Kонсултации с адвокат

• 212 585
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 1 140
Да, благодаря ви

# 1 141
Здравейте скоро ви писах с въпрос и много се извинявам ,че се включвам за втори път.Получихме дата за дело през Декември но въпросният ми съпруг е извън България и няма как да получи призовка с датата.Адвоката ми обясни,че е нужно да го търсят на адрес няколко пъти тук в България.Притесняваме факта,че това ще се проточи много време и нищо чудно в последния момент той да отложи делото. Има ли начин по който това да се предотврати и как да избегна евентуално отлагане.

# 1 142
  • Варна.....
Здравейте скоро ви писах с въпрос и много се извинявам ,че се включвам за втори път.Получихме дата за дело през Декември но въпросният ми съпруг е извън България и няма как да получи призовка с датата.Адвоката ми обясни,че е нужно да го търсят на адрес няколко пъти тук в България.Притесняваме факта,че това ще се проточи много време и нищо чудно в последния момент той да отложи делото. Има ли начин по който това да се предотврати и как да избегна евентуално отлагане.

Ако е бил призован един път на адреса си няма да бъде проблем.

# 1 143

Не можах да разбера точно извинявам се.Имате предвит,че след първа изпратена призовка следваща няма да се изпраща независимо дали е взета на адреса или не?

# 1 144
Здравейте, момичета, ето фактологията:
- заедно сме над 10 години, нямаме сключен брак
- имаме две малолетни деца, признати от него, вписан е в актовете за раждане
- предстояща дългосрочна ипотека, единсъвено на негово име, в която ще живеем

И въпросите:
- има ли смисъл от застраховка живот за него?
- какво се случва с ипотеката със застраховка живот, ако се спомине?
- а без застраховка живот?
- има ли връзка с приемане на наследство по опис, тоест може ли да се приеме апартамент (от децата) без заем Simple Smile?
- да сключим ли брак, преди ипотеката, за да е семейно жилище?

Банките не изискват такава застраховка, той би си я направил, ако има смисъл. Да я прави ли или не?

Благодаря.
-

# 1 145
  • Варна.....

Не можах да разбера точно извинявам се.Имате предвит,че след първа изпратена призовка следваща няма да се изпраща независимо дали е взета на адреса или не?
Щом един път са му връчени книжата на адрес, дори после да не бъде открит, ще му се залепи уведомление и ще се счита за редовно призован. Ако обаче развода е по взаимно съгласие и той не се яви без да се сочи основателна причина, производството по делото ще бъде прекратено.

# 1 146

Щом един път са му връчени книжата на адрес, дори после да не бъде открит, ще му се залепи уведомление и ще се счита за редовно призован. Ако обаче развода е по взаимно съгласие и той не се яви без да се сочи основателна причина, производството по делото ще бъде прекратено.
Не е по взаимно съгласие развода.Но щом е така има надежда делото да се състои.
Благодаря.

# 1 147
Здравейте, имам следния въпрос - Ако в споразумение при развод по взаимно съгласие е уговорен минимален размер на издръжката на дете. Колко време след одобряването на споразумението и постановяването на съдебното решение за развод може да се образува дело за увеличаване на издръжката? Моля да ми отговорите.

# 1 148
  • Варна.....
Здравейте, имам следния въпрос - Ако в споразумение при развод по взаимно съгласие е уговорен минимален размер на издръжката на дете. Колко време след одобряването на споразумението и постановяването на съдебното решение за развод може да се образува дело за увеличаване на издръжката? Моля да ми отговорите.
При изменение на обстоятелствата, респ. нуждите/ възможностите.
Тъй като това ще Ви се стори относителен отговор- аз изчаквам поне година, но преценката е строго индивидуална във всеки казус.

# 1 149
Благодаря Ви

# 1 150
Здравейте . Миналата седмица започнах развод в Англия и мъжът ми е изпразнил всички общи банкови сметки.Съдът в Англия струва много скъпо за дълго финансово оспорване. Как стоят нещата в България при такова действие от негова страна? Мога ли да заведа дело да върне половината от източените пари ?

# 1 151
Здравейте!
Имаме имот за продажба, които е с общ вход със съсед. До колкото разбрах, на него трябва първо да предложим имота, нали така? Закона ли ни задължава, или? Той се съгласи и страшно започна да ни притиска, но ни е враг от дълги години и предполагам, мисли че ще се откажем или ще се излъжем с цената. Та, въпроса ми е:
1/ По закон ли трябва първо на него да се предложи, и с документ ли да откаже, за да предложим имота на друг човек?;
2/ Правят се скица и дан.оценка, но как да разберем действителната ориентировъчна цена (чувала съм за пазарни оценки - това ли се прави като следваща стъпка/?
Благодаря Ви предварително!

# 1 152
Здравейте!
Имам няколко въпроса, но първо кратко въведение в историята ми.
Имам дете на 5 г., което не е припознато от бащата и в удостоверението за раждане е вписано с имената на дядото по майчина линия. Не съм живяла с бащата на детето след забременяването и раждането. Нямаме обща собственост.

1. Възможно ли е бащата на детето да ѝ даде имената си без мое съгласие, при положение, че дъщеря ми вече е на 5 г.?
2. Има ли законов начин да бъда принудена да променям имената на детето си?
3. Има ли начин да огранича вижданията между двамата, при положение, че няма физическа опасност за детето?
4. Мога ли да бъда задължена да осигурявам време за виждане на дете и баща, който официално не фигурира като родител в нито един документ и не сме съжителствали след забременяването и раждането на детето?
5. Могат ли неговите родители да предявят претенции за виждане на детето щом то не е признато официално, но всички знаят кой е таткото?

Почти съм сигурна, че отговорите на последните два въпроса ще е НЕ, но какво става ако за първите два въпроса отговорите са положителни???

Очаквам отговорите Ви с доза страх.
Благодаря за отделеното време!

# 1 153
  • Враца
Алиса 16,
Това, че е с общ вход, не означава задължително, че имотът е неподеляем.
Можете да се консултирате с геодезист, за да Ви кАже дали може или не може да се подели.
Иначе да, ако е неподеляем имотът, трябва първо да предложите на другия собственик.
Редно е да направите оценка на имота, има лицензирани оценители, които за около 100-120 лева правят оценката.
Другият собственик се кани с нотариална покана на определена дата в офиса на нотариус. Ако не дойде- нотариусът удостоверява това обстоятелство.
Вероятно за подробностите като изготвяне на нот. покана и др. ще Ви трябва адвокат, така че да не направите грешка. Процедурата е важна.

# 1 154
  • Варна.....
Здравейте . Миналата седмица започнах развод в Англия и мъжът ми е изпразнил всички общи банкови сметки.Съдът в Англия струва много скъпо за дълго финансово оспорване. Как стоят нещата в България при такова действие от негова страна? Мога ли да заведа дело да върне половината от източените пари ?
Според мен местно компетентен е съдът в Англия.

Общи условия

Активация на акаунт