Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 894
  • 742
  •   1
Отговори
# 60

Аз чакам да открият места за ясла до нас, ама пусто не го направиха и до днес. Сега съм принудена да се застраховам и да кандидатствам на други неудобни места.  Twisted Evil

За коя градина става въпрос, ако не е тайна Simple Smile

# 61
В Младост е. Чакам да преобразуват едно ЦДГ в ОДЗ.

Хм, вчера писах, че местата за набор 2012 са 2800, а в момента са 2801. Не ми се занимава да търся къде ли аджеба са открили в последния момент ново място.  Shocked За набор 2011 бяха 3999, сега са 4001.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 20:54 от jijip

# 62

valerie, с вашите точки колко деца са? Тези с 8.1 влизат , значи остават 8 места. тези по социален колко са с първо желание ?

Синът ми е с 8.1 точки. Девет деца са с толкова. По социални критерии в тази градина кандидатства само едно дете, като това му е трето желание. Много не ми е ясно защо желаещите за градината са малко, въпреки че ме устройва идеално и до последно се молех да е така. На мен си ми изглежда читава -стара соц сграда, но с хубав двор, на тихо място. В останалите в района е лудница.
 catty m , благодаря.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 21:10 от valerie

# 63
Аз съм от тези с никакъв шанс за прием нито в близките, нито в далечни в 2 района. Ще гледаме малката с врътки в семейството или ще търсим детегледачка, което на този етап не ми се иска, защото финансово няма да ни се отрази добре (то е същото с ЧДЯ).[/quote]

И аз гледах и за по - далеч, но никъде не видях да имам шанс. Ако не ни приемат честно казано идея си нямам аво ще правим.

# 64
  • София
Оххх най накрая успях да ви изчета. Иначе като цяло при нас положението не е никак розово! Където и да погледнех съседни квартали, по месторабота никакъв шанс за влизане.
Кандидатстваме си в ОДЗ-то в квартала и това е. Шанс 0 - 3-ма с 8.3 и 28 с 8.2.....просто някакъв пълен абсурд. Като тези с 8.3 влизат директно и оставаме 28 човека да се борим за 2 места.
Незнам как така изведнъж всички станаха с по 8.3 и 8.2 точки и работят и живеят в центъра. newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 или са породени и т.н. за да ги докарат до там точките.

Яко ме тресе нервата и просто ще откача до 10-ти за да прочета как не са ни приели  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 65
В Младост е. Чакам да преобразуват едно ЦДГ в ОДЗ.

И ние  кандидатстваме в Младост. Единственото ЦДГ, което виждам е 64 ЦДГ Вяра, Надежда, Любов . За него ли става въпрос, понеже тази в Горубляне вече я направиха ОДЗ?

# 66
Да, за него. Не го уточних, защото за живеещите в Младост е ясно, че друго няма как да е.

# 67
  • София
Сагата с местата в детските градини няма край Sad

# 68
Някой случайно да знае дали майките редовни студентки имат някакво предимство при прием на децата им?Аз вече тотално се отчаях за приема утре...

# 69
Не се сещам за друго предимство освен, че се приравняват към работещите родители т.е. получават 1 т.

Добре де, аз малко като след дъжд качулка, ама да питам, че нищо май се обърках. Не разбрах със сигурност това възстановяване на 3-те точки. В смисъл мислех, че ако сега се класираме и запишем и след 1 месец примерно обявят нова група, то за да ни възстановят 3-те точки трябва да отпиша детето и веднага ми се възстановяват. Четейки обаче пак отговорите в сайта на системата май не е така."В рамките на текущата учебна година, в която е записано, няма да можете да ползвате отново тези точки, освен ако не го отпишете от детското заведение, което посещава към момента. Тези точки автоматично ще бъдат възстановени за следващата учебна година."
И понеже тук чета , че дори и ходещите на градина деца, които желаят преместване през следващата учебна година ще имат нови 3 точки. Така ми се губи логиката, та моля ако някой знае със сигурност как стоят нещата да ми разясни.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 01:47 от jijip

# 70
valerie, щом сте си 9 деца с 8.1 за 17 места значи сте вътре. А защо няма желаещи, мога само да гадая ... в квартала има доста "по- елитни" градини явно Simple Smile) За мен това е доста относително понятие , но много майки се влияят... въпреки ,че да не си кривия душата и аз съвсем скоро разместих първото си желание по подобен фактор Simple Smile

jijip, аз също не съм много наясно ,но май и самото положение не е от ясните. Преди 2г, като кандидатствахме за ясла беше тема номер 1. Много майки писаха в обратна връзка до ИСОДЗ, отговорите бяха неясни и многозначителни. При отписване на детето би трябвало да се възстановят използваните точки, но май си е ходене по мъките и реално не ставало....
ИНаче да, за всяка нова учебна година всяко дете, било записано или не си разполага с редовните 3т за първо желание и т.н. Общо взето дава се шанс за преместване без да се хуби мястото,  преди да бъде прието детето на другото място.
И на мен би ми бил интересен отговора на някой , който го е пробвал този вариант , какво точно е станало Simple Smile

# 71
  • София
Вчера едно детенце го добавяха, вадиха, добавяха, вадиха от общата опашка. Гледам, че са го елиминирали.... Само дето ме изправи на нокти.

# 72
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

И аз вече разигравам всякакви възможни сценарий...,та докато препрочитах информацията от сайта се зачудих , как точно ще се осъществи тази проверка, предвид хилядите профили?

Цитат
След заключване в системата ще бъде извършена проверка относно коректността на заявените социален критерий 8, допълнителен критерий 4 за ОДЗ/ЦДГ и допълнителен критерий 5 за СДЯ. При установяване на некоректно заявени данни съобразно изискванията на критериите, предимствата ще бъдат премахнати и ще бъдат изпратени съобщения до родителите.

Нали, доказването става при записването или аз пак съм се изгубила във ''филма''.. Crazy

п.с. Ама наистина ни идва повечко това напрежение. Дано новините са добри.

# 73
Въпрос към майките, чиито деца нямат да бъдат приети -  какви варианти ще мислите? Моята дъщеря няма никакъв шанс с 8.1 т. в Буката и е набор 2011. Миналата година не я приеха в ясла и аз не работя, за да я гледам. Сега обаче положението става много сериозно - идва ми да се гръмна от цялата тази история с кандидатстването. Като чета тук, си правя изводи, че моята дъщеря е една от малкото, които няма да са приети и тази година  smile3515

# 74
  • София
Въпрос към майките, чиито деца нямат да бъдат приети -  какви варианти ще мислите? Моята дъщеря няма никакъв шанс с 8.1 т. в Буката и е набор 2011. Миналата година не я приеха в ясла и аз не работя, за да я гледам. Сега обаче положението става много сериозно - идва ми да се гръмна от цялата тази история с кандидатстването. Като чета тук, си правя изводи, че моята дъщеря е една от малкото, които няма да са приети и тази година  smile3515

Да ти кажа и при нас всичко е относително. И много се дразня. Кандидатстваме за първа година и в началото имах големи надежди, че ще влезнем, но в последствие малко ми намаляха надеждите.
Ако не я приемат имам вариант майка ми да я гледа, но аз искам да я приемат и да ходи на ясла. Ще е по добре за нея, а и за мен.

Въпрос към по опитните:

https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/2062 снощи след заключване на системата бяха още 2 деца с 8.3 в обща опашка, а сега влизам и виждам, че е само едно. Това означава, че са приети другите 2 или са елиминирани и така шанса ни е малко по голям? Защото така се изметихме както бяхме в началото с 2 места по напред.

Общи условия

Активация на акаунт