Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 925
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Какво означава " здравно-профилактична карта на детето"? Това онзи картон, на който личният лекар на детето нанася ръста и теглото му и имунизациите ли е? Тези картони на моите деца са озаглавени "Здравна карта за дете". Това ли е?

А имунизационният паспорт какво е - синята здравноосигурителна книжка на детето сигурно? Защото на последните страници пише "Имунизационен паспорт" и там са нанесени всички имунизации с подпис и печат на лекаря..

Имам и още едно питане - от какъв зор в изтегленото от профила на детето ми в електронната система образец пише, че трябва да представя служебна бележка от работодателя си, че работя при него по трудово правоотношение с месторабота еди кой си район, след като аз не се позовавам на такъв допълнителен критерий? Според мен в служебната ми бележка не е необходимо да се посочва района на местоработата ми. На някого правят ли му проблеми за това, в случай, че не се ползва от 0,1 т. за такъв допълнителен критерий?

# 676
  • София
Какво означава " здравно-профилактична карта на детето"? Това онзи картон, на който личният лекар на детето нанася ръста и теглото му и имунизациите ли е? Тези картони на моите деца са озаглавени "Здравна карта за дете". Това ли е?

А имунизационният паспорт какво е - синята здравноосигурителна книжка на детето сигурно? Защото на последните страници пише "Имунизационен паспорт" и там са нанесени всички имунизации с подпис и печат на лекаря..

Имам и още едно питане - от какъв зор в изтегленото от профила на детето ми в електронната система образец пише, че трябва да представя служебна бележка от работодателя си, че работя при него по трудово правоотношение с месторабота еди кой си район, след като аз не се позовавам на такъв допълнителен критерий? Според мен в служебната ми бележка не е необходимо да се посочва района на местоработата ми. На някого правят ли му проблеми за това, в случай, че не се ползва от 0,1 т. за такъв допълнителен критерий?

На 1-ва страница всичко е упоменато и обяснено. За служебната бележка - нищо че не се ползваш с тази точка, тя си е задължителна и трябва да пише в кой район ти се намира местоработата. Както и на съпруга ти.

# 677
Момичета, здравейте,
имам въпрос - педиатъра не пожела да ми изготви извадка с имунизационен статус, а аз от никъде не успях да купя паспорт ( били свършили ) Той твърди, че мога да дам копие на страницата от детския картон с ваксинациите, и това да е достатъчно, дайте съвет, ще ме върнат ли ???Мерси много !
И на мен ми казаха да си копирам страницата с ваксините и да я приложа към новия картон.  Peace
Мерси Мишана 13, ще стискаме палци Simple Smile))))

# 678
  • София
Здравейте момичета едно питане и от мен Simple Smile
Малкия е приет в ДГ градина която не ми е най удобната.Ако го запиша в нея после имам ли право да го прехвърля в друга и сложна ли е цялата процедура ?

# 679
[quote author=®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

За служебната бележка - нищо че не се ползваш с тази точка, тя си е задължителна и трябва да пише в кой район ти се намира местоработата. Както и на съпруга ти.
[/quote]

Не мога да повярвам!  #Crazy Някой може ли да ми даде някакво логично обяснение защо ще ми искат района на местоработата, след като той не ми носи точка и не доказва ползван от мен критерий? newsm78 Та нали документите са, за да се докаже изпълнението на критериите...

# 680
А някой изобщо наясно ли е защо при жребия на децата в граничните групи се дават номера, а не се теглят самите имена или дори да се дават номера - защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?

Генераторите на случайни числа са универсални и работят с числа.
Входните им данни няма как да са някакво множество от имена. За вход служат само параметри на резултата: примерно 6 цифрено положително число.
Благодаря за пояснението

# 681
[quote author=®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

За служебната бележка - нищо че не се ползваш с тази точка, тя си е задължителна и трябва да пише в кой район ти се намира местоработата. Както и на съпруга ти.

Не мога да повярвам!  #Crazy Някой може ли да ми даде някакво логично обяснение защо ще ми искат района на местоработата, след като той не ми носи точка и не доказва ползван от мен критерий? newsm78 Та нали документите са, за да се докаже изпълнението на критериите...
[/quote]

Какъв е проблемът да се посочи районът на месторабота, та дори и адресът? Преди класиране няма как да се знае ползва ли се точка по месторабота или не.

# 682
Момичета, ще ми обясните ли моля следния казус:
https://kg.sofia.bg/isodz/dz/224
Как така има 1 свободно място за следващо класиране, и текущо незаписани са 24? Т.е. от тези 25 класирани поне едно се е записало, тогава защо остава 1 свободно за следващо класиране?
Признавам си, че точно в тази част от задачката с кандидатстването не съм си направила необходимото усилие да задълбая...затова ще съм благодарна на всеки, който ми разясни нещата!  Hug

# 683
Според мен на 1 дете е отказано записване и от там идва свободното място.

# 684
Според мен са отказали записване на някого и мястото се обявява веднага в системата за следващото класиране.

# 685
Това място най-вероятно е освободено от родителите на класирано дете. Уведомена е директорката, че няма да има записване и тя го е пуснала. Освен свободните места, много старателно си гледайте бройките на текущо незаписаните. Те няма да бъдат прехвърлени като свободни, а ще участват във следващо класиране.
 Peace
П.П. Забавна групичка се очертава там. 21 момчета и 4 девойки.  Laughing

# 686
  • София, Бургас
А ако откажат записване на някое дете поради някаква причина, то може ли да участва в следващото класиране?

# 687
StIvanova  Днес записах детето в градината и на служебната бележка на таткото не пишеше точен адрес на местоработата. Нищо не казаха. Ние също не използваме точката за местоживеене. Само погледнаха името на фирмата.

# 688
  • София
Проблемът, върху който се опитвaме дa привлечем внимaнието ви е че нямa яснотa зa този код, с който се идентифицирa детето! Aко при прaвенето нa кaндидaтурaтa се генерирa някaкъв идентификaционен код, с който детето евентуaлно ще учaствa при "тегленето нa жребия",зaщо той не се знaе нaй-мaлко от родителите? Кaкъв е проблемът дa е чaст от профилa нa детето?!
Тaкa в последвaщото генерирaне нa случaйни номерa зa клaсирaнето нa децaтa в грaничнaтa групa нещaтa ще сa ПРОЗРAЧНИ!!!
A сегa просто един етaп от процедурaтa е непроследим зa нaс кaто родители и отaвa място зa достa спекулaции и съмнения!!!

Напълно подкрепям!
И още нещо- по-назад в постовете имаше предположения, че се генерират идентификационни номера в зависимост от момента, в който е направена кандидатурата. Ако това е така, то следва, че факторът "време" отново е определящ, т.е. отново по-бързия печели... Rolling Eyes...Поправете ме, ако греша! Искрено се надявам да греша всъщност... Rolling Eyes

И аз подкрепям! Нищо, че сме класирани. Simple Smile       Но при този начин на класиране излиза, че горките деца в граничните групи "претърпяват" двойно "разбъркване", от които само ЕДНОТО (с генерирането на случайните числа) е ясно и прозрачно, а пък за ДРУГОТО (разбъркването на имената при присвояване на случайните числа) не е ясно за мнозинството Thinking newsm78           Ако някой може да обясни, разясни, покаже....и т.н. това, моля, да го направи.

# 689
  • София
Вижте, наиистина няма шашма в генерирането, няма как да стане.

Какво значение има как са подредени децата, като числата са случайни? Децата винаги са подредени по един и същ начин за всяка гранична група и това се знае изначално.

Факт е, че няма места за всички.

Общи условия

Активация на акаунт