Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, директорите решават.
Може да са решили да пуснат 3та група, защото предучилищната е задължителна и трябва да се осигурят места за всички 5 годишни.

# 601
Грета Ей, благодаря.
Предполагам, че и да не обявят места за другите набори е възможно. Ако например решат да си намалят броя на децата в групите.

# 602
Незаписалите се деца си освобождават вече заявените свободни места от преди - това не са местата, които се обявяват в понеделник. В понеделник се обявяват напълно НОВИ свободни места.
Примери: уплътняване на групите; липса на чакащи в някой набор и съответно пренасочване на тези места към друг набор, нови групи и т.н. Тези места са пренебрежително малко, но все пак, ако някъде има възможност за прием, трябва да има и възможност за пускане на тези места в системата.

Точно това пък никога, откакто следя системата не се е случвало. Поне в градините, които следя и ме интересуват, а те са доста (в широк периметър, включително доста отдалечени като Панчарево, Герман и др.). Синът е ми е роден на 2 януари и силно се интересувам от промяна на набора за кандидатстване, обаче ИСОДЗ ми отказаха неколкократно точно, защото трябвало да няма чакащи деца от предния набор  Shocked. Което е невъзможно да се случи... hahaha Да им имам системата и правилата... Mr. Green

Повярвай ми, случвало се е. На прима виста се сещам за 98 ОДЗ /Младост/ като го откриха, не можаха да си попълнят местата за уж проблемния набор 2006 /тогава/ и на второ класиране махнаха местата от този набор и ги обявиха за 2007-ми.

# 603
Според мен, всичко, което е заявено в системата, преди класиране, трябва да се докаже след това. Записвала съм два пъти децата си в детско заведение и са ми проверявали документите буква по буква. За всяко несъответствие имат право да не ви приемат документите и да ви откажат записване. Всичко друго, е въпрос на желание от страна на директорката. Не отричам, че има много директори, които си "затварят" очите за някои несъответствия, но има и доста стриктни такива (и така трябва да бъде).  

# 604
Скрит текст:
Същата фирма, но друг адрес.
Не използваме точката за месторабота.
Ами, при положение, че не ползвате 0,1 т, то тогава е напълно възможно да ви запишат без проблем.  Зависи от настроението на директорката. Ако решите, поискайте от деловодството/счетоводството екземпляр на служебната бележка, в която да не е написан района на месторабота.
П.П. Ако фирмата беше друга, 100% щяха да ви откажат записване.
Това не е вярно, случвало се е и на други родители да пропуснат да отбележат смяна на работодател. Ако не касае точките /предимството за месторабота/, не се отказва записване. Аз на мъжа ми дори не му бях писала работодателя - в заявлението пишеше само - служебна бележка, без уточнение името на работодателя.
Като премествах дъщеря си, при подаване на документите, приемащата помисли, че служебната бележка на съпруга ми, е моя. И ми каза: "Оооо, не!!! Няма да ви запиша! Въвели сте работодател "Х", а ми носите бележка от "У". Трябваше да си обновите информацията в профила!". Обясних и, прегледа ги втори път, и ми ги взе. Затова мога да кажа, че пиша от личен опит  Peace
 Освен това, в служебната бележка за месторабота, изрично пише, че
Цитат
Служебна бележка, че ХХХ работи на трудов договор или договор за управление към фирмата-въведена-в-профила на детето.

# 605
Да, явно и това зависи от директорката...

# 606
Моля, за малко разяснения:
https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/not-rated/166/1592
https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/1592
Това е едно от ОДЗ, в които кандидатстваме. В списък "некласирани" с 8.2. са 9 деца, а в списък "чакащи" са 8. Едното дете, на което също е 1 желание тази градина къде изчезва? Дали е записано по друг начин или?
Според мен е логично списък "чакащи" да е по-голям и да нараства спрямо "некласирани" или бъркам newsm78

# 607
Това е едно от ОДЗ, в които кандидатстваме. В списък "некласирани" с 8.2. са 9 деца, а в списък "чакащи" са 8. Едното дете, на което също е 1 желание тази градина къде изчезва? Дали е записано по друг начин или?
Според мен е логично списък "чакащи" да е по-голям и да нараства спрямо "некласирани" или бъркам newsm78

"Липсващото" девето дете може да се види малко по-надолу в списъка на чакащите, със 7,2 т. по второ желание. Просто са му разместили кандидатурите и явно са сложили друга градина като първо желание. Нищо нередно няма.

# 608
Някой може ли да ми каже в кой район би следвало да се води болницата по онкология? Работя там и се чудех това води ли се месторабота в района на градината? По принцип работата ми е на 3 спирки от градината. Води се в кв. Дървеница, но такъв район на градините няма. Самата болница е еднакво близо и до Студенстки и до Младост. Така или иначе не съм я записала в системата като работа в района на градината. Просто се чудех....

# 609
Бладогаря  Hug
Онкоболницата е район Студентски

"Липсващото" девето дете може да се види малко по-надолу в списъка на чакащите, със 7,2 т. по второ желание. Просто са му разместили кандидатурите и явно са сложили друга градина като първо желание. Нищо нередно няма.

# 610
Някой може ли да ми каже в кой район би следвало да се води болницата по онкология? Работя там и се чудех това води ли се месторабота в района на градината? По принцип работата ми е на 3 спирки от градината. Води се в кв. Дървеница, но такъв район на градините няма. Самата болница е еднакво близо и до Студенстки и до Младост. Така или иначе не съм я записала в системата като работа в района на градината. Просто се чудех....
Студентски

# 611
Лазурит, благодаря ти за отговора !   bouquet Тогава ще поправя в системата, не че има значение, но все пак.

# 612
Здравейте и на класираните - честито!

Моля някой запознат да ми каже какво се случва при кандидатстване за общинска градина, ако детето е посещавало частна ясла. Ползва ли точка за това или само тези деца, които са били в общинска ясла?

Имам и друг въпрос: Има ли значение коя общинска ясла е посещавало детето при избора за детска градина? В смисъл - ако е посещавало ясла в "Младост", ползва ли точка за кандидатстване в градина в "Лозенец", напр.?

Последен въпрос: Наистина ли 141 ЦДГ в "Лозенец" дава някакво предимство при последващото записване на дете в 107 ОУ? Ако "да", как е регламентирано това и имам ли гаранция, че ако детето ми завършва 141 ЦДГ, ще бъде записано в 107 ОУ?

Благодаря предварително!

# 613
Моля някой запознат да ми каже какво се случва при кандидатстване за общинска градина, ако детето е посещавало частна ясла. Ползва ли точка за това или само тези деца, които са били в общинска ясла?

Не. не ползва точка. Това важи само за деца посещавали държавна ясла поне 6 месеца преди класирането.

Имам и друг въпрос: Има ли значение коя общинска ясла е посещавало детето при избора за детска градина? В смисъл - ако е посещавало ясла в "Младост", ползва ли точка за кандидатстване в градина в "Лозенец", напр.?

По принцип няма значение. Ако градината е приела такъв допълнителен критерий, той ще се начисли автоматично.

# 614
Лазурит, благодаря ти за отговора !   bouquet Тогава ще поправя в системата, не че има значение, но все пак.

Ооо, може да се окаже, че има огромно значение, особено ако се окаже, че живееш и работиш в един и същ район и градините са избрали и двата критерия. И, примерно, с 8,1 нямаш шанс, но с 8,2 - вече имаш реален такъв. Просто следи в графата "свободни места за слледващо класиране" дали ще се появят места и в която от градините се появят - нея трябва да изместиш като първо желание, за да имаш шанс на следващо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт