Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 878
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте на всички Simple Smile Предварително се извинявам за въпросите си, ако вече са коментирани, но нямам времето да изчета всичко, за да търся това, което ме интересува и реших да попитам. Детето ми е родено януари 2013г., сега кандидатствахме за детска ясла и неочаквано за нас, извадихме нечуван късмет и ни приеха. Въпросът е, че ние искаме да го пуснем като стане на 2, но в никакъв случай не искаме да изпускаме мястото си за яслата. Още за утре сме подготвили всички необходими документи и  със съпруга ми ще идем да го запишем и обсъдим там какви са ни вариантите, но ми искаше да знам предварително как стоят нещата, ако случайно попаднем на не особено мили и в настроение хора. Та.... възможно ли е с уговорка да стане така че, детето да не посещава яслата до края на годината и аз да продължа да си получавам майчинството? Или поне има ли някакъв максимален срок, в който това може да се случва (например два месеца) и после вече да се спира майчинството, а детето, дори да не ходи, да му плащаме таксата? Ясно ми е, че и един час да има прекаран там, се води за злоупотреба. Четох някъде, че от педиатърката се взимат бележки за детето например, че още не е минало на твърда храна и така се отлага. Доколкото ми е ясно, се водят протоколи, в които е важно детето да не присъства и които всеки месец се отчитат пред НОИ. Ако това е така, не е ли логично да си вървят майчинските? Благодаря ви много предварително

Направо пускайте молба за прием в първи клас, а за университет приемът по документи подготвяйте още утре.

Може би така се получават "свободни" места, като директорът попълва със свои хора, докато чака вас да решите да пуснете детето си в детското заведение.

Нагла работа. Поне да си бяхте мълчала.

# 736
  • София
Дани, ромите не винаги са многоточковци. Те имат някакви допълнителни точки, но пък нямат предимство на работещ/учащ родител.

Тедииии, Теди Simple Smile Оставате си в ОДЗто и не се губи предимство, ако не се запишете сега за следващи класирания.
Аз съм отказвала записване миналата година в неудобен квартал за нас, но както виждаш тази година ни приеха.

Алекс, няма ли вариант да смените района? Да потърсиш други варианти. Мога ли да помогна с предложения?

# 737
Момичета, имам следния проблем. Когато попълвахме данните в системата, мъжът ми пита счетоводителката в кой район е работното му място и тя му каза един, а сега се оказа, че е друг и съответно района в служебната бележка се разминава с този в системата. Ние не ползваме точка за месторабота. Възможно ли е да ни откажат записване заради това?

Да, могат да ви откажат записване заради това.

# 738
  • София, Бургас
Да ви питам момичета, имам следния казус. Приети сме в ясла с 8.2, като допълнителната точка идва от условието, че местоработата на мъжа ми съвпада с района на яслата. До тук добре. Но всъщност местоработата му се води в Бизнес парка, а той си работи от вкъщи в Красна поляна. Един негов колега са влезли в ясла миналата година със същите обстоятелства, като на бележката му пише, че "естеството на работата му позволява да работи у дома". Ние имаме същата бележка, но се оказва, че на една позната, вчера са и казали в тяхната ясла, че не приемат бележката така и иската да е написан адреса на работата му/а тя не съвпада с района на градината/. Някой имал ли е подобен случай? Имат ли право да ни дисквалифицират?

И да уточня, че аз утре ще ходя в нашата ясла и не знам какво те мислят по този въпрос. Но просто исках да знам дали и на други се е случвало това...

Момичета, все пак да ви кажа как се развиха нещата при нас. Явно в нашата ясла не държат да пише района на бележката на съпруга ми за местоработата му. Това, че пише, че работи от вкъщи  и адреса от личната карта им беше достатъчна. Днес се записахме и наесен с песен.Simple Smile

# 739
  • София
Здравейте имам едно много просто въпросче. След като цяла сутрин си загубих да търся акта за раждане на детето, сега се чудя имунизационния паспорт и здравния картон в яслата ли са както си мисля или и за тях трябва да си затрия още толкова време да търся. Бях си определила срок до вчера за да я запиша в ДГ но бременния ми мозък вече съвсем издава багажа и ми е все в опозиция.

В яслата са, не ги търси. От личният лекар ви е нужна само актуална информация в Здравно-профилактичната карта. Но и това може да се предостави преди тръгването в новото ДЗ. Може /при желание от страна на директора/ да запишеш детето и без имунизационния паспорт и здравния картон. Когато напускате яслата, ще ви ги върнат, и ще ги дадете в новото ДЗ.

П.П. Най-добре се обади на директора на новото ДЗ, обясни, че в момента детето посещава ясла, и попитай дали може да я запишеш без здравните документи Peace
Не може с тези от яслава- аз вече питах. Тези в яслата си остават в яслата, а в ОДЗто носихме нови. Директорката на яслата ми каза ако искам може да снимам, но оригиналите си остават там. Аз направо нови изкарах - то не е сложно на един лист личната ти изкарва всички имунизации и купуваш за 30ст лична здравнопрофилактична карта

# 740
  • София, Бургас
Момичета, имам следния проблем. Когато попълвахме данните в системата, мъжът ми пита счетоводителката в кой район е работното му място и тя му каза един, а сега се оказа, че е друг и съответно района в служебната бележка се разминава с този в системата. Ние не ползваме точка за месторабота. Възможно ли е да ни откажат записване заради това?

Да, могат да ви откажат записване заради това.

На нас въобще не искаха да пише района..

# 741
# 742
Не може с тези от яслава- аз вече питах. Тези в яслата си остават в яслата, а в ОДЗто носихме нови. Директорката на яслата ми каза ако искам може да снимам, но оригиналите си остават там. Аз направо нови изкарах - то не е сложно на един лист личната ти изкарва всички имунизации и купуваш за 30ст лична здравнопрофилактична карта

От яслата не може да ти ги дадат за постоянно, при положение, че детето все още посещава. Но това не означава, че няма да ти ги предоставят при напускане. Освен това, много ЛЛ отказват да преиздават имун.паспорти и картони, при положение, че вече има издаден. Въпроса не е за 30-50 стотинки или 5 лева.
И в ДЗ-то на моето дете /предполагам и на други места/  е задължително ползването на старите здравни документи, защото там е заведено развитието на детето /ако е имало кой да го попълва/  Peace

П.П. Здравно-профилактичната карта се преиздава всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт