Kонсултации с адвокат

• 212 351
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 210
Смени си адвоката. Веднага.
Къв представител, кви 700 лв. Мръчва се чрез залепване по чл. 47  ГПК, ако иска - да ги взема, ако не ще - негов проблем.
     Не трябва да го сменя, може да изгуби платените до тук суми за хонорар и държавна такса. А колежката е права. Когато ответникът не е намерен на адресите - постоянен, настоящ, посочен в исковата молба, действително се лепи уведомление. След изтичане на срока за получаване на книжата, ако не ги получи, на ответниците-физически лица се назначава особен представител. Хонорарът (минимален по исков ред) от 600 лева се внася от ищеца. Иначе делото се прекратява.

Скрит текст:
Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.
(2) В уведомлението се посочва, че книжата са оставени в канцеларията на съда, когато връчването става чрез служител на съда или частен съдебен изпълнител, съответно в общината, когато връчването става чрез неин служител, както и че те могат да бъдат получени там в двуседмичен срок от залепването на уведомлението.
(3) Когато ответникът не се яви да получи книжата, съдът указва на ищеца да представи справка за неговата адресна регистрация, освен в случаите на чл. 40, ал. 2 и чл. 41, ал. 1, в които съобщението се прилага към делото. Ако посоченият адрес не съвпада с постоянния и настоящия адрес на страната, съдът разпорежда връчване по настоящия или постоянния адрес по реда на ал. 1 и 2.
(4) Когато връчителят установи, че ответникът не пребивава на посочения адрес, съдът указва на ищеца да представи справка за неговата адресна регистрация независимо от залепването на уведомлението по ал. 1.
(5) Съобщението се смята за връчено с изтичането на срока за получаването му от канцеларията на съда или общината.
(6) Когато установи редовността на връчването, съдът разпорежда съобщението да се приложи към делото и назначава особен представител на разноски на ищеца.

# 211
  • София
Момичета,току що ми звънна адвокатката...На 9 юни са върнати неполучените документи от" милия ми съпруг",на 20 юни съдийката ги е взела и днес е разпоредила или там както се казва,да представя служебна бележка,че това е настоящия и постоянен адрес на господина и че след това трябва да наема особен представител и да започне делото,поне аз така го разбрах и сега и преди...Моля ви кажете ми нещо за този особен представител,съда ли ми го назначава,защо аз трябва да плащам и за него,разбрах че по дело с вина както започна моето трябва да платя 600 лева хонорар за моята адвокатка и сега още 600 лева и за другия адвокат,ужас...ще си изтегля май документите и щесе откажа от развода за жалост...направо ще се побъркам от нерви,а и господина някой явно го учи,защото ми крещи,напада ме и ме обижда,но внимава детето да го няма и да няма как да го докажа...вече нямам сили,една година с това дело и до никъде... smile3518

# 212
  • Пловдив
Здравейте! Имам следното питане - заведено е от бащата изпълнително дело за предаване на детето, въпреки, че никога не е отказвано и се спазва решението на съда. Сега се претендира за разноските по изпълнителното дело от майката, заедно с 350 лв адвокатски хонорар. Може ли някой да ми обясни, обжалва ли се това искане и как. Благодаря!

# 213
  • Стара Загора
Здравейте.Имам заведено дело с бившия ми приятел.Имаме дете,но детето не го познава,а е на 4 гоеини.Съдим се за права и издръжка.Той е съгласен правата да са на мен,но иска детето да е много често при него.Как стоят нещата ако детето почне да реве и отказва да ходи при него след като реши съдът режима на свиждания?На сила няма да го накарам да иде без мен и то с преспиване.И възможно ли е да ми го вземе?твърди,че ми е давал и съм искала пари как може да го докаже.

# 214
Здравейте.Имам заведено дело с бившия ми приятел.Имаме дете,но детето не го познава,а е на 4 гоеини.Съдим се за права и издръжка.Той е съгласен правата да са на мен,но иска детето да е много често при него.Как стоят нещата ако детето почне да реве и отказва да ходи при него след като реши съдът режима на свиждания?На сила няма да го накарам да иде без мен и то с преспиване.И възможно ли е да ми го вземе?твърди,че ми е давал и съм искала пари как може да го докаже.
Имате ли адвокат?Той ще Ви насочи как да се изгради защитата Ви.Можете да поискате от съда първоначално срещите с бащата да се осъществяват във Ваше присъствие, докато детето порасне и режимът за лични контакти да може да се изпълнява и без Вас.Това че Ви е давал пари може да го докаже със свидетелски показания, с касови бележки за покупки на детето, банкови преводи и др.Но дори и да Ви е давал пари, това е съвсем нормално, задължението на родителя за издръжка е безусловно, освен ако сте поискали в отговора на исковата молба издръжка за минало време, т.е. една година назад.Ако докаже, че Ви е давал пари може да създаде трудности по доказването на този иск.

# 215
  • Parsberg
Здравейте,възможно ли е когато двамата родители живеят извън България, единият родител да реши да усъди другият родител за издръжка по законите в страната, в която живее в момента. Бракът и разводът са се усъществили в България.

# 216
Здравейте,възможно ли е когато двамата родители живеят извън България, единият родител да реши да усъди другият родител за издръжка по законите в страната, в която живее в момента. Бракът и разводът са се усъществили в България.
Здравейте, съгласно Кодекса по международно частно право, по искове за издръжка между български граждани са компетентни българските съдилища.

# 217
  • Parsberg
Това означава ли, че само и единствено в съда в България може да се заведе дело за издръжка не зависимо, че и двамата живеят в други държави? И интересно ми е също при заведено дело в Бг как ще се докажат доходи, които не са на територията на страната за да се определи размера на евентуално издръжка?

# 218
Здравейте  може ли малко  разяснение  по следния  казус.  Мъж и жена живели  2 месеца  заедно, жената забременява. Разделят се. Виждат се почти месец  преди раждането,  и  мъжът завежда  дело  за родителски  права като 4 месеца не се е  интересувал от детето. Благодаря

# 219
Здравейте  може ли малко  разяснение  по следния  казус.  Мъж и жена живели  2 месеца  заедно, жената забременява. Разделят се. Виждат се почти месец  преди раждането,  и  мъжът завежда  дело  за родителски  права като 4 месеца не се е  интересувал от детето. Благодаря
Здравейте, без значение е, че сте живяли само 2 м заедно.Но не се притеснявайте, толкова малки деца остават при майката.

# 220
  • sf
Възможен ли е развод ако единият от съпрузите изчезне от страната и не може да бъде открит?
Как се процедира в такива случаи?

# 221
Възможен ли е развод ако единият от съпрузите изчезне от страната и не може да бъде открит?
Как се процедира в такива случаи?
Възможен е, ще стане по-бавно и ще трябва да заплатите на адвокат -особен представител.

# 222
  • София, България
Здравейте!
С бащата на детето ми сме разделени от 6 месеца. Детето е на 1 г и 4 месеца. Нямаме брак, но детето е припознато от бащата. Преди да се разделим с бащата живеехме заедно в апартамент, който е собственост на "свекъра ми", т.е. дядото  на моят син. В момента все още живея в апартамента с детето, бащата се изнесе. Моят постоянен адрес е адресът на апартамента.
1. Въпросът ми е : Имам ли право да живея тук с детето? Мога ли да разчитам на закона да остана с детето в този апартамент?

# 223
И аз имам въпрос: развод по взаимно съгласие, жилището е дарение на съпруга ми с право на ползване от родителите му(те не живеят в него ). Как ще реагира съда при такова положение, ако искам право на ползване на жилището до 18г , детето е на 3г? Заради риска да ме изгонят родителите му мога ли да искам в споразумението клауза за плащане на половин наем от съпруга ми, ако останем на улицата с детето?

# 224
Здравейте!
С бащата на детето ми сме разделени от 6 месеца. Детето е на 1 г и 4 месеца. Нямаме брак, но детето е припознато от бащата. Преди да се разделим с бащата живеехме заедно в апартамент, който е собственост на "свекъра ми", т.е. дядото  на моят син. В момента все още живея в апартамента с детето, бащата се изнесе. Моят постоянен адрес е адресът на апартамента.
1. Въпросът ми е : Имам ли право да живея тук с детето? Мога ли да разчитам на закона да остана с детето в този апартамент?
Тъй като нямате брак, нямате право да живеете в жилището, освен по волята на бащата.Семейното жилище се предоставя за ползване на съпруга, който ще упражнява родителските права по отношение на децата , след развода.Вие нямате такива отношения и няма на какво основание да се случи това.Имате право на издръжка за детето.

Общи условия

Активация на акаунт