К.О.Т.К.И.-те [тема 6]

• 22 670
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Party Поради завръщането на Лейди Поро-Чефулин на Бургаска земя Mr. Green
се усещаше отсъствието и днес,на територията на Ирландия,по Белфастките потайности
по време на първите два етапа от Джиро д`Италия! Би било добре да я видим
на трасето,в публиката с широки шалвари с доминиращ пембе цвят,и размахваща
плакат- Котките обичат Джирото,Файт фор Пинк! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Crazy Crazy hahaha hahaha

Мимето,ич билям душе не съм чела много подробно ОС-то Mr. Green,ама имам
дружка от друг сериал там,че ми каза де да диря снимките на момчето било на сета!
Иначе аз тоя Баръш го харесвам много,от Езел,той после добър стана,нали? Thinking Mr. Green

Рафа е на финал в Мадрид! Crazy

# 121

Пу,само 6 сам видяла Sad
и компа ми се скапа Cry дано го попражиат,4е зиан Cry Cry Cry

# 122
Ееее Истанбул си заслужава първото място! Peace

Мими ти нещо ни бъзикаш с турските сериали ми се струва, гледай само да не прихванеш и ти от нас. Wink
Миме, има такава тема в клюкарника и затова го написах.  hahaha

# 123
Чак сега успях да ви догоня ooooh!.
сбонева много ме заинтригува с тези прекрасни снимки   bouquet /ще те тормозя тръгна ли в тази посока/
Да ви кажа подозирам, че моето чудо предстои #Crazy юни месец в Истанбул. Заминаваме осем бели птици /лебеди/ и един младеж. Мисля си, че ще съм като Белята. 

# 124
Къде изчезнахте?

Я да ви развеселя малко:

# 125
Нали мога да попитам нещо?
Трябва да купя от Турция къна,но днес в магазина не ме разбраха и ме замъкнаха при шампоаните. Вероятно има друга дума за това нещо и ако някой знае моля да ме просвети PraynigСъщо и марка Praynig Praynig

# 126
Нали мога да попитам нещо?
Трябва да купя от Турция къна,но днес в магазина не ме разбраха и ме замъкнаха при шампоаните. Вероятно има друга дума за това нещо и ако някой знае моля да ме просвети PraynigСъщо и марка Praynig Praynig

Тюон, не знам как е думата за къна, но си спомням момичетата да са споделяли, че си купуват от Египетския пазар, а имало и в Одрин.

# 127
  • София
Ами точно къна пише на етикета:

# 128
Добро утро!
 Tuon,приятно пазаруване Hug Преди време аз питах за къната Embarassed -това беше отговора -къна си е къна Flutter
КОТАЧКИ,лека и ползотворна седмица!

# 129
Добро утро!
Пожелавам успешна и усмихната седмица, момичета!

Госпожо  Hug

# 130
  • Варна
Госпожо  Hug!

Като за понеделник сутринта се ядосах оттатък... и се изказах...
Хем знам, че не трябва да влизам там, ама ми светва и поглеждам... е, тази направо ме дръпна за езика.

Ето и втория ни ден...
Скрит текст:
     Вторият ден започна с късна среща с добричлии на спирката на Университета. В 10 ч. те слязоха от единия трамвай и заедно се качихме в следващия, защото иначе трудно щяхме да се улучим.  Crazy
     Потеглихме в обратната на стандартната посока и слязохме на сп. Топкапъ, откъдето взехме Т4 за сп. Едирнекапъ. Там, с малко питане, намерихме и първата ни цел за деня – Карие. За съжаление, както знаете, в момента не може да се види цялата й прелест. Въпреки това, обаче, не съжалявам, че решихме да отидем там, вместо да повторим Св. София (което се надявам да стане някой ден). Мозайките и стенописите са уникални, не можех да откъсна очи... Зави ми се свят от постоянното гледане нагоре. Само мога да гадая какво е скрито зад затворените врати на основната част на храма. Ще се ходи пак... ooooh!
     Следваше кратка разходка до кафенето на Езел – Молла ашкъ. Вървяхме надолу през квартала, който никак не ме притесни – нито по пътя за, нито след, кафенето. Може би бяхме вече „калени” след „разходката” под Сюлеймание, но наистина тук районът беше много по-приятен и спокоен – обикновен жилищен квартал. С парк, място за детски игри, малки магазинчета и простряно по терасите, и между сградите, пране.  Mr. Green
     Маршрутът до въпросното кафене е много лесен... на единственото място, където може да се поколебаете, има табела... Кафенето е приятно, макар да има вид на леко западнало... мина доста време от снимките на филма... За гледката – да, виждат се покриви, но от Пиер Лоти се виждат гробища... На мен ми хареса не по-малко, отколкото там, защото изгледът включваше Вселенската патриаршия, нашата църква Св. Стефан (прекрасно се вижда именно реставрираната камбанария), новия мост, кула Галата и, естествено, Златния рог. Обслужваха ни двама симпатични чичковци, които дори говореха някакъв приличен английски. Пихме чай, направихме малко снимки, ядосах се, отново и потеглихме пак надолу.
     Аз исках да отидем до споменатата в темата църква, свързана с коронясването на Симеон (хипотетично), но ни чакаше още доста и я пропуснахме.
     Излязохме на крайбрежния булевард. Повървяхме и обмисляхме варианти да отидем до Еюп, да хапнем и да вземем следващия ферибот по линия Халич, но се озовахме пред пристанището Айвансарай, което е мъничко и дори не бяхме сигурни дали работи. Оставаха няколко минути до тръгването на ферибота от Еюп и затова проверихме дали можем да се качим от тук. Графикът на корабчетата от Еюп е през час, на --:30, а от Айвансарай – на --:40. Заедно с нас на спирката „чакаха” две котарани, но явно не бързаха особено и блажено се излежаваха на пейките в малката чакалня...
     Пътуването ни хареса особено много, дори се шегувахме, че си заслужава повече от тура по Босфора предходния ден. На цената на едно стандартно пътуване се вижда много, гледките са изключително красиви... Краката почиват, а очите се пълнят...
     Слязохме на Юскюдар, където задоволихме глада и жаждата с доста прилични дюнери и чудесен айран. След това застанахме на спирката на 15М, където пишеше, че автобусът трябва да тръгне в 15:15, а часът беше около 14:50... Надявах се да дойде по-рано, ама „йок”. Даже закъсня, не спря на спирката, а насред нищото, по диагонал на стоянката и ни помаха да отидем. Следваше „юруууш”, таксуване и заемане на места... ние седнахме откъм Босфора. Пътуването е дълго, но като си седнал, не тежи. Внезапно, както си зяпах разсеяно, забелязах рекичка с множество лодки, странно позната, а след нея наредени за продажба големи керамични саксии. Веднага ми светна лампичката и не се излъгах – къщата на Фатмагюл от „Пепел от рози” (намира се налко по-навътре, зад саксиите, но се вижда добре). Та, непланирано, записахме в тефтера и „забележителност” от сериал... нали, да не изоставаме от модата. Wink
     Малко остана да пропуснем спирката на Отаатепе, защото такава, реално, няма, а таблото в автобуса спря да работи в един момент (на оградата на училището, до което спира автобуса има малка жълта табела, формат А3... ако не знаеш, че е там...). Последните метри преди спирката автобусът се движи по търговската улица на квартала, а в една от пресечките й видяхме огромен пазар, очевидно седмичен... така че, петък, квартала преди Отаатепе... Naughty
     Все пак слязохме на правилното място и повървяхме 100-150 м до входа на парка. Самият той не е така впечатляващ като Гюлхане, Емиргян, Йълдъз, но е приятен - много зелен, но не и цветен. За сметка на това гледката си заслужава  Heart Eyes и разходката до там е добро решение за един следобед.

Скрит текст:
Там Добруджанка спомена, че техните приятели искат да отидат до Сапфир и предложих на нашите придружители, като отделих 10 минути да им обясня къде ще отидат, какво ще видят, как ще стигнат до там... „Искаш ли, мама?”... „Ми, все ми е едно. Дье да знам...” Това „на мама” е мъж на 27, доста по-огромен от мен и придружи отговора с най-безразличната физиономия, която мога да си представя.
     Направихме доста снимки, най-вече на стълбичките, станали причина да открием този парк, насладихме се на гледката и пушихме по цигара, въпреки забраната... Разходка обратно, малко питане къде е спирката за връщане, защото там и табела, формат А5, няма. Добре е, че поне спира срещу другата... и дойде навреме. (Местните услужливо даже разписанието ни извадиха от нета.)  Добричлии бяха ситуирани от страната на Босфора, с включени апарати, да снимат къщата... да, ама не – на връщане движението е по другото мостче, което е зад къщата, но доста по-далеч и нищо не се вижда. Та, на отиване трябва да се види (ако трябва Whistling). На места задръстването беше уникално, но пък където нямаше такова автобусът се движеше бързо и не се проточи много пътуването.
     От Юскюдар се качихме на Мармарай до Йеникапъ, а оттам нагоре към познатия от преди пилешки ресторант. Него вече го няма, но има друг, в който хапнахме. Цените, обаче, са доста над тези в Ортаклар, а вкусът не мисля, че е по-добър. Може би количеството е малко по-голямо... И тук се ядосах сериозно... ама не си замълчах, тоя път!
     Поехме после пеша край трамвая, позабавлявахме се с уличните продавачи, а мъжът ми успя да накара придружителката ни да си купи яке за 30 лири ooooh!... От Университета отидохме с трамвая до Султанахмет и отпочинахме край цветния фонтан. На връщане, зад спирката, от страната на площада, видяхме една дама, която калиграфски надписваше чинии с различна големина, по желание на клиента. От години искаме такава (не че знам къде ще си я сложа... къде ще ги сложа) и веднага се възползвахме от добрата оферта. За 15 лири надписва с черно малка чиния, златиста или сребриста (големите според мен, са груби, макар че имаше и сполучливи варианти). Надписът е по избор, обикновено имената на двамата или „Истанбул”. Дава и поставка за готовото изделие.
      Продължихме лежерно по Орду и се прибрахме да поспим. Следваше събота - предпоследен ден, пазара в Бакъркьой и още разходки.

Скрит текст:
За да не се чудите защо съм се ядосвала неколкократно... където и да седнехме, се търсеше рестото до лира, да не кажа до куруш... това, разбира се, нашите подопечни... всеки има право да си преценява как да си харчи парите, но когато сте 4 семейства и трите искат да оставят бакшиш (в рамките на 2-3-4 лири на семейство), ти да си търсиш и последната лира е, меко казано, срамно. Нямам думи... ooooh!

Снимките - довечера... отивам на матура.

# 131
  • Велико Търново
Добро утро и от мен, слънчева и успешна седмица на всички!     bouquet
За Госпожата голяма прегръдка!  Hug Hug
Беличке, успешни матури!  Wink

# 132
...
Като за понеделник сутринта се ядосах оттатък... и се изказах...
Хем знам, че не трябва да влизам там, ама ми светва и поглеждам... е, тази направо ме дръпна за езика.

...

Аз бях добричка и написах подробностите, но нямам време да се обяснявам всеки път...

Май е време за подобряване на темата, да се направят карти и да бъдат в първия пост, без препратки към доста стари писания.  Laughing
Ако Николия няма време, аз през лятото ще го направя.

# 133
  • Варна
Съглaснa съм, Мими! Отдaвнa го мисля товa зa осъвременявaнето нa препрaтките. Aко могa дa помогнa, лятото съм нaсрещa.
В случaя ме вбеси коментaрът зa "оскъднaтa" информaция... Товa, зa което ти си отделилa 20 минути, в голямaтa си чaст го имa в първия пост. Дa, нямa кaртa, но този човек отивa зa седми път... би трябвaло дa нaмери спиркaтa нa Еминьоню без тaкaвa. A aко имa нуждa от повече рaзяснения, дa не търси причинaтa в количеството и кaчеството нa информaциятa в темaтa...
Съжaлявaм, aко съм твърде злa...

# 134
  • София
Здравейте  Hug

Госпожата  Hug Hug Hug

Сега чета в другата тема и направо падам с изчисленията и спестяванията на Бялк  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт