Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, днес като мъжат ми е взел бележката си от работата се е оказало, че го водят на работа на друго място.
Ние не използваме точки по месторабота, дали ще направят проблем за това.

Според мен, да. Защото сте декларирали неверни данни в профила и сега не можете да ги докажете. Още повече, ако ползвате точка по допълнителен критерий месторабота. Могат и да ви премахнат кандидатурата.

# 586
Момичета, днес като мъжат ми е взел бележката си от работата се е оказало, че го водят на работа на друго място.

Стига да има служебна бележка от работодател, няма да има проблем при записването. Щом не ползвате предимство за месторабота в района, е все тая кой е работодателят. Важното е, че работи на трудов договор.

# 587

Какво означава "на друго място"?

В същата фирма, но на друг работен адрес, или в друга фирма?

# 588
Същата фирма, но друг адрес.
Не използваме точката за месторабота.

# 589
Момичета, има ли някой информация колко са градините на територията на Столична община без гласуван критерий предимство по местоживеене?
Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 22:29 от valerie

# 590

Ами, при положение, че не ползвате 0,1 т, то тогава е напълно възможно да ви запишат без проблем.  Зависи от настроението на директорката. Ако решите, поискайте от деловодството/счетоводството екземпляр на служебната бележка, в която да не е написан района на месторабота.

П.П. Ако фирмата беше друга, 100% щяха да ви откажат записване.

# 591
Здравейте момичета Simple Smile! Ето какъв отговор получих на въпросът, който обсъждате тук за начина на подреждане на децата при присъждане на случайните номера в жребиите:

На 12.05.2014г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте! Бихте ли ми отговорили, защо при провеждането на жребия за гранична група за ХХ ОДЗ ХХХХ, децата не са подредени под азбучният ред, в който стоят в списъка за ДГ, а са подредени по друг ред? Тегли ли се и втори жребий за реда на децата и номерата, които ще бъдат присъдени на съответното дете?
Благодаря предварително!

Нашият отговор:
Подробности ще намерите в секция Въпроси и отговори точка 9.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Така, както са ми отговорили и след като прочетох въпросната т.9, мисля, че подреждането на децата е на някакъв случаен принцип. Мисля да не се вкарвам повече в драми и размисли и да им повярвам. Друг е въпросът, че щом и това става под формата на някакъв жребий (с произволен избор на дете и подреждането му в въпросните колони), то е логично и това да се оповести ....
Ще се надявам да изкараме повече късмет при следващите класирания  Praynig!

# 592

Ами, при положение, че не ползвате 0,1 т, то тогава е напълно възможно да ви запишат без проблем.  Зависи от настроението на директорката. Ако решите, поискайте от деловодството/счетоводството екземпляр на служебната бележка, в която да не е написан района на месторабота.

Това не е вярно, случвало се е и на други родители да пропуснат да отбележат смяна на работодател. Ако не касае точките /предимството за месторабота/, не се отказва записване. Аз на мъжа ми дори не му бях писала работодателя - в заявлението пишеше само - служебна бележка, без уточнение името на работодателя.

# 593
  • София
Сега видях, че и името на фирмата, в която работя, е променено от около месец насам.  ooooh! А никой не ме е уведомил за това (в майчинство съм).  Crossing Arms Ох, дано случим на разбрана директорка.  Че ако ни откаже записване, после не знам дали ще успеем да се класираме наново.  Confused

# 594
Сега видях, че и името на фирмата, в която работя, е променено от около месец насам.  ooooh! А никой не ме е уведомил за това (в майчинство съм).  Crossing Arms Ох, дано случим на разбрана директорка.  Че ако ни откаже записване, после не знам дали ще успеем да се класираме наново.  Confused

Не чакайте разбиране, а й докажете, че става въпрос за една и съща фирма. Ако промяната касае само смяна от Иван ЕООД на Петкан ЕООД, то Булстата ще е същия и с това най-малкото ще докажете, че става въпрос за една и съща фирма. За всеки случай може и да се упомене в сл.бележка, че междувременно има смяна на името.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 23:58 от jijip

# 595
  • София
ЕИК-то си е същото, но как да го докажа? ЕИК не съм въвеждала в системата. Има ли някъде информация публично за тези неща?

# 596
ЕИК-то си е същото, но как да го докажа? ЕИК не съм въвеждала в системата. Има ли някъде информация публично за тези неща?
Има ги в Търговския регистър публично.
По принцип от фирмата могат да ти дадат и някакво писъмце за промяната. Ако нямаш достъп до ТР, пиши ми на лични.

# 597
Незаписалите се деца си освобождават вече заявените свободни места от преди - това не са местата, които се обявяват в понеделник. В понеделник се обявяват напълно НОВИ свободни места.
Примери: уплътняване на групите; липса на чакащи в някой набор и съответно пренасочване на тези места към друг набор, нови групи и т.н. Тези места са пренебрежително малко, но все пак, ако някъде има възможност за прием, трябва да има и възможност за пускане на тези места в системата.

Точно това пък никога, откакто следя системата не се е случвало. Поне в градините, които следя и ме интересуват, а те са доста (в широк периметър, включително доста отдалечени като Панчарево, Герман и др.). Синът е ми е роден на 2 януари и силно се интересувам от промяна на набора за кандидатстване, обаче ИСОДЗ ми отказаха неколкократно точно, защото трябвало да няма чакащи деца от предния набор  Shocked. Което е невъзможно да се случи... hahaha Да им имам системата и правилата... Mr. Green

# 598

Аз знам, че не отказват записване. При една близка така се случи, че мъжът й си смени работата около класиранията, и тя не го беше отразила в профила. Мисля, че представи служебна бележка от предишния работодател. Ползваха точка месторабота, но в случая и двете фирми слава богу бяха в един район.

# 599
А в правомощията на директорите включва ли се правото да не обявят места за нова група набор 2011 в случай, че изписват над 20 деца от набор 2007?
п.п за ЦДГ става въпрос

Общи условия

Активация на акаунт