Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 925
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А някой изобщо наясно ли е защо при жребия на децата в граничните групи се дават номера, а не се теглят самите имена или дори да се дават номера - защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?

Генераторите на случайни числа са универсални и работят с числа.
Входните им данни няма как да са някакво множество от имена. За вход служат само параметри на резултата: примерно 6 цифрено положително число.

# 661
не вярвам, че всички случайни номера се генерират напълно случайно. когато има софтуер, човешката намеса не може да бъде изключена напълно. винаги има начин да се манипулира резултата, при желание.

# 662
Добре че тогава не се е приело да се решава от педагогическите съвети за граничната група!!! Като гледам какви са били вариантите, този в момента е най-добрият. 

# 663
Момичета, здравейте,
имам въпрос - педиатъра не пожела да ми изготви извадка с имунизационен статус, а аз от никъде не успях да купя паспорт ( били свършили ) Той твърди, че мога да дам копие на страницата от детския картон с ваксинациите, и това да е достатъчно, дайте съвет, ще ме върнат ли ???Мерси много !

# 664
  • София
Не казвам вярвам/ не вярвам/ възможно/ невъзможно. Опитвам се да разсъждавам логично. Не се прекланям пред информационните системи. По принцип вярвам на компютрите, но не и на "задекранните устройства".
Факт е, че така както е дадена информацията в ИСОДЗ от 9.05 не е достатъчна да докаже как и кога са разместени децата в граничните групи преди да получат случайното число, какво става във времето от заключване на системата на предния ден до класирането следобед на другия ден и т.н.

# 665
Добре че тогава не се е приело да се решава от педагогическите съвети за граничната група!!! Като гледам какви са били вариантите, този в момента е най-добрият. 
Whistling
Нали разбирате, че при някакво уникално число, което идентифицира дадено лице (ЕГН-то), него биха предпочели пред име, което може да е изписано грешно?

# 666
Момичета, здравейте,
имам въпрос - педиатъра не пожела да ми изготви извадка с имунизационен статус, а аз от никъде не успях да купя паспорт ( били свършили ) Той твърди, че мога да дам копие на страницата от детския картон с ваксинациите, и това да е достатъчно, дайте съвет, ще ме върнат ли ???Мерси много !
Вчера ми приеха документите с изписани ваксини на последната страница на личната здравно-профилактична карта. Отделно го бях копирала, но сестрата каза, че нямало смисъл и в картона е достатъчно.

# 667
  • София
Моето момче извади късмет на томбола и наесен ще става ясленец Simple Smile искам да попитам дали можете да ме насочите към тема (ако има такава), където да проуча какви неща, умения, режими, хранене и тн се очаква да имат мъниците тръгвайки на ясла?

Детските ясли – въпроси, отговори, опит, споделяне и т.н. на едно място

# 668
И аз да се похваля, че днес записахме малкия без никакви проблеми Wink Аз съм самоосигуряващо се лице и представих като документ Удостоверение от НАП (още се казва Справка за историята на осигуряването като СОЛ) - нямаше никакви забележки към него, така че препоръчвам на самоосигуряващите да го ползват при записване, вместо да се занимават с платежни и пр. Справката отнема 7 работни дни в НАП и е безплатна Peace

Иначе детето беше с мен при записването - разходи се из градината, чувстваше се много свойски и овърша каквото можа, включително в кабинета на директорката Wink Дано и наесен приеме "въдворяването" в яслата спокойно Heart Eyes

# 669
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Момичета, здравейте,
И на мен ми казаха да си копирам страницата с ваксините и да я приложа към новия картон.  Peace

# 670
  • София
За числата, който се интересува /давам в скрит текст/
Скрит текст:
Например гледам първите 4 случайни числа, те са използвани за първата гранична група. Забелязвам разлика във времето, необходимо за генериране на числата
За получаване на второто число /най-малкото в групата/ са били нужни 11 стотни от секундата (563 – 552), за третото число 3 стотни (566-563), за четвъртото – 4 (570-566).
09.05.2014 14:18:49.552 40636772
09.05.2014 14:18:49.563 32663860
09.05.2014 14:18:49.566 53195962
09.05.2014 14:18:49.570 38307974

Ето за друга гранична група – са били нужни 2-3 стотни за теглене на ново число
09.05.2014 14:18:49.625 27844173
09.05.2014 14:18:49.628 65670817
09.05.2014 14:18:49.630 66490331
09.05.2014 14:18:49.633 47033373
09.05.2014 14:18:49.635 32710748
09.05.2014 14:18:49.638 29276895

# 671
Проблемът, върху който се опитвaме дa привлечем внимaнието ви е че нямa яснотa зa този код, с който се идентифицирa детето! Aко при прaвенето нa кaндидaтурaтa се генерирa някaкъв идентификaционен код, с който детето евентуaлно ще учaствa при "тегленето нa жребия",зaщо той не се знaе нaй-мaлко от родителите? Кaкъв е проблемът дa е чaст от профилa нa детето?!
Тaкa в последвaщото генерирaне нa случaйни номерa зa клaсирaнето нa децaтa в грaничнaтa групa нещaтa ще сa ПРОЗРAЧНИ!!!
A сегa просто един етaп от процедурaтa е непроследим зa нaс кaто родители и остaвa място зa достa спекулaции и съмнения!!!

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 12:49 от Ri6i

# 672
  • София
Проблемът, върху който се опитвaме дa привлечем внимaнието ви е че нямa яснотa зa този код, с който се идентифицирa детето! Aко при прaвенето нa кaндидaтурaтa се генерирa някaкъв идентификaционен код, с който детето евентуaлно ще учaствa при "тегленето нa жребия",зaщо той не се знaе нaй-мaлко от родителите? Кaкъв е проблемa дa е чaст от профилa нa детето?!
Тaкa в последвaщото генерирaне нa случaйни номерa зa клaсирaнето нa децaтa в грaничнaтa групa нещaтa ще сa ПРОЗРAЧНИ!!!
A сегa просто един етaп от процедурaтa е непроследим зa нaс кaто родители и отaвa място зa достa спекулaции и съмнения!!!

Подкрепям!!!
 Аргументите "търсите под вола теле", "ако имаше нещо, щеше да се чуе слух", "класирането е само няколко минути, нищо не може да се направи за това време" - не са рационални аргументи да спрем да си задаваме въпроси, да търсим отговорите и да настояваме за прозрачност.

Ето по-горе дадох пример - на едно случайно число са му е нужни 11 стотни да се генерира, на другите числа в групата - 2-3 стотни, интересно ми е например защо има разлика.

# 673
Проблемът, върху който се опитвaме дa привлечем внимaнието ви е че нямa яснотa зa този код, с който се идентифицирa детето! Aко при прaвенето нa кaндидaтурaтa се генерирa някaкъв идентификaционен код, с който детето евентуaлно ще учaствa при "тегленето нa жребия",зaщо той не се знaе нaй-мaлко от родителите? Кaкъв е проблемът дa е чaст от профилa нa детето?!
A сегa просто един етaп от процедурaтa е непроследим зa нaс кaто родители и отaвa място зa достa спекулaции и съмнения!!!

Напълно подкрепям!
И още нещо- по-назад в постовете имаше предположения, че се генерират идентификационни номера в зависимост от момента, в който е направена кандидатурата. Ако това е така, то следва, че факторът "време" отново е определящ, т.е. отново по-бързия печели... Rolling Eyes...Поправете ме, ако греша! Искрено се надявам да греша всъщност... Rolling Eyes

# 674
  • София
Не е така за фактора време, там няма проблем.

За класирането и в момента се използват 2 числа. Едното го виждаме от лог файла със случайните числа. Другото число или принцип е неизвестно за широката публика.
Децата в граничната група се разместват преди да им се дадат случайните числа. Въпросът е как са разместени. Някои предположиха, че по служебен начин като им се е дал уникален номер при регистрирането в системата. Ако  е така - после им се дава случайно число и така е справедливо.
Но не знаем дали е така...

Общи условия

Активация на акаунт