Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 878
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Добре че ви чета,че се бях заплеснала и си мислех,че утре заключват системата,а имах да местя едни неща,късмет,че видях,че иначе щяхме да увиснем.Сега следя до последно кое да сложа,че се местят нещата.Дано останат така както сега ги наредих,най-ме устройва:)

# 16
  • София
Заради точката от яслата, можем да влезем в почти всяка градина в квартала. Мен, обаче, ме терзаят други неща и май няма да ме пуснат до догодина по това време.  Confused Отказах се от ОДЗ-то, където най-вероятно догодина малкият щеше да влезе на 100% (пада ни се сравнително далече и в обратна посока) и сега я наредих в ЦДГ, която ни е съвсем близо, а и я хвалят доста (включително и в сегашната ни СДЯ). Та, догодина малкият ще е в гранична група и ще треперя до последно дали ще влезе. Проблемът е, че ще го мисля отсега.

# 17
Violenzaa, честито на рожденичката, дано спечели от лотарията като подарък Simple Smile. Ти утре ще присъстваш, нали? Стискам ти палци.

# 18
Заради точката от яслата, можем да влезем в почти всяка градина в квартала. Мен, обаче, ме терзаят други неща и май няма да ме пуснат до догодина по това време.  Confused Отказах се от ОДЗ-то, където най-вероятно догодина малкият щеше да влезе на 100% (пада ни се сравнително далече и в обратна посока) и сега я наредих в ЦДГ, която ни е съвсем близо, а и я хвалят доста (включително и в сегашната ни СДЯ). Та, догодина малкият ще е в гранична група и ще треперя до последно дали ще влезе. Проблемът е, че ще го мисля отсега.
Ееее, чакай де - едно по едно. В ОДЗ-то дето ни е до блока са обявили 1 (едно) място за соц. опашка и 1 (едно) за общата. Наредила съм я в друго, ама ще е в гранична група...И ще се налага да я водим и вземаме с кола, защото удобен ГТ няма  Tired

# 19
v_spasova, благодаря за включването, дано нямаме проблем Hug
violenzaa, ми първи родител е този, при който попълваме адрес на семейството  Peace При втория тази графа не е активна
rori4, разбирам какво казваш  Peace Но аз от миналата година казвам, че трябва да се попълва само един адрес, който е на детето, а не да се шмекерува на дребно с по 5 адреса  Peace
Кайлис, стискам палци на каката  Hug Другата година с бебетата ще е направо лежерно  Peace

# 20
  • София
Добре че ви чета,че се бях заплеснала и си мислех,че утре заключват системата,а имах да местя едни неща,късмет,че видях,че иначе щяхме да увиснем.Сега следя до последно кое да сложа,че се местят нещата.Дано останат така както сега ги наредих,най-ме устройва:)
Браво! Искам и аз да се заплесна!
irchik, права си, че само на единия се попълва адрес. Еми пак няма значение. Попълни си този адрес, който ти върши работа и можеш да докажеш с лична карта или адресна регистрация Simple Smile
Катя, благодаря за честитките! Утре дано всичко е наред - отивам. Разбрахме се тук с една мама, да се чакаме и отиваме. Нямам търпение да видя и Саня Simple Smile Ако не припадна някъде по пътя.
Хайде 2 часа останаха, нашата опашка не мърда... дано така да е до 18ч.

Сега пък като четох старите теми пак, се смях. Една мама е написала в деня на резултатите : "Честито на приетите деца! Честито и на детегледачката ни - остава на работа при нас, защото ние не сме приети!" То сигурно не й е било до смях, ама какви бисери има по старите теми. От два дни се забавлявам с тях

# 21
  • София
Ееее, чакай де - едно по едно. В ОДЗ-то дето ни е до блока са обявили 1 (едно) място за соц. опашка и 1 (едно) за общата. Наредила съм я в друго, ама ще е в гранична група...И ще се налага да я водим и вземаме с кола, защото удобен ГТ няма  Tired

Аз ще ходя пеша (и до работа ходя пеша), ама до ОДЗ-то са ми едно 15-20 минути ходене. Като се има предвид, че е в посока, обратна на работата ми, това ще са около 40 минути допълнително сутрин и вечер. В едната посока не ме притеснява толкова, но с дете тези 20 минути, могат да станат и 50.  Rolling Eyes Сега пък ми казаха, че в ЦДГ-то са сменили 5 госпожи, та не се знае дали ще си струва да е там (като изключим удобството, че ще е близо). Май ще заложа на сигурното. Вече и аз не знам.  newsm78

# 22
  • София
violenzaa, да ти е живо и здраво детенцето. Не се вълнувай толкова, изкарайте си един хубав и спокоен празник, а каквото има да става, ще стане.

При нас няма драматични проемни за сега. В първото ни желание минахме 2 места назад, но новите деца с нашите точки и всички ние не стигаме до гранична група, така че няма значение. Във второто ни желание няма видими за мен промени, 9 деца, борещи се за 2 места.

Успех на всички утре и ще чакаме фийдбек от тегленето, любопитно ми е.

# 23
rori4, много ти благодаря за напомнянето! Hug Голям съм заплес ... в системата си стоеше, че съм отпуск по майчинство, което не е истина отдавна  Rolling Eyes

# 24
Аз се засмях на един коментар малко по-горе на една майка, която се чуди каква ли градина е избрала, че при нея няма движение и увеличение на чакащите Simple Smile. Все ще намери за нещо да се тревожи човек. Аз смених градината, която беше близко до нас, защото в нея е голям наплив, дори и на социалната опашка. Тези с 10.2 ще ходят на лотария, всичките първо желание https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/1872 . Да се чуди човек, при положение, че околовръст има градини с минимални соц. опашки. Мисля си, че някой от тях просто си пробват късмета. Или някой е пуснал слух каква супер ясла е тази, и всичко живо, давайй. Та в друга, малко по-далечна кандидатствам. Искам да ви кажа, че на някои места и "многоточковците" отиват на лотария, не е като да им е гарантирано.

# 25
Аз чакам да открият места за ясла до нас, ама пусто не го направиха и до днес. Сега съм принудена да се застраховам и да кандидатствам на други неудобни места.  Twisted Evil

# 26
Здравейте, и мен вече треска ме тресе. В СДЯ която кандидатствам за 5 места ще се борят 31 деца. Ужас просто. Интересно ми какво ще правят родителите на децата които не са приети и нямат възможност за частна градина. Който има идея нека я сподели.
Успех на всички Simple Smile

# 27
Здравейте, и мен вече треска ме тресе. В СДЯ която кандидатствам за 5 места ще се борят 31 деца. Ужас просто. Интересно ми какво ще правят родителите на децата които не са приети и нямат възможност за частна градина. Който има идея нека я сподели.
Ами аз съвсем сериозно предложих да се погледнат ясли в съседни райони. Въобще всичко в радиус. В радиус и от работното ти място. Много хора не го одобряват като вариант, и разбирам, но може да ти свърши работа. Току виж си намерила някоя с повече отпуснати места и ако си смениш желанието, да имаш по-голям шанс?

# 28
  • София

Аз съм от тези с никакъв шанс за прием нито в близките, нито в далечни в 2 района. Ще гледаме малката с врътки в семейството или ще търсим детегледачка, което на този етап не ми се иска, защото финансово няма да ни се отрази добре (то е същото с ЧДЯ).

# 29
Аз мрънках Simple Smile ... има раздвижване.. появи се 1 дете с повече точки, но не е драматично Simple Smile още сме вътре....
Сега ще тичам към нас ... че да мога и от там да хвърля един поглед в 6 без 5 Simple Smile

И после отивам на тренировка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт