Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 022
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Някоя мама с опит от минали години може ли да каже дали след първото класиране в самост. детски ясли остават някакви места изобщо. Опитвах се да гледам назад от миналата година в секция "новини" какви места са спускали и ми се струва, че отпускат по някоя бройка в ОДЗ-тата и ЦДГ, но не видях нито една СДЯ. Чудя се изобщо да се надявам ли на 2-ро, 3-то и т.н. класиране или да се настройвам, че детето ми е карък и ни е писано да плащаме за частно заведение.
Не искам да те обезнадеждавам, но през изминалите 2 години не се освободи нито едно място при нас. говоря за община Триадица.
[/quote]
Грешиш. В 21 СДЯ след първо класиране имаше 2 или 3 свободни места за набор 2011.

# 391
  • София
За томболата и случайните номера
Интересно ми е как точно става, разглеждам файловете от вчера и не мога да разбера.
Ето случайните числа, приемаме, че произволно са изтеглени
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r166/ISODGGenerator.log

Обаче файлът, където се ползват тези числа за граничните групи не мога да го разбера.
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r166/ISODGRegister.log
Например за 2 ОДЗ Звънче, редовете от тук надолу
14:18:49 #   В гранична група: 4 кандидати за 3 места

Като случайни числа са взети първите 4 числа от файла с числата и са дадени на 4 деца В., А., К., М. Но тези деца защо са в този ред при даване на случайните числа В., А., К., М., защо не са както в списъка за кандидатстване А., В, К., М. и както са в списъка за кандидатстване - да им се дадат случайните числа от файла с числата?

Ще се опитам да отговоря, но това е само предположение...
В базата данни отделните записи ( в случая децата) си се пазят по начин, специфичен за конкретната база. Тя базата си пази по някакъв си свой начин записите, нея не я интересува лексикографската демек азбучната подредба по име.
Когато само се взимат записите, базата ги връща както тя си знае.
В списъците на чакащите, за да има пригледност и за да е по-удобно на родителите, тези записи  от базата т.е децата са взети сортирани по име.
И моето предположение е, че просто в примера са взети съответните записи, без да наложено отгоре сортиране.

Момичета,сега като подам документи за детската,след като сме приети и ако следващия месец мъжът ми остане без работа,това ще повлияе ли или вече ще сме приете и няма да има значение?
Не, няма да е проблем. Щом детето бъде записано, отписването може да стане единствено с молба от родител.

# 392
  • гр. София
Момичета,сега като подам документи за детската,след като сме приети и ако следващия месец мъжът ми остане без работа,това ще повлияе ли или вече ще сме приете и няма да има значение?

Не, няма да има значение и няма да имате проблем.

Относно случайно генерираните числа - сигурно има вариант да се злоупотреби със случайността, но не мисля, че е в размерът, който предполагате. Знам, че е много гадно - изпитвала съм го 4 пъти. На 5-ят голямата влезе на последно място (но все пак беше вътре), а сега малката е даже на второ място по генерирано число - за мен това си е чиста проба лотария, която може да те извади от равновесие, защото е свързана с много важни аспекти от живота на цялото семейство.

# 393
  • София
Интересно ми е как точно става, разглеждам файловете от вчера и не мога да разбера.

Обаче файлът, където се ползват тези числа за граничните групи не мога да го разбера.

Като случайни числа са взети първите 4 числа от файла с числата и са дадени на 4 деца В., А., К., М. Но тези деца защо са в този ред при даване на случайните числа В., А., К., М., защо не са както в списъка за кандидатстване А., В, К., М. и както са в списъка за кандидатстване - да им се дадат случайните числа от файла с числата?

Хммммммм....... Наистина, откъде накъде точно така са подредили децата? Или имаме два случайни момента- номерата и подреждането- вече обаче по имена, където нищо не е толкова случайно???

И как може да се провери защо е така, да се направи запитване някъде? Ако бяхме по азбучен ред щяхме да вземем номер, който влиза? А по реда на записване не мисля, че е направено.

# 394
за 21 СДЯ, набор 2012

Тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:98tDoUS-wjg … ct=clnk&gl=bg
се вижда че голяма част от списъка е от деца по по-ниско желание... затова е голяма опашката, а са приети по-малко.
Това от линка е състоянието на 6ти Май... до 9ти преди заключването със сигурност се е попроменило, но все пак представя общата картинка.

14:18:50 ### 21 СДЯ Бон-Бон (id:1518)
14:18:50 #   Набор 2012
14:18:50 #   Места за социален прием: 8
14:18:50 #   Класирани: 4 кандидати
14:18:50 #   няма гранична група.
.....
14:19:24 ### 21 СДЯ Бон-Бон (id:1519)
14:19:24 #   Набор 2012
14:19:24 #   Места : 17
14:19:24 #   Класирани: 0 кандидати
14:19:24 #   В гранична група: 40 кандидати за 17 места

Това с 4те приети но реално са 3 ... ровя в момента.... и не мога да схвана... някой с идеи?
Идеи имам, ама не можах да се аргументирам с данни от публичните регистри...

# 395
За алгоритъма и случайните числа и съпоставката .... с голям зор ще станат нещата с доказването и аргументирането.... трябват специалисти, които обаче могат и на човешки език да обясняват за да ги разберат всички ....

# 396
Някоя мама с опит от минали години може ли да каже дали след първото класиране в самост. детски ясли остават някакви места изобщо. Опитвах се да гледам назад от миналата година в секция "новини" какви места са спускали и ми се струва, че отпускат по някоя бройка в ОДЗ-тата и ЦДГ, но не видях нито една СДЯ. Чудя се изобщо да се надявам ли на 2-ро, 3-то и т.н. класиране или да се настройвам, че детето ми е карък и ни е писано да плащаме за частно заведение.
Не искам да те обезнадеждавам, но през изминалите 2 години не се освободи нито едно място при нас. говоря за община Триадица.
Грешиш. В 21 СДЯ след първо класиране имаше 2 или 3 свободни места за набор 2011.
[/quote]

Точно 21 СДЯ набор 2013 ме интересува

# 397
  • София

Хммммммм....... Наистина, откъде накъде точно така са подредили децата? Или имаме два случайни момента- номерата и подреждането- вече обаче по имена, където нищо не е толкова случайно???

И как може да се провери защо е така, да се направи запитване някъде? Ако бяхме по азбучен ред щяхме да вземем номер, който влиза? А по реда на записване не мисля, че е направено.

Дааа и на мен ми е малко странно това с генерирането на числата.

Ето преди класиране: https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/entry/166/2062 - на 11 място по Азбучен ред.

След класирането: https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/not-rated/166/2062 - на 16 място и номер 82189669

# 398
  • София
И при нас така, по азбучен ред на осмо място и с много нисък случаен номер, влиза, обаче! При разбърканите имена на "нашето" място идва друго дете и му се пада номера, започващ с обърнете внимание - нула!  #2gunfire

# 399
  • София
за 21 СДЯ, набор 2012

Това с 4те приети но реално са 3 ... ровя в момента.... и не мога да схвана... някой с идеи?

4 кандидати и 3 приети е за 2 ОДЗ пример
В случай 21 СДЯ
Са изброени 40-те кандидата и са им дадени случайни числа

От дригия файл числата са
09.05.2014 14:19:24.126 37037680
09.05.2014 14:19:24.128 11578022
09.05.2014 14:19:24.129 23230720
09.05.2014 14:19:24.131 20569281
09.05.2014 14:19:24.132 95279011
09.05.2014 14:19:24.134 07419989
и т.н.

Въпросът е защо и как и кога са подредени децата при даване на тези числа
Е., Б., И, Д., Р и т.н.
защо не са си в реда за кандидатстване?
И ако има още едно разбъркване на децата преди даване на числата кога става, къде е файлът да се види, че са разбъркани случайно и после пак случайно са им дали номерата.
Т.е. 2 пъти е случайно.

# 400
за 21 СДЯ, набор 2012

Тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:98tDoUS-wjg … ct=clnk&gl=bg
се вижда че голяма част от списъка е от деца по по-ниско желание... затова е голяма опашката, а са приети по-малко.
Това от линка е състоянието на 6ти Май... до 9ти преди заключването със сигурност се е попроменило, но все пак представя общата картинка.

14:18:50 ### 21 СДЯ Бон-Бон (id:1518)
14:18:50 #   Набор 2012
14:18:50 #   Места за социален прием: 8
14:18:50 #   Класирани: 4 кандидати
14:18:50 #   няма гранична група.
.....

Лазурит а можеш ли да намериш същото положение преди класирането където се виждат желанията за 127ОДЗ?

# 401
  • София

Точно 21 СДЯ набор 2013 ме интересува
[/quote]

Може. Но тогава сигурно кандидатите са били с 8,2т, а ние сме били с 8,1т. Нямахме никакъв шанс със сигурност.

# 402
  • София
При нас пък от 6 деца по социални критерии са приели 4, другите 2 са в чакащите с много точки 10.2 и сега са пред нас. Някой може ли да ми обясни как стои въпроса с неприетите никъде по социални критерии? На второ класиране при общите места те ще са с много точки и ще се класират преди нас.

# 403
  • гр. София
При нас пък от 6 деца по социални критерии са приели 4, другите 2 са в чакащите с много точки 10.2 и сега са пред нас. Някой може ли да ми обясни как стои въпроса с неприетите никъде по социални критерии? На второ класиране при общите места те ще са с много точки и ще се класират преди нас.

За съжаление - сама си си отговорила.

# 404
  • София
И при нас така, по азбучен ред на осмо място и с много нисък случаен номер, влиза, обаче! При разбърканите имена на "нашето" място идва друго дете и му се пада номера, започващ с обърнете внимание - нула!  #2gunfire

Странно...
Моето дете миналата година на 2 томболи беше номер 999..., един път беше на томбола с 5 деца за 4 места и не се класира, трябва да потърся кога бяха тези текущи класирание и да разровя файловете от миналата година, така от любопитство...

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 15:47 от milka22

Общи условия

Активация на акаунт