"Вкусни" книги

• 109 588
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • На високо
Тази книга предстои да излезе, но мисля, че е ще е подходяща за темата Simple Smile:

Скрит текст:
„Разбито сърце и спагети“ е изключително смешна история за любовните неуспехи на Джулия Мeлучи, както и за апетитните рецепти, които използва, за да съблазнява мъжете и да се утешава след като връзката приключи.
Джулия готви на всевъзможни типове мъже - от любящ алкохолик до типичен нюйоркчанин, който се страхува от сериозно обвързване, застаряващ антиконформист и цели двама писатели. Всяка от любовните връзки й носи радости, сълзи и купичка спагети за капак!
Историите й за живота в Ню Йорк са преплетени със стари семейни италиански рецепти, храна за разбити сърца - идеалното ястие, с което да спечелиш сърцето на изплъзващия се любим и ужасната „пиянска супа“, която в 4 часа сутринта й приготвя мъж, който очевидно не е „Голямата любов“.
Неустоима и изостряща апетита „Разбити сърца и спагети“ е история за любов, страст и най-вече... спагети.

„Тази книга е като „Сексът и градът“ за ценители на вкусната храна!“
Марио Батали, готвач и писател

„Джулия Мелучи е написала прекрасна, забавна и затрогваща книга. Като „Яж, моли се и обичай“ е, само че с рецепти.“
А. Дж. Джейкъбс, автор на бестселъра „Годината, в която живях според Библията“

# 106
Авлига, звучи приятно! Peace Hug

Morena, дано да ти хареса книгата, че по-назад имаше негативно мнение за нея, ще чакам да споделиш и ти. А хареса ли ти "Императрицата на сладоледа"?

# 107
Здравейте! Присъединявам се към темата с въпросче. Тъй като от известно време мъча "Боровинков пай и солени целувки", интересува ме дали някой я е чел и дали си заслужава отделеното време. Препоръчаха ми я, а и ми хареса корицата, признавам си  Embarassed Но нещо трудно върви четенето, а аз не обичам да зарязвам непрочетени книги, пък ако ще и с месеци да чета  Laughing Ще съм много благодарна, ако някой даде мнение за нея!   bouquet Hug
Иначе по темата - миналия месец четох "С дъх на чаени листа". Не е най-страхотната книга, която съм чела, определено, но пък ставаше въпрос за любимите ми макарони, та я прочетох сравнително бързо  Laughing

# 108
  • София
Здравейте! Присъединявам се към темата с въпросче. Тъй като от известно време мъча "Боровинков пай и солени целувки", интересува ме дали някой я е чел и дали си заслужава отделеното време. Препоръчаха ми я, а и ми хареса корицата, признавам си  Embarassed Но нещо трудно върви четенето, а аз не обичам да зарязвам непрочетени книги, пък ако ще и с месеци да чета  Laughing Ще съм много благодарна, ако някой даде мнение за нея!   bouquet Hug
Иначе по темата - миналия месец четох "С дъх на чаени листа". Не е най-страхотната книга, която съм чела, определено, но пък ставаше въпрос за любимите ми макарони, та я прочетох сравнително бързо  Laughing

Freesia След С дъх на чаени листа (която ми хареса много) прочетох и Боровенковия пай. Ами не ме грабня. Ако много те мъчи, може да я пропуснеш, спокойно. Нищо няма да загубиш, ако я зарежеш.  Peace

# 109
Да ви покажа една малко по-различна книга, но все пак по темата - Добър апетит, или как да сготвиш мъжа си, Натали Йънг! Simple Smile

Ето и едно ревю за нея - http://azcheta.com/dobar-apetit-ili-kak-da-sgotvish-mazha-si-natali-yang/ Мен лично ме заинтригува.

Веднага се сещам също за Ханибал Лектър и неговите изключителни умения за готвене и отношението му към храната. Сериалът Hanibal е направен много стилно като визия и усещане и има във всяка серия сцени с готвенето на Ханибал и съответно изисканите вечери и коктейли, които устройва, просто красоти твори и поднася (не винаги човешко, всъщност всичко е толкова прекрасно, че те карат да се съмняваш, а всъщност и не заявяват категорично какво е, само загатват, че може би е). Чудя се дали и в книгите за Ханибал има такива описания или това е плод на въображението на създателите на сериала? Някой чел ли ги е?

Freesia, добре дошла!!

# 110
А ето какво друго съвсем прясно заглавие ми попадна преди малко и много харесах - Под небето на Тоскана, Франсис Мейс:

Ревю - http://www.edna.bg/svobodno-vreme/knigi/italianski-razkosh-pod-n … a-toskana-4634389
Книгата, доколкото виждам за пръв път се издава тук, но всъщност е публикувана още през 1997 г., намерих и филм от 2003 г. - Under the Tuscan Sun.

# 111
Благодаря ви за топлото посрещане и за съвета! Много мразя да зарязвам книги насред нищото, но наистина върви много бавно... Може би след време, ако съм в съответното настроение, ще я хвана пак.  newsm78

# 112
  • София
А ето какво друго съвсем прясно заглавие ми попадна преди малко и много харесах - Под небето на Тоскана, Франсис Мейс:

Ревю - http://www.edna.bg/svobodno-vreme/knigi/italianski-razkosh-pod-n … a-toskana-4634389
Книгата, доколкото виждам за пръв път се издава тук, но всъщност е публикувана още през 1997 г., намерих и филм от 2003 г. - Under the Tuscan Sun.

Филмът е чудесен, много любим  Heart Eyes

# 113
Скрит текст:

Ако някой е чел книгата ще се радвам да сподели отзиви.  Praynig Не съм гледала филма, но съдейки по резюмето на книгата и по това, че е книга на седмицата в сайта на Хермес, може би е интересна и увлекателна.  Thinking

П.С. Не видях, че е съвсем нова - от тази седмица.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 12:34 от svetlana07

# 114
  • Sofia
Под небето на Тоскана съм гледала... имам смътни спомени за което. Хубав филм, та книгата ще да е още по-хубава... обичайно. Пък и резюмето и рев'то ми говорят същото, лично на мен. Simple Smile   Набелязах си книгата, подчертано (също като "Топъл мед и пчелен восък"), нямам търпение да я имам.  Grinning 
Благодаря за откритието и' и споделянето, Сиси! Hug

Сиси, още не съм стигнала до "Императрицата на сладоледа" - голяма е и както не съм чела жанра, ме стопира... Wink  Чета втората от трите от библиотеката и следващата ще е тя... няма начин.  Laughing

# 115
Скрит текст:

Ако някой е чел книгата ще се радвам да сподели отзиви.  Praynig Не съм гледала филма, но съдейки по резюмето на книгата и по това, че е книга на седмицата в сайта на Хермес, може би е интересна и увлекателна.  Thinking
Едва ли вече някой я е чел, защото книгата е издадена преди няколко дни!
Книгата, доколкото виждам за пръв път се издава тук, но всъщност е публикувана още през 1997 г.

MorenaHug

# 116
Здравейте,
Чудесна тема, много обичам такива книги. Филмът Под слънцето на Тоскана много ми хареса, не помня да е много готварски, но много приятен.

Топъл мед и пчелен восък не ме впечатли.

Императрицата на сладоледа ми хареса - дворцови интриги, сладолед. Първо прочетох Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми - много ми хареса и тръгнах да търся книги от този автор. Изкушение с дъх на лимон не ме грабна. С дъх на кафе чака ред.

Боровинков пай не ме грабна.

Чудя се на С дъх на чаени листа - ако не обичам макарони?

# 117
Трещерица, ако трябва да съм честна, "С дъх на чаени листа" не ми допадна кой-знае-колко! Но аз по принцип харесвам друг тип книги... Така че не знам колко обективно е мнението ми.  Rolling Eyes

# 118
  • София
Завърших "Габриела, карамфил и канела". За живота в един процъфтяващ бразилски град в началото на миналия век е. Много "macho" книга, въпреки женското име в заглавието, фокусирана е върху заниманията на мъжете - политика, пиене, клюкарстване   Simple Smile и любовни авантюри. Жоржи Амаду пише много обстоятелствено, с отклонения за миналото на многобройните герои и връзката им с историята на града. Ако човек не е фен на леко мудния стил на латиноамериканските писатели, може и да му дотегне, въпреки приятния хумор и колорита.

Главната героиня е превъзходна готвачка, първична и красива и омайва всички мъже в градчето. Не може да се мине без някое и друго разбито сърце и драма, но в крайна сметка всичко приключва щастливо и животът си продължава безметежно под топлото бразилско слънце  Grinning

Свалих си и филма по книгата, подборът на актьорите ми се струва много подходящ.

# 119
Magrat 2007, много благодаря за споделеното, страхотно си описала книгата, чак усетих атмосферата! Hug И преди това си я бях харесала, но след твоите думи, определено ще я прочета! Peace Приятно гледане на филма, старичък е, но пък и старите филми си имат своето очарование. Wink

Трещерица, добре дошла!  bouquet

Аз започнах да чета "9 зайци" на Виргиния Захариева, благодарение на mariposa333! Hug

Общи условия

Активация на акаунт