"Вкусни" книги

• 109 616
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз започнах да чета "9 зайци" на Виргиния Захариева, благодарение на mariposa333! Hug

Сиси, ще чакам отзиви.

# 121
Петяя, разбира се, като начало ми допада.

На мен са ми се насъбрали доста "вкусни" книги за прочит, но няма да ги чета една след друга. Днес си купих и "Бели трюфели през зимата"! Peace

# 122
Скрит текст:
А ето какво друго съвсем прясно заглавие ми попадна преди малко и много харесах - Под небето на Тоскана, Франсис Мейс:

Ревю - http://www.edna.bg/svobodno-vreme/knigi/italianski-razkosh-pod-n … a-toskana-4634389
Книгата, доколкото виждам за пръв път се издава тук, но всъщност е публикувана още през 1997 г., намерих и филм от 2003 г. - Under the Tuscan Sun.

Ако някой е чел книгата ще се радвам да сподели отзиви.  Praynig Не съм гледала филма, но съдейки по резюмето на книгата и по това, че е книга на седмицата в сайта на Хермес, може би е интересна и увлекателна.  Thinking

П.С. Не видях, че е съвсем нова - от тази седмица.

Аз съм я чела. Няма много общо с филма, но пак е интересна. Книгата си е по-скоро мемоар за купуването и ремонта на вилата от Франсис и мъжа й. Има си отделно място и за рецепти и за ядене. Всяка глава е посветена на нещо и от тази гледна точка книгата е доста информативна за Тоскана като цяло. Филмът е доста по-различен. За книгата вече има ревюта из нета, че сега минавам само набързо през форума Simple Smile.

# 123
Благодаря за отговора,  isolda1! Hug
Добавям още едно заглавие към вкусните книги: "Не тъгувай, Мария" от  Ники Пелегрино.  Simple Smile

# 124
svetlana07, ще я добавя! Peace Събраха се още 10-тина нови заглавия след публикуването на списъка, ще го редактирам и може да помоля модератор да го сложи на 1 стр.

# 125
Още една на Ники Пелегрино - Рецепта за живот http://www.cosmopolitan.bg/knigi/recepta-za-jivot.html 

# 126
Трещерица, тази я има в списъка. Wink

Я кажете, записвате ли си рецпети, четейки такива книги, пробвате ли ги? Аз да! Simple Smile

# 127
Пардон, извинете  Laughing
Честно казано, не съм пробвала. Май обичам само да ги чета.

# 128
  • София
Трещерица, тази я има в списъка. Wink

Я кажете, записвате ли си рецпети, четейки такива книги, пробвате ли ги? Аз да! Simple Smile

Сиси, много интересно. Кажи какво си пробвала, от коя книга?

# 129
Петяя,като цяло досега по-скоро съм запомняла и харесвала разни идеи, по-необичайни съчетания на продукти и подправки и съм пробвала.. сега ме е яд, че не съм записвала, защото се забравя откъде са идеите. Случва се и просто да прочета за нещо, което ме впечатлява и после намирам допълнителна информация и опитвам да го приготвя. Така обикнахме вкъщи клафути (точно сега се прави с пресни череши), но дори не помня от коя книга си го харесах, възможно е и да не е била въобще от "вкусните". По-напред бях писала напр. за шоколадовия мус от "Една женска усмивка", също бях дала рецепта за курабийките на Мери Попинз.. За в бъдеще мисля повече да си записвам, сега от "9 зайци" съм си заплюла няколко рецепти до тук - бац, Люта Евдокия, сладко от рози и ябълков сладкиш. Предстои ми да прочета "Афродита" на Исабел Алиенде и най-после "Като гореща вода за шоколад", вероятно и от там ще си харесам по нещо. Много от вкусните книги (напр. на Джоан Харис) съм чела като по-млада, когато готвенето не ми е било приоритет и просто съм се наслаждавала..

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 09:48 от Сиси ♥♥

# 130
  • София
Петяя,като цяло досега по-скоро съм запомянала и харесвала разни идеи, по-необичайни съчетания на продукти и подправки и съм пробвала.. сега ме е яд, че не съм записвала, защото се забравя откъде са идеите. Случва се и просто да прочета за нещо, което ме впечатлява и после намирам допълнителна информция и опитвам да го приготвя. Така обикнахме вкъщи клафути (точно сега се прави с пресни череши), но дори не помня от коя книга си го харесах, възможно е и да не е била въобще от "вкусните". По-напред бях писала напр. за шоколадовия мус от "Една женска усмивка", също бях дала рецепта за курабийките на Мери Попинз.. За в бъдеще мисля повече да си записвам, сега от "9 зайци" съм си заплюля няколко рецепти до тук - бац, Люта Евдокия, сладко от рози и ябълков сладкиш. Предстои ми да прочета "Афродита" на Исабел Алиенде и най-после "Като гореща вода за шоколад", вероятно и от там ще си харесам по нещо. Много от вкусните книги (напр. на Джоан Харис) съм чела като по-млада, когато готвенето не ми е било приоритет и просто съм се наслаждавала..

Hug Благодаря !

# 131
  • Sofia
 Thinking Стори ми се, че е за тук тази книжка:

"Рецепти за любов" Мелиса Сенейт

Дали тайната съставка в бабините рецепти ще успее да сбъдне всички желания?...

Скрит текст:
Когато Холи Магуайър наследява прочутото училище по готварство на баба си, тя не може да забърка обикновен доматен сос, да не говорим за сложните италиански специалитети, направили баба й известна. С разбито сърце и попарена вяра в любовта, тя е твърдо решена да се превърне в достойна наследница на готварската традиция и скоро има свой собствен клас от четирима души. Саймън - самотен баща, се надява да спечели обратно сърцето на дъщеря си. Джулиет, приятелката от детинство на Холи, крие своята тъмна тайна. Тамара отчаяно търси истинската си любов в срещи с напълно непознати мъже, а малката Мия иска да готви за баща си, за да не се жени той за лицемерната си приятелка.
И всеки от тях има своята история от горчиво-сладки спомени и съкровени желания, които да превърне в най-важната подправка на своето ястие.

От днес (05.06.14г) на пазара с "Журнал за жената".

# 132
MorenaPeace Hug

Петяя, завърших "9 зайци", на мен лично ми хареса, но не е книга, която ще допадне на всеки. Няма единен сюжет, който да следва, първата част е чудесна, втората масово не се харесва, но аз намерих и там по нещо за себе си. Може да прочетеш тук коментарите, за да добиеш представа и прецениш дали ти се чете нещо такова.

Сега започнах различна електронна книга, но ще подхвана на хартия и "Афродита", отново от mariposa333! Heart Eyes

# 133
  • София
Б.агодаря, Сиси.

# 134
Thinking Стори ми се, че е за тук тази книжка:

"Рецепти за любов" Мелиса Сенейт

Дали тайната съставка в бабините рецепти ще успее да сбъдне всички желания?...

Скрит текст:
Когато Холи Магуайър наследява прочутото училище по готварство на баба си, тя не може да забърка обикновен доматен сос, да не говорим за сложните италиански специалитети, направили баба й известна. С разбито сърце и попарена вяра в любовта, тя е твърдо решена да се превърне в достойна наследница на готварската традиция и скоро има свой собствен клас от четирима души. Саймън - самотен баща, се надява да спечели обратно сърцето на дъщеря си. Джулиет, приятелката от детинство на Холи, крие своята тъмна тайна. Тамара отчаяно търси истинската си любов в срещи с напълно непознати мъже, а малката Мия иска да готви за баща си, за да не се жени той за лицемерната си приятелка.
И всеки от тях има своята история от горчиво-сладки спомени и съкровени желания, които да превърне в най-важната подправка на своето ястие.

От днес (05.06.14г) на пазара с "Журнал за жената".

Точно влизам да споделя, че днес си я купих. По анотацията е точно за тук, тези дни ще я прочета и ще дам отзиви.

Сиси Hug

Общи условия

Активация на акаунт