Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 007
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Има бази, но те не са интегрирани, за да става автоматично.

Предполагам за проверките се взимат базите на съответните служби и се прави автоамтизирана проверка по егн.

За да става автоматично всички БД в държавата трябва да се навържат - много хубаво, ама нещо се дърпат от доста години.... и то това не е само за градините ами за какво ли не още ...

Аз пък мисля, че е автоматично. Няма как за една нощ да се разгледат всички кандидатури.

# 511
да се включа и аз. Синът ми беше в общата опашка с 8.1 точки. На 14 позиция в списъка. Не знам точките много ли са, малко лиса...идея нямам. Но не е приет. От 10 свободни места, 4 бяха по социален критерий и 6 за другите деца. Чудя се...дали изобщо имаме някакъв шанс след другите класирания все пак да отиде по-напред и евентуално да бъде приет?  Thinking

# 512
  • София
Списъкът е подреден за удобство по брой точки и по азбучен ред, няма значение детето кой номер в списъка е .
Важно е колко деца са му конкуренти - т.е. всички с 8.1. т по първо желание и колко места има за тях.  Има ли преди тях деца с 9 т., с 8.3, 8.2 и колко места остават за 8.1. т.?

# 513
  • София
да се включа и аз. Синът ми беше в общата опашка с 8.1 точки. На 14 позиция в списъка. Не знам точките много ли са, малко лиса...идея нямам. Но не е приет. От 10 свободни места, 4 бяха по социален критерий и 6 за другите деца. Чудя се...дали изобщо имаме някакъв шанс след другите класирания все пак да отиде по-напред и евентуално да бъде приет?  Thinking

Еми, извинявай, но много деца не са приети по тази причина. Не става въпрос да живееш в сайта на исодз, но все пак родителят е този, който кандидатства изобщо.
Цитат
Не знам точките много ли са, малко лиса...идея нямам.
Ако ти не знаеш, кой? Трябва малко повече внимание да се обърне на системата, за да се прецени къде шансовете са най-големи и т.н. Мисля, че ако успееш, да разучиш малко повече системата, бихте могли да имате шанс. Ако нещо не ти е ясно - питай тук.

# 514

Предполагам за проверките се взимат базите на съответните служби и се прави автоамтизирана проверка по егн.

За да става автоматично всички БД в държавата трябва да се навържат - много хубаво, ама нещо се дърпат от доста години.... и то това не е само за градините ами за какво ли не още ...

Аз пък мисля, че е автоматично. Няма как за една нощ да се разгледат всички кандидатури.

Не се преглеждат ръчно, а автоматизирано.
Работа с бази данни и сравнения, данни от единия списък се търсят в друг посредством формули, алгоритми, заявки писани на някой подходящ език за програмиране.

По-горе казвам че за да стане автоматично, по време на вписване на данните, трябва базите с данни на различните служби да са навързани в една, което си е мащабен проект и държавата бяга от него. Може би частично тук и там го има, но не обхваща цялата държавна администрация с всичките ѝ регистри.

# 515
  • София

И аз знам като Лазурит , че няма автоматична интеграция с други системи. То ако имаше -в в момента, в който се опиташ да запишеш неверни данни в профила и системата би трябвало да 'изпищи' и да не ти разреши.
По-скоро е точно както Лазурит пише - взели са 'другите' данните и срещу тях са пуснали една програма за валидация на профилите.

# 516
......Трябва малко повече внимание да се обърне на системата, за да се прецени къде шансовете са най-големи и т.н. Мисля, че ако успееш, да разучиш малко повече системата, бихте могли да имате шанс......

Абсолютно подкрепям. Имам две познати, чиито деца не влязоха на първо класиране, точно защото не прецениха правилно шансовете си в отделните ДЗ.

# 517
да се включа и аз. Синът ми беше в общат а опашка с 8.1 точки. На 14 позиция в списъка. Не знам точките много ли са, малко лиса...идея нямам. Но не е приет. От 10 свободни места, 4 бяха по социален критерий и 6 за другите деца. Чудя се...дали изобщо имаме някакъв шанс след другите класирания все пак да отиде по-напред и евентуално да бъде приет?  Thinking

Попринцип не съм най- запознатия със системата човек тук, но... 8.1 май са си горе-долу стандартните точки. Шансът ви на първо класиране да сте били  приети е бил само, ако преди вас в общата опашка е нямало дечица с 8.3 и 8.2 и тогава на всички сладури с по 8.1 им се раздават случайни номера и на принципа на томболата се теглят 6, които приемат.Надявам се горе долу да ти се е прояснило- и на мен допреди два дена ми беше тъмна Индия тази система. Embarassed
А шанс винаги има, стига, както казват по опитните мами тук, да се направи правилната подредба   bouquet
Успех

# 518
  • София
да се включа и аз. Синът ми беше в общат а опашка с 8.1 точки. На 14 позиция в списъка. Не знам точките много ли са, малко лиса...идея нямам. Но не е приет. От 10 свободни места, 4 бяха по социален критерий и 6 за другите деца. Чудя се...дали изобщо имаме някакъв шанс след другите класирания все пак да отиде по-напред и евентуално да бъде приет?  Thinking

Попринцип не съм най- запознатия със системата човек тук, но... 8.1 май са си горе-долу стандартните точки. Шансът ви на първо класиране да сте били  приети е бил само, ако преди вас в общата опашка е нямало дечица с 8.3 и 8.2 и тогава на всички сладури с по 8.1 им се раздават случайни номера и на принципа на томболата се теглят 6, които приемат.Надявам се горе долу да ти се е прояснило- и на мен допреди два дена ми беше тъмна Индия тази система. Embarassed
А шанс винаги има, стига, както казват по опитните мами тук, да се направи правилната подредба   bouquet
Успех

+1
и не зависи само от 8,2 и 8,3т. И не винаги граничната е от 8,1т. Зависи колко деца от социалната са били по първо желание, колко от тях са присъствали в общата опашка с по-голям точки или с равен, колко деца са били с 9 и 9+, от много неща зависи. Има детски заведения, за които 8,1т са много. Свидетели сме как влизат деца с 8 и граничната им група е от 7т. Зависи от района. Зависи от набора. Много, много неща са. Аз не исках да прозвуча като тази, която укорява. Но при положение, че няма интерес от страна на родителя, няма как ние да дадем еднозначен отговор, какво ще стане на второ класиране. Шанс винаги има  Peace

# 519
В никакъв случай не смятам, че някой тук укорява. Просто аз намерих помощ тук, за което съм безкрайно благодарна и се опитах и аз да помогна.... На принципа предай нататък, колкото и наивно и смешно може това да прозвучи   bouquet Peace Hug

# 520
  • София
Ей, момичета, много се ядосвам като чета постове от типа: Имахме шансове да влезем, ако 2-ро желание беше 1-во и т.н.! И много мъчно ми става за всички нас, които хабим такива нерви с нещо, което би трябвало да се случва по между другото в живота ни - записване в детска градина!

МОЛЯ ВИ, ВСИЧКИ КАНДИДАТСВАЩИ, четете и пишете тук, питайте - винаги ще ви се помогне, за да откриете оптималния вариант за влизане! Темата е безценна, а хората тук страхотни и отзивчиви!   bouquet

В събота ми идеше да застрелям зълва ми  #2gunfire - попълнила само ОДЗ-то пред тях, не знаела, че имало варианти и схеми на подреждане! А аз разчитах, че понеже по принцип е от всичкознаещите и не търпи съвети, се е поинтересувала тук и е проучила нещата!
Знам, че има и обречени ситуации, но не навсякъде е така и може да се измисли нещо, па макар и не най-удобното местоположение!

# 521
Здравейте момичета, записвам се да следя темата.
И ние от неприетите на 1 класиране. Граничните групи при нас бяха с 8.2 т., изобщо не стигна до 8.1.
Исках да питам това със жребия как точно става, ако някой е запознат разбира се. Възможна ли е манипулация?

# 522
Върни се да четеш назад... да не преразказваме ... че е щекотлива темата... Peace

# 523
Вчера по някое време се коментираше от къде ще дойдат свободните места в градините при положение, че всички приети на първо класиране се запишат. Пуснах такова запитване в системата и ми отговориха, че ако всички се запишат нови места няма да има и съответно няма да има и последващи класирания Sad Малко кофти, сега трябва да се надявам или че не всички се ще се запишат, или някой малчуган да се премести в друга градина, ако правилно съм разбрала?

# 524
Хаха, ами много ясно, че няма да има класирания ако всички се запишат. Тази година беше, каквото беше. Да се класираме оттук нататък текущо е близко до невъзможното.
Ще почнат да пускат по едно-две местенца, колкото да не загубим съвсем интерес. Но с 8.1 т., както сме ние, приемане е нереално да се чака.
Относно влизането с по-малко от 8.1 точки, да, има шанс в Ботунец, Кремиковци, Филиповци и не знам още къде, но на места, където е ясно защо няма интерес.
А това за зле преценените шансове също се пресилва. Човек обмисля и пише най-близката си градина, където в най-добрия случай, с такива точки, е на жребий. И да няма други кандидатури надолу, какво, те и без това са без значение.  По второ и трето желание имат шанс за класиране деца с 10+ точки за първо желание. Но тези случаи не ги коментираме много тук, те имат избор на градини, класират ги по първо, второ, трето и за тях има смисъл да редят по няколко кандидатури.
Повечето родители добре си обмислят и подреждат всичко, просто слагат някоя градина с по-малък шанс за прием, защото им е по-удобна.
Както и да го въртим, неприетите вече трябва да мислим за догодина. Тази година е изтървана тотално.

Общи условия

Активация на акаунт