Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 969
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Според мен са елиминирани невалидни предимства
От новините в ИСОДЗ
След заключване в системата ще бъде извършена проверка относно коректността на заявените социален критерий 8, допълнителен критерий 4 за ОДЗ/ЦДГ и допълнителен критерий 5 за СДЯ. При установяване на некоректно заявени данни съобразно изискванията на критериите, предимствата ще бъдат премахнати и ще бъдат изпратени съобщения до родителите.

За проверката - според мен има бази данни на лицата с трайно намалена работоспособност, за деца с разлика до 24 м. по ЕГН се проверява, има бази данни на работещите в общинско здравно заведениена, общински ДЗ и училища и т.н.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 08:59 от milka22

# 76
  • София
Според мен са елиминирани невалидни предимства
От новините в ИСОДЗ
След заключване в системата ще бъде извършена проверка относно коректността на заявените социален критерий 8, допълнителен критерий 4 за ОДЗ/ЦДГ и допълнителен критерий 5 за СДЯ. При установяване на некоректно заявени данни съобразно изискванията на критериите, предимствата ще бъдат премахнати и ще бъдат изпратени съобщения до родителите.

newsm10 newsm10

# 77
  • София
За 3-те точки - ако детето се отпише, точките се възстановяват.
Но - доректорката тр. да въведе инфото в системата и тогава автоматично ще се начислят пак 3т. И тук идва момента, че като се въведе, че едно дете се е отписало, освен че му се дават отново 3-те точки -  неговото място автоматично се появява като свободно в колоната за свободни места.
И много често мястото бързичко изчезва, щото дир-ката решава, че няма да го пусне като свободно.

# 78
Bell_a 666, на следващо класиране пробвай в някоя от тези градини:
тази - https://kg.sofia.bg/isodz/dz/120 ,
тази - https://kg.sofia.bg/isodz/dz/193
или тази - https://kg.sofia.bg/isodz/dz/183
Нищо, че не са ви в района, май не са много далеч от вас и като съм ги следяла през годините, често се е случвало на по-късни класирания да може да се влезе и с 8 т.
Според мен няма никакъв смисъл да висиш с първо желание на опашка, където граничната група е 9+ точки и няма изгледи да се откажат толкова много деца, че с 8,1 т. да влезете.

# 79
За 3-те точки - ако детето се отпише, точките се възстановяват.
Но - доректорката тр. да въведе инфото в системата и тогава автоматично ще се начислят пак 3т. И тук идва момента, че като се въведе, че едно дете се е отписало, освен че му се дават отново 3-те точки -  неговото място автоматично се появява като свободно в колоната за свободни места.
И много често мястото бързичко изчезва, щото дир-ката решава, че няма да го пусне като свободно.

Ама сигурно ли е, че веднага след отразяване от директорката , че детето се отписва се възстановяват? Какво и пречи пък на нея веднага да го отрази? Аз ако съм ще искам веднага пред мен да го направи.

# 80
Въпрос към майките, чиито деца нямат да бъдат приети -  какви варианти ще мислите? Моята дъщеря няма никакъв шанс с 8.1 т. в Буката и е набор 2011.
Ее , недей така песимистично .В гранична група сте, горе главата и утре да се похвалиш ... аз съм на принципа ,че и 1 място да има , има някакъв шанс Simple Smile Племенницата ми е там със същите точки , конкуренция сте ,но ви желая успех и на двете Simple Smile
Иначе незнам какви варианти мислят хората с неприети деца, частни градини , баби ?!?!? направо ми е непонятно.  Все пак имайте предвид ,че има шанс да останат свободни места за второ класиране , но там много точно трябва да се пресметнат вече нещата. Освен това аз знам също за две ЦДГ , които ще се преобразуват в ОДЗ-та съвсем скоро , т.е. ще имат нови яслени групи и евентуално поне първа ... знам ли ... гледам една градина е почти готова в оборище, не я знам коя е ,но е до парка Заимов точно. Там със сигурност ще има поне 3 групи на есен ,дори и да преместят някои деца от друга сграда смятам ,че поне за 1 група ще се появят места. Същия пример мога да дам и с 16ЦДГ в Павлово. там също има готова сграда и ще има яслена група на есен ... до колкото чух. Значи трябва да се появят и за там места на някое от следващоте 2 класирания... предполагам ,че има и други и ще ги пуснат и тях... това е такава схема ,че направо да полудее човек ...

# 81
Blyasssachka, мерси за идеята  Hug Ще опитам на следващото класиране, ако въобще някъде в София останат свободни места.

Mama Iva, трудно е човек да е оптимистично настроен с дете на 2г и 7м и без работа. Но както каза ти - всичко е схема, дано имам успех на следващото класиране.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 09:24 от Bell_a 666

# 82
  • София
jijip, аз това знам покрай следенето на темите - че дир-ката въвежда инфо за отписването и системата се усеща за точките и показва свободно място.

Ако ти се занимава, пак разгледай протоколите от РГ. Струва ми се, че може и да е коментирано това.

# 83
  • София
Bella, вие в Триадица ли се водите?
Питам, защото и ние сме в Триадица и съм огледала всички варианти

# 84
Violenzaa,  в Триадица сме за съжаление. Аз също прегледах вариантит, но местата са малко. Съжалявам, че не сме в район Люлин!

# 85
  • София
То и да е прието детето не е много сигурно, че ще ходи. От ноември до март имаме 16 присъствени дни, през останалото време са нонстоп болини двамата. Даже януари лежахме два пъти в болница за 10 дни с каката. След това 2 месеца не я пускахме на ясла малко да укрепне, пуснахме я и пак издържа 3 дни, после цялото семейство месец и половени болни. А от есеснта трябва да ги пусна и двамата. Не знам как ще ходя на работа, като ще издържат и двамата по 3-4 дни, после 1 месеца болни. Няма кой друг да ги гледа. Двете баби и таткото работят на пълен работен ден и не им дават болнични. Евентуално да работя на смени и да правя някакви безумни комбинации със свекър ми.  Tired

# 86
Ние преди 2г така от Зоната .... и хоп в Люлин. Имахме обаче предимството че местоработата на мъжо се води там... и влязохме с жребий.

Не се отчайвайте и изпълвайте с тъмни мисли някакви... може би е имало какво да направите до момента за да не сте в такова положение.. ама минало, вероятно ще има и какво да се направи и на текущите класирания... в ЦДГ сякаш има най голям шанс... хващаш ги подред и гледаш до кое можеш да се добереш с транспорт и това е...
Ако блокирате .... давайте да гледаме заедно и така....

"...не им дават болнични..." Това пък е безумие.... и като се разболеят какво правят ?!
Ше ме прощавате ... ама понякога недоумявам как позволяваме да ни се ходи по главите....

# 87
  • София
Ако държиш на всяка цена да влезеш има вариант и той е на Гюешево. По малките уличките от Петте кьошета ви е на 5-10 минути с кола. Другият вариант е с автобус 72 от Пенчо Славейков - за 4 спирки.

Детската градина е с лоша слава, заради много оплаквания, че е в близост с циганската махала. Аз ходих да я гледам, защото по едно време вече се бях отчаяла и търсих всякакви варианти. Детската градина е много голяма, след основен сериозен ремонт и отвън и отвътре. Детските площадки за игра са нови с нови катерушки и настилки. Не видях мургави дечица в групите, но е истина, че ходих отново да я видя събота и неделя, когато двора беше пълен с такива деца. Явно прескачат оградата и влизат. Наистина търсих мнения, но все стари и все с основния проблем, че има цигани в близост. Към момента там влизат всички деца с 8,0т/тъй като това е район Възраждане вие също сте с 8,0т/ и освен, че всички влизат ще влязат и деца с по-малко точки. Предполагам и, че доста няма да се запишат. Ти си прецени, аз само го споделям като вариант.

Другият вариант, за който мислех усърдно е филиала на 129ЦДГ, който е срещу входа на Южния Парк в Стрелбище. Далеч е, но все пак имахте някакъв шанс да влезете. Вярно е, че децата са в апартамент, но в крайна сметка това ще е само първата година. Следващата година ги местят в основната сграда. А и ми се виждаше удачно, че ще са по-малко деца в група.

Пак казвам, може и да не те устройват тези варианти, но ги гледах и тях.
Посочените по-горе варианти за Красно село не са удачни за вас, тъй като точките ви за там ще паднат с 0,1т и не виждам вариант с 8,0т да ви приемат.
А за Буката има шанс. Що да няма? Граничната е 8,1. Въпрос на късмет. И едно място да не достига, може да не влезе твоето и 60 места да не достигат - да влезе. Споко и успех!

# 88
  • София
Ние преди 2г така от Зоната .... и хоп в Люлин. Имахме обаче предимството че местоработата на мъжо се води там... и влязохме с жребий.

Не се отчайвайте и изпълвайте с тъмни мисли някакви... може би е имало какво да направите до момента за да не сте в такова положение.. ама минало, вероятно ще има и какво да се направи и на текущите класирания... в ЦДГ сякаш има най голям шанс... хващаш ги подред и гледаш до кое можеш да се добереш с транспорт и това е...
Ако блокирате .... давайте да гледаме заедно и така....

"...не им дават болнични..." Това пък е безумие.... и като се разболеят какво правят ?!
Ше ме прощавате ... ама понякога недоумявам как позволяваме да ни се ходи по главите....
Ами така е, като нямт избор. Майка ми като отсъства една седмица по болнични и взима много малко пари, почти половин заплата по-малко. А и я заплашват с уволнение. А тя е на 52 години, трудно ще си намери друга работа. Баща ми е инвалид и разчитат само на нейната заплата. Мъжът ми беше с бъбречна криза миналата седмица и не ходи на работа и имаше после големи проблеми. Търси си усилено друга работа, но от никъде не му се обаждат засега.  Tired Такова е положението в милата ни татковина. Ние отдавна мислим и действаме по върпоса за емиграция, но това е друга тема.  Confused

# 89
  • София
Дидка, като каза емиграция. Вчера ми се обадиха едни познати французи, за да ни поздравят и аз споделих с тях, какво ми е на душата тия дни с тази кампания. Хората не можаха да ме разберат, защо се притеснявам. Казват ми : "Е, нищо де. Като не ви приемат в тази, ще ви приемат в някоя друга и ще ви дадат обещетение."
Абе, викам им, вие не разбирате ли, че не може в друга - имам шанс само на едно място, за другите съм с по-малко точки. И какво обещетение? 2 години никой една пара не ми е дал за обещетение.
И те ми казаха, че при тях няма вариант да не достигат местата. Например, ако няма места в предпочитаното ДЗ, ти предлагат в друго, да речем на 20км в съседния град и затова се изплаща обещетение за пътни разходи и неудобството, което са ти причинили. Но това ставало много рядко....

Общи условия

Активация на акаунт