Възтановяване и тоалет след епизиотомия.

• 18 238
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Мойта докторка ми каза да се мия само с Гинофит, да пръскам Пантенол спрей и което е най-важно - да оставям раните на въздух, като благодарение на последното според мен се възстанових бързо - моя приятелка беше постоянно с превръзки и много трудно заздравяха раните. Първите дни след раждането предимно лежах върху еднократни постелки, завита с някакво чаршафче, без превръзки и бельо, така раните зарасват много бързо. 

# 16
  • вече Пловдив
Мен ме предупредиха акушерките да ползвам колкото мога повече лигнин, не превръзки, за да диша раната. Реално превръзка слагах само през нощта. Не съм имала проблеми с раната, бързо заздравя.

# 17
Аз също използвах отвара о смрадлика 2-3 пъти на ден около 1,5 седмица и без сапун. Това беше и при двете раждания и се оправих що-годе бързо Simple Smile

И на второто раждане ли беше с епизиотомия?  Confused

да и на двете ми правиха епизотомия...

# 18
в какво съотношение се прави тази отвара и за какво помага, 20 дни след раждане съм и още ме боли адски епизиотомията, рани принципно бавно ми минават,откачам вече!

# 19
  • вече Пловдив
Смрадликата помага "на няколко фронта" - дезинфекцира, помага на тъканите да се възстановят и държи раните "сухи", т. е. да не се възпаляват. На опаковката на билката, купена от аптека, е описано как се приготвя. Нямам сега вкъщи, за да напиша. Ако близките ти купят, ще си приготвиш по рецептата.
По спомени - подмиваш се както обикновено и накрая се обливаш хубаво с ХЛАДКА отвара, не гореща! Аз го правих около 10 дни - много помага. Peace Когато дъщеря ми беше болна от варицела, я киснех пак в отвара от смрадлика и много бързо завехнаха херпесите по гениталиите.

# 20
Аз също се миех със смрадлика(тетра).Дори още в болницата ми носиха отвара.Бях с мноого конци(10 външни и 6 вътрешни)За вътрешните се бяхме разбрали с доки да са копринени и той да ми ги махне на 10-12 ден,за да не чакам да паднат сами няколко месеца.След като ги махна нямах никакво опъване или болка.

# 21
Измивах се с хладка вода само и два-три пъти пръсках Цикадритина. Като ми махнаха конците, почнах да си ползвам интимния сапун, който по принцип ползвам. Много бързо зарастна всичко, болки и проблеми с външните шевове не съм имала. Бързо възстановяване!

# 22
И аз се миех само с вода и си пръсках Цикатридина. Конците ми бяха резорбиращи, паднаха за около 2 седмици!

# 23
За да не пускам нова тема искам тук да попитам дали цикатридината ви подейства добре. Защото май съм прекалила с нвя и в момента перинеума и мястото около епизиотомията ми се белят, което сърби ужасно. При накой да се е получило така и как се оправихте?

# 24
  • София
Повдигам темата с въпрос. Родих пред година и половина, близо 3 месеца след това още си усещах епизиотомията, особено като ходех по-дълго време, после не ми е правело впечатление, но сега от скоро пак усещам едно като дърпане като ходя и се чудя нормално ли е след толкова много време? През последните няколко седмици малко се претоварих физически и може би това е повлияло е понякакъв начин, на някоя от вас случвало ли се е?

# 25
Аз съм родила преди 6г и все още понякога усещам лек дискомфорт, не може да се каже чак болка ами по-скоро придърпване както казваш. Но обикновено това е за много кратко и не съм засичала в каква закономерност се появява в смисъл дали съм се претоварила нещо  newsm78 . Но е нормално спокойно  Hug хора с операции също казват, че понякога усещат дискомфорт на мястото на шева.

# 26
  • София
До колкото знам при жени с повече шевове се усещат дори и след години... Аз имах само два, които изобщо не съм усещала дори и след самото раждане. Казвали са ми, че ги усещат при по - студено време или малко повече физическо натоварване, така че сигурно е нормално...

# 27
  • София
Благодаря, успокоихте ме, че почнах да се притеснявам какво става... точно така, не болка, а дърпане по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт