Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, не сме приети за ясла.Това което искам да попитам имате ли представа от колко дечица се състой най-малката яслена група или във всяка ясла е различно.Питам защото сме трета резерва във желаната ясла, пък на първо класиране приеха само 10 дечица.

# 691
1.Ако бройката на текущо незаписаните  /но класирани/ на 23.05 е например 15, значи ли това, че тези места дори да не са прехвърлени в графа свободни са реални места?

2.По нагоре прочетох, че незаписаните продължават да се състезават, но как става това, те от системата ли се прехвърлят в графа чакащи?

3.Директорките реално и веднага ли отразяват записалите се в системата? Защото примерно от 25 човека за три дни са се записали 2, да не говорим че другаде от 50 са 7 записаните

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 16:44 от viola2003

# 692
Здравейте мами,
Ние за съжаление пропуснахме срока за кандидатстване за ясла тоест няма профил и т.н. Сега кога ще мога да направя профил и да кандидатстваме с наборите ? На есен или др година по това време?

# 693
Kaki36, можеш веднага да направиш профил и да наредиш кандидатури и ще участвате във второто класиране и нататък. Е, основните места вече са запълнени, но тук-таме може да се появи някоя свободна бройка.

# 694
  • София
Не мога да повярвам!  #Crazy Някой може ли да ми даде някакво логично обяснение защо ще ми искат района на местоработата, след като той не ми носи точка и не доказва ползван от мен критерий? newsm78 Та нали документите са, за да се докаже изпълнението на критериите...
Според мен трябва да пише район задължително, ако се ползва подточката за месторатоба.
А ако не е написан района, не е ползвана подточката и записващия се запъне, може да се поспори по въпроса.
И пак лично мнение - щом не е ползвана подточката т.е. този ДК вероятно не е от избраните ДК за градината и едва ли ще се 'зверят' да гледат и сверяват райони.

Какъв е проблемът да се посочи районът на месторабота, та дори и адресът? Преди класиране няма как да се знае ползва ли се точка по месторабота или не.
Не е проблем. Но може да има недоглеждане на счетоводстово при издаване на бележка и пропуск за района. Все пак ако не ти трябва да доказваш район, що да тичаш и да вадиш нова бележка, като може да си минеш и с бележката без район.

1.Ако бройката на текущо незаписаните  /но класирани/ на 23.05 е например 15, значи ли това, че тези места дори да не са прехвърлени в графа свободни са реални места?

2.По нагоре прочетох, че незаписаните продължават да се състезават, но как става това, те от системата ли се прехвърлят в графа чакащи?

3.Директорките реално и веднага ли отразяват записалите се в системата? Защото примерно от 25 човека за три дни са се записали 2, да не говорим че другаде от 50 са 7 записаните
1. Ако има незаписани, то в 17 часа на 23.05 ще се прехвърлят в графата 'свободни места за следващо класиране'. Няма да има изрична новина в секция 'Новини', че еди къде си има свободни места.
2. Ами незаписаните - могат да си правят кандидатури. Въпросът е, че ако не откажат лично мястото при дир-ката, за следващото класиране няма да имат пълен брой точки за 1-во желание - няма да имат 3, а ще имат 2. Т.е. точките им ще са с 1 по-малко.
3. Възможно е дир-ката да въведе инфото за записаните след 1-2 дена. Има таква случки. Събират докс няколко дена и после въвеждат накуп всичко.

# 695
  • София
Искам да попитам - детето ми ходи на ясла и може да е там до 09,2015 но сега кандидатсктах за ОДЗ и го приеха. В ОДЗто го записаха и сега пише СДЯ , възрастова група 2012, изписано с причина 'Преместен в друга градина' на 31.08.2014 г. Но нещо има нередност в единия документ, ако не го представя в срок ще ме отпишат от ОДЗто, но си оставаме в яслата нали?

# 696
Искам да попитам - детето ми ходи на ясла и може да е там до 09,2015 но сега кандидатсктах за ОДЗ и го приеха. В ОДЗто го записаха и сега пише СДЯ , възрастова група 2012, изписано с причина 'Преместен в друга градина' на 31.08.2014 г. Но нещо има нередност в единия документ, ако не го представя в срок ще ме отпишат от ОДЗто, но си оставаме в яслата нали?

Не разбрах, в кой документ има нередност? По принцип, дори и записано в ОДЗ от 09.14, детето може да посещава ясла до този момент.

# 697
  • София

Не разбрах, в кой документ има нередност? По принцип, дори и записано в ОДЗ от 09.14, детето може да посещава ясла до този момент.
В моя документ пише че съм специализант а ни редовен студент, хд в яслата ми признават този документ, а в ОДЗ не

# 698
До 31.08.2014 може да посещава ясла. После, ако ти признаят документа ОДЗ.

# 699
Тоест може да ви откажат прием, заради този документ? А тогава защо в системата се води като записано детето?

Няма значение дали сте приети, записани или не сте приети в детска градина. Можете да посещавате ясла до септември 2014 г.  (ако яслата ви работи през лятото).

# 700
  • София
Тоест може да ви откажат прием, заради този документ? А тогава защо в системата се води като записано д
Няма значение дали стети, записани и не сте приети в детска градина. Можете да посещавате ясла до септември 2014 г.  (ако яслата ви работи през лятото).
Защото директорката пр документите, а после зам. Директорката се сетала явно нещо да проверява, защото и бях с колежка с чието уверение нещо не беше наред. По принцип в салата

# 701
  • София
Тоест може да ви откажат прием, заради този документ? А тогава защо в системата се води като записано д
Няма значение дали стети, записани и не сте приети в детска градина. Можете да посещавате ясла до септември 2014 г.  (ако яслата ви работи през лятото).
Защото директорката пр документите, а после зам. Директорката се сетала явно нещо да проверява, защото и бях с колежка с чието уверение нещо не беше наред. По принцип в салата
Пиша от тел и нещо се обърка. По принццип в яслата може да сме до 2015докато стане на три-сега е на две, но ако нещо не стане с док за одзто ще си останем ли в яслата

# 702
Момичета, дъщеря ми/ 5 месеца и половина/ е приета в ясла. Директорката твърди, че следва да ми се прекрати майчинството веднага след като запиша детето си/ тоест тази или следващата седмица/.. Аз бях останаха с впечатление, че обезщетението, което получавам в момента за отглеждане на малко дете, съгласно чл. 163, ал. 1 от КТ, тоест преди навършване на 1 година на детето се полага безвъзмездно независимо, че посещава ДЗ... ooooh!
Писах на НОИ, дано да получа отговор скоро #Crazy

# 703
  • София
Дори и да се прекратява майчинството, то това трябва да стане след реалното тръгване на детето. Т.е. най-рано септември. Поне до септември би трябвало да си получавате майчинството без проблем.

# 704
  • София
Момичета, дъщеря ми/ 5 месеца и половина/ е приета в ясла. Директорката твърди, че следва да ми се прекрати майчинството веднага след като запиша детето си/ тоест тази или следващата седмица/.. Аз бях останаха с впечатление, че обезщетението, което получавам в момента за отглеждане на малко дете, съгласно чл. 163, ал. 1 от КТ, тоест преди навършване на 1 година на детето се полага безвъзмездно независимо, че посещава ДЗ... ooooh!
Писах на НОИ, дано да получа отговор скоро #Crazy

Олеле, тази директорка да ходи да се гръмне! Не ти се прекратява майчинството със записването, а дори и да тръгне, може да ис ползваш дните до 410. След това ти се прекратява при реално тръгване.

Общи условия

Активация на акаунт