Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 969
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, аз пак ще попитам, ако някои деца не се запишат до 23-ти този месец, то техните места ще се включат ли на второ класиране или чак на трето?

Техните места ще се включат на второ класиране.

# 481
Момичета, аз пак ще попитам, ако някои деца не се запишат до 23-ти този месец, то техните места ще се включат ли на второ класиране или чак на трето?

Техните места ще се включат на второ класиране.
Но щом ще обявят свободните места на 19-ти, т.е. ние няма да знаем дали има свободни места от незаписани деца, докато не мине класирането. Правилно ли съм разбрала?

# 482
Свободните места, които ще се обявят на 19.05 са за текущо класиране, а не за прием септември 2014.

# 483
Свободните места от незаписали се излизат в/около 17ч.
Системата се заключва в 18ч.

На 19ти се обявяват местата за 2ро класиране, като до 18ч на 23ти ще се актуализират с незаписали се.

Писала съм и по назад.
Можете да се ориентирате и от календара в сайта.

Хайде сега не го обръщайте на приетите с/у неприетите.... Приети сме но съм тук да помагам.... ако не ви харесва, кажете ... мога и само на лични да го правя, за да не дразня...

# 484
Е добре щом е текущо класиране, защо в системата пише, че е 2-ро класиране за учебната 2014/2015

# 485
Местата на тези деца, които не са се записали до 23.05, ще се включат на второ класиране. На класирането на 19.05 според мен ще се включат местата на децата, които официално са се отказали от място до тази дата. По назад беше обяснено за текущите класирания и местата за тях.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 13:40 от Just Lora

# 486
Свободните места от незаписали се излизат в/около 17ч.
Системата се заключва в 18ч.

Така е, но ежедневно може да следите страниците на заведенията. Директорките своевременно ги отразяват в системата и освободените места се виждат в графа "свободни места за следващо класиране.

# 487
  • София
Свободните места, които ще се обявят на 19.05 са за текущо класиране, а не за прием септември 2014.

То и сега има свободни места Simple Smile Тези места няма да се променят до 23ти.
На 23ти, между 17 и 18ч е най-сигурно да се прегледа системата. Влизате в 17ч и тогава реално ще се види ситуацията със свободни места, защото реално ще се види кой не се е записал. Имате точно 1 час, за да пренаредите желанията. В 18ч заключват системата.

# 488
Е чудесно, цял час са ни дали ooooh! Crazy

# 489
  • София

Да, нали... И аз това миналите години си мислех. За какво 3 месеца по-рано обявяват местата за първо класиране, а за второ класиране реално е 1 час? Thinking

# 490

Да, нали... И аз това миналите години си мислех. За какво 3 месеца по-рано обявяват местата за първо класиране, а за второ класиране реално е 1 час? Thinking

Не чакайте да се появи съобщение в секция Новини. Гледайте таблиците на стр. на ДЗ, защото в момента в който има отказ от записване, дир-ката прехвърля мястото от графа "текущо незаписани" в "свободни места за следващо красиране. Така ще следите текущото състояние  и в последния час ще сте готови с решението си.

# 491
Здравейте. Поздравления на приетите и пожелания за успех на останалите. 
Получих си четвъртия мейл за отказ за дъщеря ми. За първи път обаче получих и поздравителен мейл - честитка за спечелила от лотарията със сина ми. Така че съм и от двата отбора. Частните ясли и градини не са вариант според мен - пробвала съм както онази за 300 лв., дето беше споменала една мама тука, така и Германи за 700 лв. В момента дъщеря ми е на полудневна английска забавачка в едно читалище - но защото имам възможност за този половин ден, заради мънечкия. Ако съм на работа, половиния ден не ми е вариант. Споменавам за читалището първо, за да дам идея на мамите с неприети дечица (но е само за от 3 до 5 години), и второ, за да повдигна въпроса за включването им като спомагателно колело в пренатоварената система на детски заведения.
Обръщам се към мамите от СНБМ - читалищата са към Министерство на културата и ползват държавни субсидии. Нямат лицензии за храна. Нямат и места за почивка. Предполагам, че ако се дофинансират, винаги ще се намери още една стаичка за легълца, а за кухнята също може да се измисли нещо. Иначе съм много доволна от грижите за детето ми там - учат по "Моливко", плюс английски и музика. Храната ние си я носим ежедневно - за закуската и за обяда, доста голямо гайле е, но поне детето си е в средата и учи и се развива. Не съм сигурна, но мисля, че нямат право да издават удостоверения за завършена предучилищна група. Това също би могло да се промени. Става въпрос, че може да се настрои още една държавна институция да се включи да подпомогне този недостиг.

Използвам случая да благодаря за доброволната благотворителна дейност на Bueno и на МамаСання.   bouquet

Апелирам към всички да не използват темата за изливане на нерви, на поучения към хората как да си живеят живота и да си гледат децата, и на изказвания в посока "тогава пък нека и на Вуте да му е зле". Не забравяйте, че не сме ние виновни, че държавата не си е на мястото и че лобито на частните ДЗ си вихри играта. За тях е празник да прочетат за тези 14000 и кусур деца, носещи по минимум 300 лв. на месец всяко - вие сещате ли се за какви милиони става въпрос. Но не само, че държавата не се е впрегнала да се погрижи за най-голямото си съкровище и бъдеще - децата, но и мизерните отпуснати средства са недоусвоени?! А вие се карате и обиждате на столица и провинция, на нечестно генериране на лотарийните билети, на нуждаещи се от ясла и не толкова нуждаещи се от ясла...

# 492
  • София
Лазурит, заради тебе си  махнах мнението  Hug

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 15:05 от violenzaa

# 493
Темата е за да си помагаме....

# 494
  • София
Здравейте. Поздравления на приетите и пожелания за успех на останалите. 
Получих си четвъртия мейл за отказ за дъщеря ми. За първи път обаче получих и поздравителен мейл - честитка за спечелила от лотарията със сина ми. Така че съм и от двата отбора. Частните ясли и градини не са вариант според мен - пробвала съм както онази за 300 лв., дето беше споменала една мама тука, така и Германи за 700 лв. В момента дъщеря ми е на полудневна английска забавачка в едно читалище - но защото имам възможност за този половин ден, заради мънечкия. Ако съм на работа, половиния ден не ми е вариант. Споменавам за читалището първо, за да дам идея на мамите с неприети дечица (но е само за от 3 до 5 години), и второ, за да повдигна въпроса за включването им като спомагателно колело в пренатоварената система на детски заведения.
Обръщам се към мамите от СНБМ - читалищата са към Министерство на културата и ползват държавни субсидии. Нямат лицензии за храна. Нямат и места за почивка. Предполагам, че ако се дофинансират, винаги ще се намери още една стаичка за легълца, а за кухнята също може да се измисли нещо. Иначе съм много доволна от грижите за детето ми там - учат по "Моливко", плюс английски и музика. Храната ние си я носим ежедневно - за закуската и за обяда, доста голямо гайле е, но поне детето си е в средата и учи и се развива. Не съм сигурна, но мисля, че нямат право да издават удостоверения за завършена предучилищна група. Това също би могло да се промени. Става въпрос, че може да се настрои още една държавна институция да се включи да подпомогне този недостиг.

...

Аз като от СНБМ и с неприето втора г. дете да се изкажа - малкият вече е на частна ясла тип 300 лв., защото вече нямаше накъде, ама аз съм минала и през общинска с каката, била съм и от другата страна като студентка (учителка по английски в детска градина), пък и съм с педагогическа квалификация+всичките останали. Това го пиша, не за да се похваля колко съм луда, за да уча толкова мн., а за да кажа, че малко или мн. познавам с-мата  Simple Smile Проблемът не е само с читалищата (още малкият няма три, а и с моето работно време не ми е вариант - б. пр.), ами и в това, че община и държава не желаят да развиват алтернативните форми по принцип. И СНБМ, и АР, и други род. о-ии сме повдигали въпроса многократно (прим. това), още повече че от близо 10 гг. властимащите не могат да се справят с проблема... И аз, и останалите в СНБМ правим каквото можем, мн. и постигнахме, но докато БГ родителите масово гледат се спасят поединично, ситуацията няма да се промени, сигурно вече десетки пъти съм го писала  Whistling Та, да се върна на читалищата - при сега действащата нормативна проблемът не е във финансирането, а в базата (не знам кое читалище визираш, но подобни предучилищни от 3 до 6 гг. има напр. и в в П. Берон,  и в читалище "Светлина", но нито едно от двете няма да може да изпълни изискванията в наредбите за детските градини  Wink ). Храната също не е проблем, защото може да се готви в кухни-майки (както се дава детска кухня в яслите за вкъщи или както я карат в у-щето на каката от съседното). А относно удостоверенията за предучилищна подготовка, читалищата ги издават, за това няма проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт