Желана бременност след прием на Ескапел?!!!

• 2 917
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами. Имам нужда от малко помощ.
В средата на Януари ми се наложи да пия Ескапел, понеже не бях сигурна, че искам дете. След месец някъде ходих на преглед при гинеколог и всичко ми беше нормално.
След дълги разговори и общо желание с приятеля ми решихме да си направим едно бебче.
Започнахме опитите от 8-мия ден на менструацията ми, като почти всеки ден правихме секс и свършваше в мен, и по време на овулацията ми също.
На 5тия ден от опитите започнаха да се случват странни неща - станах по-нервна, започна да ми причернява от време на време и рещих да си направя тест, излезе отрицателен. На 12тия ден се появи леко зацапване, а още няколко дни преди това започнах да усещам напрежение в гърдите постоянно, само да ме гушне някой по-силно и ме болят. Реших отново да си направя тест и той обаче излезе отрицателен. А усещам вече и някакво напрежение в коремчето, болките в гърдите си ги има постоянно...
И ето сега на 26тия ден ми дойде........... Не знам какво да мисля... На 25 години съм, очевидно съм здрава, освен ако гинеколожката не е пропуснала нещо, но прегледа беше със едни от най - новите технологии....
Та...с приятеля ми решихме да си направим изследвания за стерилитет и тем подобни след като ми свърши и запазихме час във Вторник следващата седмица, като мислим да ползваме пакет Планиране на бебе в една клиника в София. Но до тогава ще продължава да ме човърка... Възможно ли е да съм бременна, а менструацията да се появи? Ня някоя от вас случвало ли й се е? Моля за помощ!

# 1
  • Sofia
Не виждам причина да смяташ, че си бременна. Обикновено стъпки за търсене на проблем се предприемат след няколко месечни опити. Вие сте опитали един.

# 2
Svetlanaa, много често при планирани опити за бебе жените са склонни да търсят признаци за бременност и да ги намират без такава да има.

Счита се, че от специализиране помощ двойките имат нужда след около година опити за забременяване.

Ако нямаш някакви специални причини за притеснение (а пиенете на Ескапел не е такава), на този етап бих те посъветвала да не търсите под вола теле и да си правите бебето без излишно напрежение.

# 3
  • София
Ти си на 25 години и не знаеш че бебето може и да не появи още на първия месец след започване на опитите? И веднага хукнахте да си правите изследвания за стерилитет с приятеля ти?

Тестовете са отрицателни, менструацията ти е дошла, но ти все пак се чудиш дали пък не си бременна? Направи си кръвен тест тогава и ще разбереш със сигурност.
На мен звездите обаче ми казват, че все още не си.

# 4
  • Beyond the stars
Изследвания за стерилитет след един месец опити ?  Crazy
Мисля,че ако бебето не бъде цел на всяка цена и нещата се приемат спокойно ще е доста по-добре за вас  Peace
Основания за притеснения имате след 6-12 месеца неуспешни опити..

# 5
Я си правете секс спокойно без притеснения и като мине 1 година и не забременееш, тогава ходете по доктори и клиники.

# 6
Много сте нападателни. Сигурно си внушавам, че ми причернява, че ме болят гърдите, че ме боли кръста, че се уморявам по-бързо от обикновено. Неща, които са нетипични за мен. Меструацията ми като цяло винаги е била безпроблемна, най-много да ме е боляла глава, нищо повече.
И да, знам, че може да не стане от първия път, не съм малоумна.
Питам просто дали на някоя от вас или ваша позната се е случвало нещо подобно. И да хукваме по изследвания, защото и двамата сме млади и здрави и няма обективна причина да не се случи още от първия месец опити, като първия месец ( няма и толкова даже) включва поне 15 свършвания вътре, включително и по време на овулация. И няма нужда и не искаме да чакаме времето да си минава просто така, а ако имаме проблем по-добре да го знаем и да го оправим....

