, но горещо ви я препорэчвам http://www.amazon.co.uk/Recipes-Perfect-Marriage-Kate-Kerrigan-e … r+a+good+marriage

# 62
# 63
mariposa333, би ли се обосновала защо за теб "9 зайци" не е от вкусните книги, интересно ми е? На мен от дадените страници ми се струва, че все пак е, а и от мнението в коментарите на блога, който дадох става ясно, че само в първата си половина книгата има такава атмосфера. Но както съм писала и в първия пост, в темата може да посочваме всякакви книги, които по някакъв начин носят в себе си вскусни страници, без значение от сюжета и не само изцяло разказващи за храна, кулинария..

isolda1, прочетох "Угощението на Джон Сатърнъл", дадох 3/5 в ГР.

kalistalp, за съжаление не я намирам! Sad

# 64
Поправям се, чела съм "9 зайци" отдавна, но понеже я имам, сега я поразгледах и наистина може да се причисли тук.
Понеже аз започнах да причислявам в тази категория книгите след  Антъни Капела "Ако искаш да си легнеш с мен...сготви ми "/ оригиналното заглавие на тази книга е Food of love newsm78/, а "9 зайци " е по - поетична и фрагментарна някак и ми стои малко по  - високо в личната класация, затова не съм се сетила да я причисля тук.
Тя по - скоро ми прилича на Изабел Алиенде "Афродита", която мисля беше спомената също по- горе в темата.
Независимо от това дали е за тук или не,  определено си спомням, че "9 зайци" много ме впечатли и дори след като я прочетох си я купих за да я имам. Така че я препоръчвам за четене.
А за прибързаното си мнение се извинявам, защото впредвид голямото количество книги, които чета,понякога се пообърквам и си спомням само усещането за книгата, което съм имала, като съм я чела. 

# 65
mariposa333, няма проблем! Наистина една книга може да се усеща по-различен начин от всеки, но е добре да споделим всякакви заглавия, пък вече индивидуално ще се преценя..
Например Сара Адисън Алън като цяло се смята от тези автори, но за мен лично само книгата й "Градина на желанията" е таква, "Вкусни мечти", за ме не е съвсем, въпреки заглавието си. Други от нея не съм чела, но съм харесала за прочит и мисля, че и тази ще е от вкусните - "Момичето, което преследваше луната":

# 66
Моята любима книга. Не знам дали е превеждана на български, но горещо ви я препорэчвам http://www.amazon.co.uk/Recipes-Perfect-Marriage-Kate-Kerrigan-e … r+a+good+marriage

# 67
  • София
Добро утро,

Аз все още чета Изкуството да готвиш желания. СТегнах средата, но нещо не ме грабна, нещо до тоди момент няма свързано с готвенего много, много. Разказват се историите на различните персонажи, които не се си на мястото, поне според мен. Хубавото е, че се чете бързо и смятам да я финализирам тези дни.
  bouquet

# 68
Петяя, явно загалвието е просто метафорично и се търсят по-дълбоки внушения, а храната е фон.. но аз и такива ги харесвам. Wink

Даже редовно чета някоя книга само заради подобно заглавие, дори и да ми е ясно от резюметата, че няма да има вкусни страници или поне не достатъчно. Такава беше "С дъх на канела", която коментирахе по-нагоре, че въобще не е от вкусните книги, просто е с такова заглавие. Харесала съм си и други за бъдещ прочит просто заради вкусните им заглавия - "Боровинков пай и солени целувки", дори „Джинджифиловата къща“ искам да прочета, а за нея със сигурност знам, че не е такава книга. А сега точно започнах "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи". Не съм прочела още и "Пържени зелени домати"..

# 69
  • София
Петяя, явно загалвието е просто метафорично и се търсят по-дълбоки внушения, а храната е фон.. но аз и такива ги харесвам. Wink
"Боровинков пай и солени целувки", дори „Джинджифиловата къща“ искам да прочета, а за нея със сигурност знам, че не е такава книга. А сега точно започнах "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи". Не съм прочела още и "Пържени зелени домати"..

"Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи" - тази и аз съм я набелязала.  Simple Smile Ще чакам да споделиш отзиви.

# 70
Петяя, А сега точно започнах "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи".

"Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи" - тази и аз съм я набелязала.  Simple Smile Ще чакам да споделиш отзиви.

На мен книгата адски много ми хареса. Като изключим заглавието обаче в нея няма нищо вкусно и кулинарно, но е много интересна.
Скрит текст:
Дейстието се развива в Англия, малко след края на II рата световна война и повествованието тече под формата на писма. Главната героиня отиде на остров Гърнзи и там се запозна с местните и всеки разказваше за преживяванията си от войната. Има и главна фабула де.

# 71
Попаднах на още две книги, не съм ги чела, но мисля, че са точно по темата, а и една приятелка в ГР ги сподели. Тъй като са издавани със сп. Журнал не се намират в свободна продажба, само антикварни, но аз ги намерих и в MailBooks, засега са само в pdf формат:

isolda1, точно така, наясно съм със сюжета. Просто съвпадение, че в момента я започнах и я споменах в контекста на горните си разсъждения, че често посягам към книги с подобни заглавия, макар и да знам, че не са. Wink

# 72
Аз се пообърках с цитирането. Исках да дам отзив за Петяя, понеже съм я чела.

# 73
  • София
Аз се пообърках с цитирането. Исках да дам отзив за Петяя, понеже съм я чела.
Благодаря, isolda1   bouquet

# 74
  • Sofia
Ех, да се вмъкна и тук вече, че сте активни и само на "известия" ми идва досадно вече. Simple Smile
Сиси, много "вкусна" тема! Simple Smile   bouquet
Не съм чела таква книга, но смятам да пробвам и затова ви зачетох.
След малко отивам до кв. библиотека и дано има нещо да взема.

Общи условия

Активация на акаунт