Kонсултации с адвокат

• 213 430
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 645
  • Враца
Така...
Това, че писмото е "типово", и изглежда и звучи малоумно, не означава, че няма цесия.
Да, вярно е и, обаче, че трябва да бъдете уведомен от предходния кредитор, а в случая уведомлението е от цесионера.

Тук стои и въпросът дали дължите тази сума наистина. Малка е, не зная доколко си заслужава да заведат иск срещу Вас.
Отчитам възможността в някой момент от някъде по евентуалното дело да се материализира някое писъмце, изпратено с куриер, с което са Ви "уведомили", но Вие не сте разбрали.
Имайте предид, че ако се заведе дело, допълнителните разходи ще са двойно на тези, които дължите в момента.

Няма друг инструмент да съберат сумата принудително, освен съдебното дело /вкл. заповедното производство/, и изваждането на изпълнителен лист. Явно в момента не сте даден на съд.

Така че можете да платите, без да се занимавата, можете и да стоите и да чакате да ви съдят.
Постъпете както прецените, в момента не могат да Ви задължат да платите принудително.

# 646
Това е сума на отстъпка, а не на дължима сума. Не съдят защото се вкарва някаква сума.
Но пък страхотен съвет Simple Smile
Да речем че плащаме - не знаем докога плащаме обаче Laughing Може до 3000 г. все да си плащаме. Така или иначе хем не знаем колко се дължи, хем не знаем дали аджаба се дължи, хем и няма как да разберем.

# 647
  • Пловдив
Добре, де, ти не знаеш ли дали си вземал кредит, какво е уговорено с банката и какво си изплатил поне?
Ако отидеш в банката, дали няма да ти дадат данни за размера на задължението към момента на цесията?

Може и цесионерът да уведоми, ако така са се уговорили - често се уговаря цесионерът да уведоми длъжника от името на цедента, един вид упълномощаване. Разбира се, редно е поне да съобщи на длъжника и за самото упълномощаване, ако не и да му представи копие от уговорката.

# 648
Такова уговаряне закона не признава.
Естествено че има заем.
От банката абсолютно нищо не дават, нали затова използват мутрофирмата, за да приключи за тях казуса.
Мутрогена ти праща предложение за отстъпка без да знаеш колко дължиш, че да си сметнеш дали може да платиш и да използваш отстъпката. Мутрогена отговаря със "дайте телефон". Ама то разговори не ми трябват. трябва ми писмено колко дължа.

не може ли човек направо да стартира дело с "на тия не им дължа нищо. не са ме информирали"? Дори и да изфабрикуват уведомление то предполагам трябва да е с подпис а моя подпис няма да е там (а ако е там поне си знаем че говорим за измамници / фалшификатори).

не може ли и ние полуграмотно писмо "ако не отговорите до 7 дена писмено считаме че не дължим нищо бля-бля"? защо няма такова нещо като да изискваш договора им за цесия? за мен хем не съществува той, хем според тях има отношение спрямо мен. считам че тоя договор несъществуваш е най-важното нещо в случая. щото аз ше напрая договор който тях не ги интересува и Лице Y ще вземе моя дълг и ще търсят него. абсолютно същия договор и реална хипотеза. нямат право да ми го търсят. даже ще запиша че Лице Y трябва да ги информира. от тоя момент нататък аз съм чист.
а че няма ПИСМЕНО уведомление от първия кредитор съм сигурен, а това пък е хептен най-важното. техните договорки не важат.

само на мен ми прилича на рекет плащането на пари без документи!
адвокатите как може дори да използват "може да има договорка че само единия информира от името на другия". то си е записано как става пък те да си я мислят както си желаят.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 08:51 от Damarcus

# 649
  • Пловдив
А, добре, щом си по-наясно със закона дори от учебниците и от съдебната практика. Wink
Естествено, че законът "признава" всякакви действия, извършени чрез пълномощник.

# 650
  • Враца
Дамаркус,
Ние с Магдена Ви обясняваме нещо, Вие си държите насвоето, и даже спорите.
В темата тук обикновено мнението ни се цени, защото, за разлика от питащите и от Вас, СМЕ  адвокати.  Simple Smile
Другото е, че очевидно имате кредит, очевидно дължите още някакви суми по него, но явно сте твърдо решен да намерите някаква "вратичка", така че да не плащате.
Хубаво, но аз не вадя зайци от ръкавите си, нито пък Магдена.
Ако крайният резултат е положителен за Вас, ще ми е любопитно да го споделите.
Аз и Магдена вече Ви дадохме становищата си.

Прави ми впечатление, че изобщо не Ви интересува какво Ви отговаряме, знаете си своето.
Не виждам смисъл повече да си "чеша клавиатурата". Явно е загуба на време...аз вече Ви отделих достатъчно от своето.

Успех с казуса!

# 651
Не, не искам да не плащам. Искам да знам колко плащам. Оказва се невъзможно дори с великия ви адвокатски опит.

Цитат: "Да, вярно е и, обаче, че трябва да бъдете уведомен от предходния кредитор, а в случая уведомлението е от цесионера".

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 13:11 от Damarcus

# 652
  • Пловдив
Начи, защо от банката и от според теб "мутрофирмата" абсолютно нищо не ти дават, не мога да ти кажа. Съжалявам. Лично аз не виждам пречка да ти дадат инфо и от двете места, може служителите да ги мързи, не знам.

По отношение на това (пропуснала съм го сутринта):

Цитат
щото аз ше напрая договор който тях не ги интересува и Лице Y ще вземе моя дълг и ще търсят него. абсолютно същия договор и реална хипотеза. нямат право да ми го търсят. даже ще запиша че Лице Y трябва да ги информира. от тоя момент нататък аз съм чист.

...леко не е същото, понеже вземане (откъм кредитора) се прехвърля, без някой да трябва да пита длъжника, трябва само да му се посочи на кого да плати, което не е същото като да го питат; а задължение (откъм длъжника) не се прехвърля баш толкова лесно и без да питаш кредитора дали е съгласен. Законът така казва, а ти нали знаеш какво казва законът. Wink Познай защо е тази разлика.

# 653
Благодаря. Нещо такова очаквах - да задълбаем в по-маловажното.

И ако някой като мен иска да знае писмено какво става, обаче не става по лесния начин какво правите тогава [като адвокат и като клиент (което за ваш късмет няма да ви се случи)].
След като (дай Боже) разбере какво става и като мен твърди че не са уведомили Длъжника както трябва - какво правите нататък (освен "може да е записано че само единия уведомява)?

Щом имат време и липса на мързел да пращат ЗЗ с някаква сума в нея сигурно имат време и да разкрият фактите зад тая сума си мисля аз.

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 13:23 от Damarcus

# 654
  • Пловдив
ЗъЗъ или трийстри не се сещам какво е, но ако е "запис на заповед" - едва ли точно такова ти пращат. Wink

Каза ти по-горе колежката, съвсем по темата и във връзка с немаловажното според теб, какво правиш - или плащаш, или чакаш. Трети вариант е да заведеш установителен иск, че не дължиш сумата за разликата над каквото смяташ, че дължиш.
В офиса на "мутрофирмата" ходил ли си за писмено инфо, или смяташ, че е под достойнството ти да ходиш там?
За другото претенциите - не тука, ако може.

# 655
Не съм адвокат,но ако мога да се включа....
Банката не ти дава информация,защото вече си даден на фирмата по вземания.Всичките ти документи са там.
Ако смяташ да плащаш, няма проблем да отидеш до фирмата и там ще ти покажат всички документи.Ще подпишеш и нови.Дали процедурата е спазена не се знае.Но щом си решил вече да си плащаш едва ли има значение.Сумите ще ги видиш там.
Ако искаш да не плащаш можеш да заведеш дело на основание,че не си бил уведомен от банката ,че те прехвърлят на фирмата .Там ще изискат всички документи.Съответно може да се окаже,че са ти пратили писмо.Не зная точно по какъв начин банката е казала на мутрафоните ,че ще те уведоми.Но ще го има записано ,като текст.И изхода от делото ще се реши въз основа на това дали цесията е изрядно направена.
Няма други начини общо-взето.Но мисля трябва лично да отидеш и да питаш.
Нямам претенции за правност.Ако иска някой може да ме коригира.

# 656
  • Сф
Е, той вероятно се притеснява, че ако попита надлежно или плати една вноска ще признае задължението и към цесионера" мутрафон".Иначе много добре си знае какво дължи по заема.Само че никой не е длъжен да го уведоми, нали? Ами да се чуди и да чака още.По лошо едва ли може да стане ..(в лекса има тема как цесионера не пращал вноските в банката-само две Mr. Green)

# 657
Ето че са пращали https://www.dropbox.com/sh/1ju7y7bti42lqew/AADgC13CAoxxLAaarsVbg0D4a?dl=0

"В офиса на "мутрофирмата" ходил ли си за писмено инфо, или смяташ, че е под достойнството ти да ходиш там?" - Офиса все пак ми е само на 200 км. Мисля че затова измислиха интернет, поща и т.н. А и не са ме канили лично да си получа уведомление или пък да видя ЗЗ. ето прщат я с поща, очакват я с поща. значи все пак използват някакви модерни средства.

Това че съм внасял едва ли прави цесията по-малко или повече законна.

Не не знам колко дължа. Как бих могъл да знам. Искат се документи и смятания, а такива не съществуват.

"Дали процедурата е спазена не се знае.Но щом си решил вече да си плащаш едва ли има значение" - трябва да се знае. и има огромно значение ако да речем няма нужда да плащам или пък даже не се знае какво аджаба плащам.

"как цесионера не пращал вноските в банката" - те принципно само с такива работи се занимават. как мислиш се издържа мутрогенна фирма като Макроадванс освен с протекции и измами и т.н.?

# 658
  • Сф
200километра ? Ще падна! Аз пратих адвокат на 500😁

# 659
off topic е дали ми се ходи на 200, 300, 600 км.! нищо че добре си направила! И аз бях на адвокат и си говорихме пълни глупости и си платих, но и това е off topic.

Общи условия

Активация на акаунт