Съпруги на военнослужещи - 8

• 59 417
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Какво ще завиждат съпругите на полицаите като те почиват направо без пари /знам от първа ръка/?
При тях картите са много по-евтини от нашите.

# 601
Какво ще завиждат съпругите на полицаите като те почиват направо без пари /знам от първа ръка/?
При тях картите са много по-евтини от нашите.

Еее, как какво, имаше в началото на април-май коментари как тук само за почивки сме си говорели, докато техните мъже се скъсвали от работа. Simple Smile
Пък не е като да не познавам работещи в системата.
Техните почивки мисля излизат по около 8-9лв. на човек, за цяла карта плащат някъде в порядъка на 200-250лв.

# 602
Да, да, сетих се. Наистина им излизат много евтини почивките.

# 603
Да,а нашите мъже само си клатят краката  Whistling

# 604
  • Пловдив
Да, да, сетих се. Наистина им излизат много евтини почивките.

Ами не е така, защото те си плащат само спането. Храната се плаща на място в зависимост от това какво си поръчаш. Принципът на изхранването е различен. Ако искаш се храниш в базата, ако не искаш, не се храниш. Така че излиза едно и също /била съм на почивка в база на МВР/  Peace
И в базите на МО, ако плащаш само нощувка, в никакъв случай не е по-скъпо от МВР нощувките /5,60 на вечер за Чайка, бунгало Алпи/  

А, и от тази година картите им са по 7 дена, а не по 10.

Що се отнася до работата. Наблюдения имам и в двете посоки. Бачка се навсякъде. Обаче работата на улицата с всички "боклуци" не е лесна. Нашите може и да ходят на учения и да дават наряди, ама поне не ги плюят и не ги пощипват по задниците, докато са на работа и пазят "бащиците" в националната говорилня.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 14:46 от dundi73

# 605
Явно системата им е друга, но за мен е тъпо да се плюят едни други службите.

Тази година са вдигнали цените на Рибарица, по морето не знам.
.

# 606
Няма смисъл да гледаме в на другия паницата,всички сме на един хал.Почивните бази са едно от малкото хубави неща,от които можем да се възползваме,докато ги затрият и тях.
За кои цени става въпрос,Мира?

# 607
Цвети М., за цените на ден на човек.
По-високи са, отколкото бяха миналата година.
А и зимата също (но то тогава се води неактивен сезон там).

# 608
  • Пловдив
Здравейте, имам едно питане :
Тъй като , с "мъжа" ми нямаме брак , а скоро ще ставаме родители ( до няколко дни) Simple Smile , интересува ме той като военнослужещ , има ли право на дни за бащинство или не ?
Благодаря предварително , пак казвам - нямаме брак  .

# 609
Здравейте, имам едно питане :
Тъй като , с "мъжа" ми нямаме брак , а скоро ще ставаме родители ( до няколко дни) Simple Smile , интересува ме той като военнослужещ , има ли право на дни за бащинство или не ?
Благодаря предварително , пак казвам - нямаме брак  .
Ако детето е признато и записано на негово име трябва да има.

# 610
  • Пловдив
Да , така ще бъде , но миналия ден в поделението са му казали ,че като нямаме брак нямал право на въпросните 7 дни

# 611
Някой да сподели как е на Варна, и по точно на "Св.Константин и Елена",че ние в неделя ще пътуваме за там малко повече инфо,ако може за плажа как е?

# 612
Да , така ще бъде , но миналия ден в поделението са му казали ,че като нямаме брак нямал право на въпросните 7 дни

Според мен има, защото доклада се прави на базата на акта за раждане на детето (там ще пише, че той е бащата), а не върху това дали имате свидетелство за граждански брак. От кое поделение са дали такава информация?

# 613
Чл. 163. ал.(7) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

# 614
Чл. 163. ал.(7) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

Никъде не дават 15дни обаче, да предупредя.
Има едно "по преценка на прекия командир"...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт