Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 014
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Малко спам, ама, къде мога да намеря инфо за тези полудневни забавачки в читалищата? 

# 496
На място в читалищата. По мои наблюдения, във всички има. Цените варират от 60-70 лв. до 120. Който се интересува, да ми пише на лични да не спамим  Peace С удоволствие ще предавам опита си, аз сама съм се блъскала и ми е било (и все още ми е) много трудно да си организирам ежедневието, още повече като нямам баби/дядовци на помощ, ако не броим милите 80-и-нагоре годишни свекъри.

# 497
Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“ обявява прием на деца за новата учебна година:

Езикова школа:

- Полудневна детска градина за деца от 4 до 6 години, курсове по английски.

- Английски за предучилищна възраст и първи клас.

http://www.pberon1926.com/view/post/150

Сега разглеждах сайта на читалище Петър Берон в Иван Вазов. Има много интересни занимания и школи. Приятно изненадана съм. Моят сладур е по-скоро бебе още, но живот и здраве по-нататък може би ще се възползваме.

# 498
В Двореца на децата има също полудневни занимания.

# 499
  • СОФИЯ
Е чудесно, цял час са ни дали ooooh! Crazy

Да, нали... И аз това миналите години си мислех. За какво 3 месеца по-рано обявяват местата за първо класиране, а за второ класиране реално е 1 час? Thinking
До скоро го нямаше и този един час. Промениха по настояване на СНБМ, случи се още за текущите класирания. Не знам дали този протокол е качен в ИСОДЗ.

# 500
Момичета имам една голяма молба:
Дали случайно някоя от вас не си е запазила копие от страничката на 56 одз от преди класирането?
Ще съм безкрайно благодарна ако някой ми я прати...

# 501
  • София
Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“ обявява прием на деца за новата учебна година:

Езикова школа:

Сега разглеждах сайта на читалище Петър Берон в Иван Вазов. Има много интересни занимания и школи. Приятно изненадана съм. Моят сладур е по-скоро бебе още, но живот и здраве по-нататък може би ще се възползваме.

Да-а-м, ама за учебната 2014/15 г. са си вдигнали възрастта (тази, както и предишните гг., взимаха и 3-годишни)  Peace Иначе си правиш изследвания като за детска градина, детето го водиш закусило, в таксата (ок. 130 лв. ми се върти в главата  newsm78 ) влизаше обяд и май и английският. Дотук добре, само 'дето "работното вр." беше от 9 до 14 часа... Междудругото за майка, к. си е вкъщи (прим. гледа второто дете-бебе), според мене читалищата са  мн. добър вариант  Peace Подготовката е по-добра, отколкото в градините (по-близо са до подготвителните гр.-и в у-ще в това отн.), а и за децата е по-спокойно. Недостатък е, че обикновено няма къде да ги извеждат (поне в  П. Берон нямам спомен за заден двор напр.), но пък имат мн. хубави занимания по балет, хорове и т. н. (в детските градини обикновено са една идея по-надолу, к. си е нормално, де, защото там подобни занимания, дори и "допълнителни", са по-масови, а в читалищата са по-скоро "по интереси").

# 502
Моето бях пуснала в началото на годината в П. Берон, 130 лв. мисля че беше таксата, но ми приспаднаха доколкото помня някои от дните, в които не беше ходил. Вдигнали са възрастта, защото просто цялата им група беше от по-големи деца и учеха доста засилено английски.
В читалище Светлина има къде да излизат малко.. но и там групата се запълва много рано, така че който го интересува, нека си подаде по-навреме молбата. Работното време ако не се лъжа е по-малко, от 9.30 до 12.30 или от 9.00 до 12.30, таксата пак около 120-130 лв./мес. Не се вкл. храна никаква. В Петър Берон също не влиза храна в тази такса, но взимат от кетъринг фирма, ако някой родител иска обяд за детето си и беше около 3 лв. на ден.

# 503
Момичета имам една голяма молба:
Дали случайно някоя от вас не си е запазила копие от страничката на 56 одз от преди класирането?
Ще съм безкрайно благодарна ако някой ми я прати...

Момичета игнорирайте  -  намерих го.

# 504
  • София

Езикова школа:

Като дете самата аз съм ходила на тази забавачка в читалище "Петър Берон" /там си ми е квартала/  Simple Smile Хубаво беше.

# 505
Здравейте! От доста време следя темата, но се включвам чак сега. Виждам, че има доста активни майки, които помагат с информация и съвети. Благодаря ви:) Бих искала да коментирам един етап проведен непосредствено преди класирането на 9 май. А именно "Премахнати невалидни предимства". Според мен би било в полза на родителите да променят кандидатурите си за детско заведение след премахването на въпросните предимства. Така отпадат деца от гранични групи, примерно детето е било с 8.2 след корекцията става 8.1, т.е бройката в гранична група 8.2 намалява.
Не съм сигурна, че обяснявам правило, дано схващате мисълта ми. Имали някакъв шанс подобна идея да бъде обсъждана на РГ?

# 506
  • СОФИЯ
Всичко може да се обсъжда в РГ, ако се изпрати офиц предложение.

# 507
Здравейте! От доста време следя темата, но се включвам чак сега. Виждам, че има доста активни майки, които помагат с информация и съвети. Благодаря ви:) Бих искала да коментирам един етап проведен непосредствено преди класирането на 9 май. А именно "Премахнати невалидни предимства". Според мен би било в полза на родителите да променят кандидатурите си за детско заведение след премахването на въпросните предимства. Така отпадат деца от гранични групи, примерно детето е било с 8.2 след корекцията става 8.1, т.е бройката в гранична група 8.2 намалява.
Не съм сигурна, че обяснявам правило, дано схващате мисълта ми. Имали някакъв шанс подобна идея да бъде обсъждана на РГ?

Може, но пък и не пречи на некоректните родители да си влязат в профилите и отново да си насложат разни точки. Има всякакви хора, знаеш ли...

# 508
  • София
Ако имат база данни за тези предимства, защо въобще се заявяват ръчно в профилите, а не се изчисляват автоматично?  Thinking

# 509
Има бази, но те не са интегрирани, за да става автоматично.

Предполагам за проверките се взимат базите на съответните служби и се прави автоамтизирана проверка по егн.

За да става автоматично всички БД в държавата трябва да се навържат - много хубаво, ама нещо се дърпат от доста години.... и то това не е само за градините ами за какво ли не още ...

Общи условия

Активация на акаунт