# 7
Съгласна съм, че не трябва да се пренавиваме. Спокойни сме, но какво лошо има човек да иска от рано да знае дали има проблем или не Simple Smile

# 8
  • Beyond the stars
Съгласна съм, че не трябва да се пренавиваме. Спокойни сме, но какво лошо има човек да иска от рано да знае дали има проблем или не Simple Smile

Нищо лошо, просто излишни нерви и притеснения  Peace Давам пример - моя колежка покрай държавните изпити правеха опити за бебче - 4-5 месеца никакви резултати (млади, здрави т.е. без обективна причина). Мина дънданията и резултата беше на лице още първият месец  Wink
Не подценявай значението на спокойствието  Peace

# 9
  • София
Много сте нападателни. Сигурно си внушавам, че ми причернява, че ме болят гърдите, че ме боли кръста, че се уморявам по-бързо от обикновено. Неща, които са нетипични за мен. Меструацията ми като цяло винаги е била безпроблемна, най-много да ме е боляла глава, нищо повече.
Питам просто дали на някоя от вас или ваша позната се е случвало нещо подобно. И да хукваме по изследвания, защото и двамата сме млади и здрави и няма обективна причина да не се случи още от първия месец опити, като първия месец ( няма и толкова даже) включва поне 15 свършвания вътре, включително и по време на овулация. И няма нужда и не искаме да чакаме времето да си минава просто така, а ако имаме проблем по-добре да го знаем и да го оправим....
Но въпросите и разсъжденията ти са малоумни!!!
Аз имам само един въпрос. Как разбра кога ти е овулацията?

# 10
С тест : )

# 11
Svetlanaa повечето жени в процес на бебеправене си внушават!От опит ти го казвам,защото съм го изпитвала.
И с двете си бременности мерих температура и правих тестове за ово и двата пъти забременях след 3-4 месеца.Втория път забременях при положение,че нямах нито един положителен тест за овулация  Crazy
Никой не те напада,момичетата просто споделят опита си  Peace

# 12

Първо, една голяма част от проблемите се откриват след месеци, че и години изследвания.

Второ, някои отклонения, които евентуално биха открили при вас, нормално не пречат на забременяването и само ще ви натоварят емоционално с притеснения.

И трето, не си проверяваш по същия начин бъбреците, сърцето, очите и т.н. - за да видиш дали случайно няма някакъв супер скрит проблем, който не се забелязва при обикновен преглед, нали?

Някак е ирационално да го правиш.

За останалото - да, вероятно си внушаваш. Казвам го от личен опит.

Пет дни след половия акт обикновено оплодената яйцеклетка още плува из тръбите и тялото ти не знае за нея. Освен това, в около 20% (примерно) от случаите ембрионът не се развива или не успява да се имплантира и се изхвърля - това при съвсем здрави жени и мъже. Та за да стане бебе, трябва да се наредят няколко щастливи "случайности" - затова и не става всеки месец.

# 13
Светлана , след прием на Ескапел колкото и лек цикъл да си имала,доста неща се променят за поне около половин година /гарантирам ти го/, все пак това си е хормонална бомба... и аз съм като теб с лек цикъл и пр., но след прием на въпросното известно време се чувствах по същия начин, че даже и се бях шашнала да не да не е подействало.... но това са нормални неща... Според мен изчакайте още 2-3 месеца, като си пробвате спокойно, за да си станат нещата спокойно  Naughty

# 14

Вярвай ми,може да си внушаваш.Усещаш как гърдите те болят,лошо ти е,повръща ти се и дори повръщаш!!!но това е само внушение,защото искаш бебе.Правиш си тестове всеки ден.После ти идва цикъла и ти решаваш,че си увредена и имаш нужда от лечение за стерилитет.
Дишайте спокойно,бебето не идва по поръчка.Тестовете за овулация са много добри,ползвайте ги.Ще забременееш,просто няма да стане в деня и часа,когато ти си решила,че е редно.JP много добре ти е написала за щастливите случайности.  bouquet
А тоя Ескапел така ти разбърква хормоните,че става каша.

Общи условия

Активация на акаунт