"Вкусни" книги

• 109 627
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • пак на Рив Гош
Я кажете, записвате ли си рецпети, четейки такива книги, пробвате ли ги? Аз да! Simple Smile

Честно казано, не се доверявам на рецепти, публикувани в книги, откакто се опарих с една за скоунс от учебник по английски. Но пък ако видя/прочета за някое ястие, което ме заинтересува, търся рецепта от по-"правдоподобни" източници  Grinning
Така от книги и филми съм пробвала поне едно десетина неща - бейгъли, кръмпетс, джамбалая, скоунс, кадай панийр, кеджъри, пиле "Кунг Пао", гьоза, черешов пай - и поне два пъти по толкова съм си набелязала  Laughing

# 136
Роца, точно това имах предвид и аз, че по-скоро си харесвам идеи, а конкретни рецепти също проучвам допълнително и избирам своя. Но, мммммм... твоите висоти едва ли скоро ще постигна! Hug

# 137
  • Sofia
Да се похваля, че и аз си взех "Рецепти за любов". Grinning

# 138
Ами честита да ви е книжката!  Hug Да кажете после интересна ли е, ако не реша междувременно да я взема и аз, че гледам евтинийка. Wink Но предполагам това не означава, че съдържанието на книгите не е качествено.

А аз попаднах на още една книга на Ники Пелегрино, пак издадена със сп. Журнал  Италианско изкушение:

Редактирам, защото това всъщност е книгата "Не тъгувай, Мария", която беше показана по-горе, просто са на различни издателства. Ето и оригиналното заглавие - https://www.goodreads.com/book/show/1140839.Delicious

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 14:03 от Сиси ♥♥

# 139
В goodrеads има много списъци с такива "вкусни" книги Heart Eyes, обаче, с тези английски заглавия и различни преводи на български, търсенето ми в български еквиваленти не води до добър резултат.  Crossing Arms Ако открия нещо друго интересно, ще споделя. : )

И открих. Simple Smile

"Наслади се на мига" от Нора Робъртс - доколкото прочетох книгата е част от поредицата "Сватбена агенция" и в резюмето се споменава за приготвяне на торти и сладкиши.
https://www.goodreads.com/book/show/10867256

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 14:39 от svetlana07

# 140
svetlana07, да, има много заглавия наистина, по-напред бях давала линк към такива книги в Goodreads, но повечето не са издадени в България. В списъка на 1 стр. съм включила само такива, които са споделили съфорумки, четящи и на различен от българския език. Иначе разглеждайки, българските издания се откриват най-лесно когато от падащото меню в Other editions се избере title.

# 141
Обновеният списък с "вкусни" книги е вече на 1 стр. !Hug

# 142
И аз си взех "Рецепти за любов" от Мелиса Сенейт Simple Smile И да кажа, че на 12.06 със същото списание излиза и "Карамел с морска сол" на Аби Клементс-става дума за сладолед тоя път и две сестри  Peace
Иначе съм чела доста от вкусните книги, но най-любима и забавна ми е "Приказки за  злояди деца"-като бях малка нашите ми я бяха взели, че бях много злояда-не че сега ми личи  Mr. Green Няма такъв смях  Joy

# 143

Точно влизам да споделя, че днес си я купих. По анотацията е точно за тук, тези дни ще я прочета и ще дам отзиви.

Да споделя, преполових книжката. Много е приятна. Прилича на "Училище за вкусове и аромати". А цената от 3 лв. няма какво да я коментирам. Simple Smile

# 144
И аз я купих днес, но ще видя кога ще стигна до нея, че много книжки ми се насъбраха. Да не би да се продават и отделно само книжките, защото аз я взех със списанието 3, 99 лв.?! Embarassed

Gubzerka, радвам се, че "Приказки за злояди деца" си има и други почитатели! Hug Мерси за споделеното за следващата книжка на Журнал! Peace

# 145
Не, но списанието струва 0.99 ст., затова не го слагам в сметката. Simple Smile

# 146
Аз зачетох веднъж "Афродита", стори ми се отвратителна и я зарязах  Sick
Тъкмо я свърших, на мен много ми хареса, написана е с прекрасно чувство за хумор! Peace Исабел Алиенде е чудесен разказвач и дори историческите факти се четат с удоволствие.

mariposa333, ясно! Wink А това всъщност е брой от април, странно..

# 147
  • Там, където мечтите се сбъдват
аз пробвам рецепти, правила съм ореховата фокача на Марлена де Бласи, питата с кисело мляко от Обяд в Париж. За последната липсва олиото, но аз влязох в посочения от автора блог и открих рецепата.  Днес тази ми грабна окото , но я оставих за друг път.

# 148
  • Sofia
Яяя... и Туве Янсон с нейните муминтроли имала място сред "вкусните книжки" явно.  Grinning Нали още не сме ги чели с дребната... не знаех.

# 149
estelliana, страхотно, не знаех и аз за съществуването на тази книжка! Съвсем нова е, издадена е на 31.05, благодаря, че ни я показа! Hug Ние имаме всички на Туве Янсон, но дъщеря ми все още не ги е прочела (само първата), аз също се каня да ги чета паралелно с нея, но затова нямах такива наблюдения. Първоначално се зачудих как така не знам, че има и такава книга, но сега виждам, че авторката е друга - Сами Малила, ще я купя при първа възможност! Peace

Morena, и за мен беше много приятна изненада! Hug

Общи условия

Активация на акаунт