"Вкусни" книги

• 109 586
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Сиси, поздравления за положения труд!
Харесах си доста заглавия, свалих си някои от тях вече и скоро ще се възползвам от препоръките ви  Hug

# 91
Добре дошли, харесва ми да дискутираме книгите! Hug

neli mar4, за мен е удоволствие! Hug А "Мирис", звучи страхотно, благодаря, че я сподели!  bouquet Виждам и че е на изд. Жанет - 45, а те издават качествени и красиви книги. Peace
LofYou, приятно четене на "Пържени зелени домати", може после да разкажеш какви са били твоите усещяния, подозирам, че ще е наслада, аз още не съм я чела.
Петяя, жалко, звучаха ми добре книгите на Ерика Бауърмайстър, но май все пак за първата й книга имаше положителни изказвания.
dion, да се похвалиш след това с прочетените! Hug
Magrat 2007, точно сравненията и аз прочетох и реших, че ще е хубава..
Но ще добавя и нея в списъка като го обновя пак, то и сега в него има и по-посредствени книги..

# 92
  • София
Добре дошли, харесва ми да дискутираме книгите! Hug

Петяя, жалко, звучаха ми добре книгите на Ерика Бауърмайстър, но май все пак за първата й книга имаше положителни изказвания.
Все още не съм си взела Училището за вкусове и аромати, но скоро и това ще направя. За нея и аз чух добри отзиви.

# 93
Забравих, откритието ми от вчерашно посещение на книжарница - "Мед, маслини, октопод", Кристофър Бакън, тук може да погледнете за подробности, аз определно си я набелязах - http://www.book.store.bg/p121255/med-maslini-oktopod-kristofyr-bakyn.html

Петяя, може би това е проблемът, доколкото виждам тя е първата книга, а ти си започнала с втората, сигурно са свързани по някакъв начин.

# 94
  • София
Забравих, откритието ми от вчерашно посещение на книжарница - "Мед, маслини, октопод", Кристофър Бакън, тук може да погледнете за подробности, аз определно си я набелязах - http://www.book.store.bg/p121255/med-maslini-oktopod-kristofyr-bakyn.html

Петяя, може би това е проблемът, доколкото виждам тя е първата книга, а ти си започнала с втората, сигурно са свързани по някакъв начин.

Сиси, може и това да е проблема, но самата книга не е интересна. Не ми се стори продължение или свързана с първата й.

Книгата, която показваш и аз я гледах вчера в книжарнизата, но май не ме грабна  Confused Ще чакам отзиви.

# 95
На мен "Мед, маслини и октопод" ми звучи много интересно и в мой стил. Ще я пробвам.
Аз загледах тази, но поради огромната и цена, за момента ще се въздържа.

# 96
Аз загледах тази, но поради огромната и цена, за момента ще се въздържа.
Коя?

# 97
Извинявам се много съм разсеяна. Embarassed За тази книга става въпрос, звучи интересно. Ето малко думи от автора: "Храненето като пътешествие. Когато пътуваме, ние откриваме дадено място – хората, земята и културата му – чрез неговата храна. Не само запазваме апетитни спомени оттам, но получаваме и просветление."- обяснява Марк Битман, авторът.

# 98
mariposa333, и мен ме заинтригува, ще я разгледам на място. Между другото точно сега за 24 май изд. Ciela имат 50% на всичките си заглавия!  Peace Така че, можеш да се възползваш! Аз точно сега, може би не, но ще я имам предвид за следващите им намаления, правят обикновено на всички национални празници.

# 99
Сиси, благодаря за инфото Hug, това е добър вариант  24 лв. се преглъща, но  48 лв. ooooh!

# 100
Попаднах на реклама на съвсем нов филм, който ме заинтригува - The Hundred Foot Journey. Потърсих повече информация и съответно се оказа, че е по книгата - https://www.goodreads.com/book/show/7347109-the-hundred-foot-journey Надявам се да я издадат и тук.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 07:57 от Сиси ♥♥

# 101
  • пак на Рив Гош
Сиси, тази книга ми е в списъка за четене, ама да видим кога ще стигна до нея, изглежда много добре Simple Smile

# 102
Възползвах се от промоцията на Сиела и взех "Световен пътеводител на любителя на храната". Наистина е луксозна, с твърда корица, но повече прилича на енциклопедия за световната кухня, а аз мислех, че ще е пътепис с елементи на храна.  Simple Smile Това го бях решила по анотациите из нета. На първо разглеждане е интересна, дори има рецепти, затова може би е смесица между готварска книга и енциклопедия. За себе си се чудя се вкусна книга ли е? newsm78

# 103
Роца, покрай тази книга в GoodReads цъкнах на списък Nouvelle Cuisine да разгледам, включва точно - Books that revolve around cooking or foods. Not cookbooks, but novels, stories and memoirs. Ето на който му е любопитно да разгледа, за теб и за всички други, които не четат само на български - https://www.goodreads.com/list/show/7752.Nouvelle_Cuisine?page=2#7347109 Hug Пък покрай вас ще открием нови интересни заглавия и ще се надяваме да ги издадат и тук.
Странно, че виждам там включена и детската книга "Джеймс и гигантската праскова" на Роалд Дал и точно в момента дъщеря ми я завършва, ще я разпитам и разгледам и аз.

mariposa333, да, и аз я разгледах на място книгата и останах със същите впечатления. Хубава е, но наистина по-скоро не е за темата, защото тук си говорим само за художествени книги или авто/биографични..

# 104
  • Sofia
Тъкмо ми доставиха

Много и' се радвам, да видим кога ще стигна до нея.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт